Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kapr

Domácí rybí bujón (vývar)

Domácí rybí bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřích hlav, odřezků a kostí, 50 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 pórek, 80 g cibule, sůl, 1 bobkový list, několik semínek pepře, několik semínek nového koření, špetku tymiánu, 2,5 l neperlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy

Rybí hlavu, odřezky a kosti pečlivě omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vzniklou bílou pěnu odstraňujeme pomocí lžíce nebo sítka. Přidáme nakrájenou zeleninu, citrónovou šťávu a koření, přikryjeme pokličkou a va...

Karbenátky z kapra

Karbenátky z kapra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřího masa, sůl, pepř, 4 vejce, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 300 g strouhanky, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička kmínu

Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Necháme vychladnout a maso obereme od kostí. Vybíráme pouze větší kosti. Maso pomeleme, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, ro...

Kapr na grilu s křenem

Kapr na grilu s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 4 dkg másla, citrónová šťáva, strouhaný křen, olivový olej, sůl, petrželka

Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na roštu nebo na pánvi opečeme z každé strany asi 7 minut. Na talíři rybu posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhan...

Kapr pečený na zelenině

Kapr pečený na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 2 mrkve, 3 listy celeru, 1 kořen petržele, 2 cibule, 4 lžíce másla, pepř, 1 lžička nového koření, 1 bobkový list, sůl

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené mrkve, celer, petržel a vše osmahneme. Přidáme nové koření, bobkový list a opepříme. Vložíme osolené porce kapra a pečeme 40-50 minut do měkka v předehřáté troubě. Během peč...

Kapr na paprikách a rajčatech

Kapr na paprikách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 100 g slaniny, 2 papriky, 4 rajčata, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce mleté papriky, pepř, sůl

Plátky kapra osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem, poklademe plátky slaniny, proužky paprik, kolečky rajčat a dáme péci do vyhřáté trouby na 40-50 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťá...

Kapr po labužnicku

Kapr po labužnicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapra, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 7 listů petrželové natě, 5 lžic strouhanky, 5 lžic másla, sůl, 1 lžíce křenové hořčice

Kapra očistíme, osolíme a po obou stranách potřeme pastou z křenové a plnotučné hořčice, oleje, prolisovaného česneku a nasekané petrželky. Posypeme strouhankou a necháme minimálně 1 hodinu odležet. Poté kapra poklademe máslem, vložíme do předehřá...

Kapr na pivě

Kapr na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 3 dcl světlého piva, 125 g másla, 5 lžic hladké mouky, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Vložíme do pekáče kůží nahoru, zalijeme pivem, poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě 40-50 minut do měkka.

Kapr zapečený se sýrem

Kapr zapečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 4 vejce, 150 g Eidamu (Edamu), sůl

Plátky kapra osolíme, opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Vložíme do zapékací misky a zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě 40-50 minut dokud maso nezměkne.

Kapr na kari

Kapr na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kari koření, sůl, 400 ml vody

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v chladu uležet. Pak je vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vodou.

Kapr s petrželovým máslem

Kapr s petrželovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 125 g másla, 7 snítek petrželové natě, pepř, sůl

Máslo utřeme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a pepřem. Plátky kapra osolíme a po všech stranách potřeme petrželovým máslem. Vložíme do pekáčku, přidáme zbytek utřeného másla a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.

Kapr na modro

Kapr na modro

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 bulvového celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100 g cibule, 10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 list bobkového listu, 150 g másla, plátky citrónu na ozdobu, petrželovou nať na ozdobu

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, opláchneme pod studenou vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Porce ryby dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím o...

Kapr pečený se sýrem

Kapr pečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 40 g slaniny, 40 g másla, 100 g Eidamu (Edamu), 1/2 lžičky mleté papriky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Na pánev poklademe postupně plátky slaniny, osolené porce kapra, plátky másla a pečeme v troubě asi 15 minut. Posypeme strouhaným sýrem, necháme z...

Kapr na sladkokyselo

Kapr na sladkokyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 2 lžíce škrobové moučky, 1 malou cibuli, kousek pórku, 3 stroužky česneku, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1 kostku zeleninového bujónu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžíce octa, 0,5 dcl bílého suchého vína, 1/2 lžičky mletého zázvoru, bílý pepř, 1 dcl vody

Kapra nakrájíme na nudličky asi 1 x 3 cm, obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na pánvi na 4 lžících rozpáleného oleje dokřupava. Hotové nudličky vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Na pánev dáme nový olej a osmažíme cibuli a pórek nakájené na p...

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g kapra, 20 g soli, 400 g rybích hlav , 1 rybí páteř, 1 dcl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 2 g mletého pepře, 20 g petrželové nati, 30 g polohrubé mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a dro...

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g kapra, 20 g soli, 400 g rybích hlav , 1 rybí páteř, 1 dcl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 2 g mletého pepře, 20 g petrželové nati, 30 g polohrubé mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a dro...

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g kapra, 20 g soli, 400 g rybích hlav , 1 rybí páteř, 1 dcl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 2 g mletého pepře, 20 g petrželové nati, 30 g polohrubé mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a dro...

Kapří minutky s houbami

Kapří minutky s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 200 g mrkve, 1 konzerva hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky mleté papriky, pepř, sůl, 1 lžička nasekané petrželové natě, hladká mouka na obalování, rostlinný olej na smažení, 1 kapr

Na másle udusíme na větší kousky nakrájenou karotku, stejně nahrubo nakrájené houby, hrášek, opepříme a osolíme. Vykuchaného kapra nakrájíme přes celé tělo na podkovy asi 2 cm tlusté, potřeme je solí a mletou paprikou a obalíme v mouce. Porce kapr...

Rybí polévka

Rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kapří hlavy, 3 lžíce jiker, 3 lžíce mlíčí, 150 - 200 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 60 g hladké mouky, sůl, petrželka, 1,5 - 2 l vody, osmažená kolečka rohlíku

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným va...

Dračí kapr

Dračí kapr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 120 g másla, sůl, pepř, 1 větší cibule, 200 g kyselých hub, 30 ml vína

Porce vykostěného a staženého kapra osolíme, opepříme a opečeme na másle. Rybu vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájené houby, osmahneme a zalijeme vodou. Poté vložíme rybu a dusíme doměkka.

Grilovaný kapr

Grilovaný kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 1 troška pepře černého mletého, 40 g cibule, 20 g petržele, 1 špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Kapra pokrájíme na porce, ve kterých nožem uděláme hlubší zářezy. Osolíme je, okořeníme a potřeme postrouhanou cibulí, smíchanou se zelenou petrželovou natí. Touto směsí naplníme hluboké zářezy. Takto připravenou rybu dáme na rozehřátý grilovací r...

Mořský kapr pečený se šunkou

Mořský kapr pečený se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 cibule, 100 g celeru, sůl, 600 g kapra, 100 g šunky, 60 g tvrdého sýru, 1/2 dcl smetany, 1 žloutek

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a opražíme. Přidáme osolené porce kapra a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom porce kapra rozložíme i se zeleninou do zapékací mísy, pokryjeme plátky šunky. Strouhaný sýr, smeta...

Pikantní kapr po "mlynářsku"

Pikantní kapr po "mlynářsku"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, 1 palička česneku, sůl, citrón, pálivá mletá paprika, hladká mouka, olej na smažení

Očištěného kapra rozpůlíme, můžeme stáhnout z kůže, pak jej nakrájíme na proužky asi tak na dva prsty šířky. Očistíme česnek a prolisujeme ho. Jednotlivé porce osolíme, zakapeme citronem a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Dáme odležet, nejlépe ...

Rybí guláš se žampiony

Rybí guláš se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kapra, 500 g pangasia, 1 lžička mleté papriky, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 zelené papriky, 3 rajčata, 1 kostka masoxu - vývar z ní, 200 g sterilovaných žampionů, 1 lžička kmínu, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Rybí maso opláchneme, kapra vykostíme a obojí nakrájíme na kostky. Důkladně je posypeme paprikou, opepříme a necháme chvíli odležet v chladu. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zpěnit ve větším hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou...

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, 2 lžíce oleje, 1 cibule, mletá paprika, sůl, citrón, petržel

Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce zakápneme citrónem, osolíme a necháme půl hodiny odležet na míse nebo na talíři. Na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, přidáme papriku, podlijeme trochou vody a necháme povařit. Vl...

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, citrónová šťáva, olej, smetana ke šlehání (šlehačka), sůl, cukr dle chuti, 3 lžíce strouhaného křenu

Kapra očistíme, nakrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, pokapeme citrónem a olejem. Pak je opečeme na grilu. Ušleháme smetanu a do ní zamícháme sůl, cukr a strouhaný křen. Kapra podáváme nejlépe s opečenými brambory a na každou porci dáme kř...

stránka: