Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kari koření

Kuřecí couscous se zeleninou

Kuřecí couscous se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsních řízků, 6 lžic nasekané čerstvé petrželky, citrónová šťáva ze dvou citrónů, 2 papriky, 5 jarních cibulek, sůl, pepř, olivový olej, 2 lžíce kari koření, 500 g kuskusu

Připravíme si couscous dle návodu na obalu. Omyté maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Nadrobno nasekanou cibulku a papriky osmahneme zároveň s masem. Do směsi na pánvi nakonec přidáme nadrobno nasekanou petržel a kari koření. Hoto...

Kuřecí medailonky v kari těstíčku

Kuřecí medailonky v kari těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg kuřecích prsou, 2 lžíce hladké mouky, 3 vejce, 1lžička soli, 1 lžička kari koření

Kuřecí prsa naporcujeme na medailonky, malé řízečky a nasolíme. Připravíme si husté těstíčko z rozšlehaných vajec, mouky, soli a kari koření. Medailonky v těstíčku obalujeme a smažíme dozlatova na rozpáleném tuku.

Játra na kari

Játra na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jater, 1 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli, 1/2 lžičky mletého pepře

Játra nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme najemno a dáme orestovat do zlatova. Vložíme játra a smažíme do změknutí. Přidáme koření, posolíme, mírně podlijeme vodou nebo bujónem a dusíme doměkka. Zhruba 5 minut před koncem vložíme k masu ještě n...

Kari rýže

Kari rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, 1 malá cibule, sůl

Na oleji zpěníme nadorobno nakrájenou cibuli s kořením kari. Poté přidáme rýži, asi minutu ji pražíme, poté zalejeme dvojnásobným množstvím vody (než bylo rýže) a osolíme. Vaříme přibližne 15 minut, dokud není v hrnci již žádná voda a rýže je měkk...

Indická polévka s fazolemi

Indická polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 225 g brambor, 225 g tuřínu, 2 řapíkaté celery, 2 střední cukety, 1 zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kari koření, 1,2 l bylinkového bujónu, 400 g bílých fazolí, sůl, nať koriandru na ozdobu

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kousky nakrájené cibule, brambory, tuřín a řapíky celeru. Za stálého míchání smažíme na středním plameni asi 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, mletý koriandr, mletou papriku, kari koření a smažíme za stálého ...

Krůtí guláš

Krůtí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg krůtích prsou, 2 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky nebo kousek chleba na zahuštění

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso, osolíme, opepříme,přidáme papriku, kari a rozetřený česnek. Vmícháme protlak a chvíli restujeme. Podlijeme trochou bujónu a dusíme doměkka. Dochutíme worcestrem. ...

Vepřové na kari

Vepřové na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky kari koření, 1 lžička solamylu, 100 ml bílého vína, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička cukru krupice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 cibule

Cibuli nasekanou najemno zpěníme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, podlijeme trochou bujónu a dusíme. Po chvíli podlijeme bílým vínem, zakápneme sojovou omáčkou. Dusíme cca půl hodin...

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Omeleta s houbami a slaninou

Omeleta s houbami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 hrsti hub, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 50 g sterilované papriky, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, špetka kari koření, 100 g eidamu (Edamu)

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme rozškvařit na pánev. Přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli a mírně restujeme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme a chvilku dusíme (cca 10 minut). Máme-...

Rychlé filety

Rychlé filety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Filé omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. V mouce rozmícháme koření (kari a papriku, příp. můžeme použít směs koření na ryby). Filety nasolíme a obalujeme v moučné směsi. Smažíme na pánvi buďto úplně nasucho nebo n...

Houbová omáčka s kuřecím masem

Houbová omáčka s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 250 g kuřecích stehenních řízků, 2 stroužky česneku, 100 ml mléka, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 50 g žampionů, 2 lžíce husté smetany

Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozehřátý olej. Smažíme asi 10 minut, dokud se maso neprohřeje. Přidáme rozpůlené žampiony a smažíme další 2 minuty. Zalijeme mlékem, přidáme smetanu, rozetřený če...

Tortellini s kuřecím masem

Tortellini s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuřecích prsíček, 50 g hub, 1 cibule, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu, 5 vejcí, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari koření, 450 g polohrubé mouky, 1 lžíce rostlinného oleje

Vykostěná kuřecí prsa dáme vařit na 10 minut do osolené vroucí vody. Mezitím si z mouky, oleje, 4 vajec, soli vypracujeme Italské těsto (viz. související recepty) a rozválíme. Kuřecí maso necháme vychladnout a společně s cibulí, parmazánem, houbam...

Karbenátky z kapra

Karbenátky z kapra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřího masa, sůl, pepř, 4 vejce, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 300 g strouhanky, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička kmínu

Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Necháme vychladnout a maso obereme od kostí. Vybíráme pouze větší kosti. Maso pomeleme, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, ro...

Ďábelská vejce

Ďábelská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 vejcí, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička chilli koření, olivy bez pecek na ozdobu, tatarská omáčka při podávání, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička másla, 1 lžička kari koření

Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. 8 vajec rozdělíme na půlky a vydloubneme žloutky. Zbývající vejce rozšleháme se žloutky, rozetřeným česnekem, máslem, hořčicí a rajčatovým protlakem. Přidáme chilli koření, pepř a sůl dle chuti. Takto připravenou...

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

Kuře v broskvové omáčce

Kuře v broskvové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 500 ml mléka, 500 ml bílého jogurtu, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky kari koření, sůl, pepř, 6 čerstvých broskví

Z mléka, jogurtu, broskví, cibule, kari koření, 2 lžic olivového oleje a soli připravíme broskvovou omáčku (viz související recepty). Kuřecí prsa odkostíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme na zbylý rozpálený olivový olej a osm...

Broskvová omáčka

Broskvová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 ml bílého jogurtu, 3 lžičky kari koření, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 6 čerstvých broskví

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené broskve a smažíme asi 1 minutu. Přidáme mléko, jogurt, kari koření a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhou...

Kuřecí játrové ravioly

Kuřecí játrové ravioly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 balení kuřecí játry, 250 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 1 cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, 2 lžíce vody, 1 lžička kari koření, 100 g másla při podávání, listy bazalky na ozdobu

Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na 2 lžicích oleje dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou játru a smažíme, dokud játra nezměknou. Přidáme kari koření, pepř, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Z mouky, vejcí...

Marinovaný pangasius s fazolkami

Marinovaný pangasius s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 80 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1/2 lžíce cukru moučky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, rozetřený česnek, citrónovou šťávu, cukr a kari koření. Takto připravenou směsí potřeme plátky pangasia a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezití...

Bažant na bílém víně a kari

Bažant na bílém víně a kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, sůl, 1 lžíce kari koření, 100 g másla, 200 ml bílého vína, 1 lžíce nasekaného libečku

Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a naparcujeme. Takto připraveného bažanta vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 50 minut v předeh...

Pečená krůta na kari koření

Pečená krůta na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, sůl, 2 lžíce kari koření, 250 g másla, 400 ml drůbežího bujónu

Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, osolíme a posypeme kari kořením. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo, podlijeme bujónem a přikryjeme víkem nebo alobalem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu s...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Domácí bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžičky kari koření, sůl

Máslo nakrájíme na kostičky, dáme do mixéru a rozšleháme. Přidáme nasekanou bazalku, nasekanou pažitku, rozetřený česnek, kari koření a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a dáme chladit na 30 minut do ledničky.

Kuřecí se zeleninou

Kuřecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg kuřecí prsíček nebo vykostěných stehenních řízků, olej, 1 lžička včelího medu, kari koření, sojová omáčka, 3 dcl drůbežího bujónu, 1 dcl bílého vína, 20 dkg baby karotky, 10 dkg brokolice, 5-10 dkg žampionů, 5 dkg kukuřice, 10 dkg hrášku, 10-15 dkg čínského zelí

Na horkém oleji zkaramelizujeme med, přidáme maso, orestujeme a přidáme kari, sojovou omáčku, trochu vývaru a bílé víno. Chvilinku podusíme. Měkké maso vyndáme a do šťávy dáme zeleninu, postupně od nejtvrdší (mrkev, hrášek, kukuřice, žampiony, bro...

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, strouhaný Eidam nebo jiný tvrdý sýr, kompotované broskve, kari koření, hladká mouka, olej, sůl

Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a trošku posypeme kari kořením. Plátky masa prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, výpek zaprášíme hladkou moukou, chvíli mícháme a zalijeme vodou. Maso v této šťávě necháme chvíli provařit, ke ko...

stránka: