Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kapr

Pacovský kapr

Pacovský kapr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kmínu, 150 g hub, 40 g másla, 500 g cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks šalotky, 3 stroužky česneku

Kapra osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti. Dáme ho do pekáčku, přidáme houby, máslo a pár cherry rajčátek. Pečeme 15 minut přiklopené na 180 °C, poté ještě 5 minut odkryté. Šalotku a česnek nakrájíme najemno a smažíme na pánvi. Přidáme ...

Kapr na bylinkách z grilu

Kapr na bylinkách z grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks kapra, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 7 g šalvěje, 7 g majoránky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná)

Olivový olej smícháme s nasekanými bylinkami. Kapra s kůží zbaveného šupin naložíme do tohoto nálevu na 30 minut při pokojové teplotě. Poté grilujeme na hliníkovém tácku 7 minut na straně s kůží, osolíme, opepříme a poté otočíme a ještě 4 minu...

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička bazalky, 200 g bílého jogurtu, 2 cibule, 5 lžic citronové šťávy, 600 g kapra, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, 150 g žampionů

Filety potřeme citron. šťávou, osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky, dáme do ledničky na 15 minut. Mezitím si cibuli nakrájíme na plátky, žampiony malé necháme vcelku, papriky nakrájíme na kostičky. Na špejle střídavě napichujeme kapra, zeleninu...

Guláš z ryb

Guláš z ryb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g očištěného rybího masa, 1 cibule, 80 g másla, 3 rajčata, 2 papriky (kapie), podle chuti mletá paprika , špetka soli, 6-8 vařených brambor, 1/8 l sladké smetany, 30 g hladké mouky

Drobně nasekanou cibuli osmažíme na tuku, přidáme na nudličky nakrájené, očištěné papriky a když změknou, přidáme na čtvrtky nakrájená a oloupaná rajčata. Na druhé polovině tuku postupně opečeme očištěné naporcované ryby, které jsme předem osolili...

Kapr po pražsku

Kapr po pražsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 1 cibule, 2-3 hrnky strouhanky, 1 lžička mleté papriky, trocha soli, 80 g másla

Dobře očištěné, omyté, osušené porce kapra osolíme a obalíme je v růžové strouhance, kterou jsme předem promísili se sladkou paprikou. Na dno kastrólu dáme část másla, na něj vložíme jemně nakrájenou cibuli a na ni umístíme obalené porce kapra, n...

Kapr v bramborách

Kapr v bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g staženého a vykostěného kapra, 200 ml slunečnicového oleje, 500 g brambor, 1 cibule, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 1 bobkový list, troška skořice mleté

Kapra bez kůže a kostí pokrájíme na malé kousky, osolíme a prudce opečeme na oleji. Přidáme pokrájené syrové brambory, nastrouhanou cibuli, koření, osolíme, podlijeme vodou a asi 15 minut dusíme.

Karbanátky z kapra s omáčkou

Karbanátky z kapra s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g kapra, 4 sardelky (ančovička), 3 vejce, 1 lžička soli, 2 lžíce strouhanky, 30 g másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 500 ml vody, 100 ml bílého vína, 1 lžička Vegety

Kapra očistíme, vykucháme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso jemně usekáme. V misce rozetřeme 4 očištěné sardelky, přidáme celá vejce, maso z kapra, osolíme, přidáme trochu strouhanky a vše promícháme. Uděláme bochánky velké jako koblížky a dáme p...

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Rybí polévka s půlměsíčky

Rybí polévka s půlměsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kapr, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 menšího celeru, 1 lžíce soli, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 1 lžíce másla, 1 veka, 1 lžíce Vegety, 3 lžíce Maggi

Kapra zbavíme šupin, vykucháme a maso i vnitřnosti omyjeme pod vodou. Hlavu odkrojíme a rybu nakrájíme na větší kusy a vše vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, okořeníme a přivedeme k varu. Poté oheň ztlumíme a ještě 40 minut necháme táhno...

Kapr na pivě II

Kapr na pivě II

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kapra, 1 lžička soli, 1 špetka mletého pepře, 250 ml světlého piva, 100 ml rostlinného oleje, 100 g cibule, 50 ml citronové šťávy, 1 lžička kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky

Opláchnuté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pi...

Kapr na česneku

Kapr na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6-8 stroužků česneku, 1 lžíce soli, 1 lžíce mleté papriky, 1 hrnek hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje

Očistěného a osušeného kapra s kůží nakrájíme na porce, které na povrchu nařízneme, potřeme utřeným česnekm se solí, posypeme červenou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce smažíme na horkém oleji dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami syp...

Kapr dušený po italsku

Kapr dušený po italsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 300 g rajčat, 50 g eidamu , 40 g olivového oleje, kmín, sůl dle potřeby, 1 ks cibule

Cibuli drobně nakrájíme a s kmínem vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Přidáme osolené porce kapra a zvolna dusíme. K podušené rybě přidáme na plátky nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme...

Smažený sýrový kapr

Smažený sýrový kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 60 g strouhanky, 60 g strouhaného sýra, hladká mouka, sůl, vejce, olej na smažení, máslo, 1 citrón, zelená petrželka

Nízké porce kapra osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance promíchané se sýrem. Vkládáme do dobře rozehřátého tuku a smažíme. Usmaženou rybu necháme okapat na papírovém ubrousku a potom ji pokapeme rozpuštěným máslem. Při podává...

Kapr burgundský

Kapr burgundský

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 200 ml Burgundského vína, sůl dle potřeby, 1 cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, petrželová nať, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 sardelka, 1 lžíce kaparů, špetka bazalky

Při kuchání kapra zachytíme do trochy vína krev. Každou porci osolíme a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Pak jej podusíme s cibulí pokrájenou na kolečka a kořením. Maso vyndáme, omáčku procedíme, přidáme víno s krví, máslo obalené v mouce, r...

Kapr na česneku se slaninou

Kapr na česneku se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g staženého kapra, sůl dle potřeby, 1 cibule, 1 česnek, 150 g anglické slaniny, grilovací koření (pikantnější), mletý pepř, 1 máslo, strouhanka, 1 paprika (kapie)

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pokryjeme plátky anglické slaniny, na kterou položíme porce kapra potřené česnekem. Posypeme grilovacím kořením a zasypeme cibulí promíchanou s paprikou nakrájenou na proužky. Podlijeme trochu olejem, ...

Kapr s mandlovou krustou

Kapr s mandlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaný a očištěný kapr (1500g), 80 g mandlových lupínků, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce parmazánu, 1 lžička Vegety, 3 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, sůl dle chuti

Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 min...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Rožnovský salát

Rožnovský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kapřích půlek vcelku, olej na smažení, 250 g majonézy, 150 g kyselých okurek, 125 g sterilované mrkve, 75 g sterilovaného hrášku, 150 g cibule, 0,5 dcl octa, 10 g cukru, pepř, sůl

Očištěné půlky kapra osolíme a opepříme. Opečeme zvolna na oleji. Opečeného kapra po vychladnutí vykostíme, maso rozebereme na drobné kostičky, přidáme olej, šťávu, ve které se maso peklo, na drobné kostičky pokrájenou mrkev, okurky, zelený hrášek...

Kapr na paprikách a rajčatech

Kapr na paprikách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 100 g slaniny, 2 papriky, 4 rajčata, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce mleté papriky, pepř, sůl

Plátky kapra osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem, poklademe plátky slaniny, proužky paprik, kolečky rajčat a dáme péci do vyhřáté trouby na 40-50 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťá...

Kapr s petrželovým máslem

Kapr s petrželovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 125 g másla, 7 snítek petrželové natě, pepř, sůl

Máslo utřeme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a pepřem. Plátky kapra osolíme a po všech stranách potřeme petrželovým máslem. Vložíme do pekáčku, přidáme zbytek utřeného másla a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.

Kapr na dovolené

Kapr na dovolené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kapřích filet, sůl, hladká mouka, olej na smažení, citronová šťáva z 1/2 plodu, 2 ks rajčat, 30 g oliv, 15 g Nivy, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

Omyté a osušené filety nakrájíme na díly, lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Obalené porce osmažíme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, rozkrájíme olivy a omyjeme tymián. V kastrolku smícháme šťávu z citrónu, mléko, česnek a sýr...

Kapr na modro

Kapr na modro

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 bulvového celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100 g cibule, 10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 list bobkového listu, 150 g másla, plátky citrónu na ozdobu, petrželovou nať na ozdobu

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, opláchneme pod studenou vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Porce ryby dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím o...

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, sardelová pasta, strouhanka, kousek másla, citrón

Kapra zbavíme vnitřností, hlavy a ocasu, kůži ponecháme. Máslo rozpustíme a smícháme se sardelovou pastou, kapra touto směsí potřeme z obou stran, posypeme strouhankou a pokapeme citronem. Na každou půlku položíme plátky citronu a dáme péci do tro...

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rybí perkelt rožmberského regenta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, 2 lžíce oleje, 1 cibule, mletá paprika, sůl, citrón, petržel

Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce zakápneme citrónem, osolíme a necháme půl hodiny odležet na míse nebo na talíři. Na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, přidáme papriku, podlijeme trochou vody a necháme povařit. Vl...

stránka: