Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Karambola

Opilá melounová miska s ovocem

Opilá melounová miska s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks malého cukrového melounu Ogen, 1 ks malého cukrového melounu Kantalup nebo Charentais, 200 g jahod, 1 hruška, 1 salátová okurka, 1 karambola, 6 lžic likéru podle chuti, 2 lžíce čerstvé máty peprné

Melouny napříč rozpůlíme a ze středu vydlabeme semena. Kulatým vykrajovačem na melouny nebo malou lžičkou vykrájíme kuličky dužiny a dáme je do velké mísy. Vydlabané slupky si necháme. Do mísy přidáme na plátky nakrájené jahody, na kousky nakrájen...

Pomerančový salát s pistáciemi

Pomerančový salát s pistáciemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pomerančů, 2 granátové jablka, 1 1/2 hrnku pistácií, 3 lžíce včelího medu, 2 banány, 2 špetky kardamomu, 1 karambola

Pomeranče zbavíme kůry a bíle dužiny. Nakrájíme na větší kostky. Granátová jablka -vyloupeme zrníčka. Banány nakrájíme na plátky. Vše smícháme. Posypeme nesolenými rozemletými pistácie a pokapeme medem okořeněným kardamonem.

Exotické ovoce v karamelu

Exotické ovoce v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 grepfruitu, 1 karambola, 1 pomeranč, 1/2 ananasu, 4 lžíce tekutého karamelu

Ovoce oloupeme, karambolu dobře omyjeme a vše nakrájíme na plátky velikosti sousta. Pokud v citrusech najdete semínka, nezkoušejte je dostat ven, přišli byste o spoustu lahodné šťávy. Pak střídavě kousky ovoce napichujte na grilovací jehly (nebo t...

Smažená karambola s kokosem

Smažená karambola s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 karamboly, 2 lžíce kokosové moučky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 40 ml rostlinného oleje

Kokosovou moučku smícháme se skořicí a zázvorem a nasypeme do hlubší misky. Karambolu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a obalíme v kokosovém obalu. Na pánvi rozpálíme olej a poté stáhneme na střední plamen. Karamboly rychle smažíme po obou stra...