Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kaštany

Kaštanový pudink

Kaštanový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 5 žloutků, 150 g uvařených a očištěných kaštanů, 100 g cukru krystal, 70 oloupaných a nadrobno posekaných mandlí, troška citronové kůry, 2 vaječné bílky, 100 g cukru krystal na polevu, 100 ml pomerančové šťávy na polevu

V miske ušľaháme maslo, pridáme žĺtky, uvarené a postrúhané gaštany, cukor, olúpané a nadrobno posekané mandle a lyžičku strúhanej citrónovej kôry. Dobre premiešame, pridáme tuhy sneh z 2 bielkov a dáme do pudingovej formy vymastenej maslom. Varím...

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kaštanů, 50 g mandlí, 50 g bílé čokolády, 200 g cukru krystal, 1 dcl mléka

Mléko s cukrem povaříme na pánvi. Dovnitř přidáme přes síto prolisované kaštany a oloupané nasekané mandle. Zamícháme a necháme vychladnout. Z těsta pak tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhané čokoládě.

Polévka z jedlých kaštanů

Polévka z jedlých kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kaštanů, 1,2 l hovězího vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce másla, špetka soli

Kaštany zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut. Poté je oloupeme, zalijeme 0,5 dcl vývaru a dusíme cca hodinu na mírném ohni. Celek rozmixujeme, rozředíme zbytkem vývaru a smícháme s máslem a žloutky.

Božíhodová krůta

Božíhodová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 krůta, 150 g anglické slaniny, 150 g šunky, 2 housky, 1 sklenka mléka, 1/8 másla, 5 vajec, olej, sůl, 100 g jedlých kaštanů

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý s...

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých kaštanů (nasekaných nožem), 100 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g najemno nakrájené cibule, 20 g česneku, 50 g cukru krupice, 50 g lesního ovoce, 1 l zeleninového bujónu, sůl, pepř

Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli, česnek, cukr, nasekané kaštany a lesní ovoce. Potom přidáme mouku a zahustíme. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme cca 30 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr rozmixujme (na jemno, případně necháme v...

Kaštanový krém

Kaštanový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml sladké smetany, 50 ml rumu, 50 g cukru moučky, 150 g uvařených a očistěných kaštanů, 2 bílky, 80 g rozpuštěné čokolády na vaření

V smotane rozmiešame rum, cukor, uvarené, očistene a prepasirované gaštany a uvarime na hustú kašu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do vychladnutej zmesi. Hotový krém dáme do misiek, polejeme roztopenou čokoládou a podávame schla...