Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Káva

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Kávová roláda

Kávová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 130 g cukru krupice, 130 g hladké mouky, 1 lžíce vody, 5 lžiček mleté kávy, 250 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučky, ovocná marmeláda na namazání

Ve vodní páře ušleháme vejce a cukr krupici, dokud směs není dostatečně hustá. Směs odstavíme a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, 2 lžičky mleté kávy a horkou vodu. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečem...

Kávová poleva

Kávová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 8 lžic kávy , 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Uvaříme silnou kávu a do cukru přidáme 8 lžic odvaru z této kávy a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá poleva.

Dortík a la tiramisu

Dortík a la tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 380 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 2 balení vanilkového cukru, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), balení ztužovače šlehačky, 500 g lučiny, 200 ml silné kávy, 4 lžíce kakaa, 200 ml libovolného likéru (typu Baylies)

Upečeme si piškot, nejlépe v dortové formě: utřeme 6 žloutků s 240 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku a tuhý sníh z 6 bílků. Nakonec zapracujeme jemně ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém...

Irská káva

Irská káva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 300 ml whisky, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Do dvou sklenic nasypeme cukr a zalijeme uvařenou silnou kávou. Vše důkladně promícháme a přidáme whisky. Nakonec opatrně přidáme ušlehanou šlehačku.

Alžírská káva

Alžírská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml silné kávy, 200 ml vaječného likéru, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme vaječný likér s kávou a vlijeme do šálků. Přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Káva pro zahřátí

Káva pro zahřátí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 100 ml rumu

Horkou uvařenou kávu vlijeme do šálků, přidáme rum a cukr. Vše důkladně promícháme.

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Ledová káva

Ledová káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml silné kávy, 200 ml mléka, 200 ml vanilkové zmrzliny

Uvařenou kávu vlijeme do dvou 1/2 l sklenic. Přidáme mléko a zmrzlinu. Ihned podáváme.

Ledový kávový koktejl

Ledový kávový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky rozpustné kávy, 1 lžíce cukru krystalu, 100 ml studené vody, 5 kostek ledu

Rozpustnou kávu, vodu a cukr důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme.

Sněžná hora

Sněžná hora

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml silné horké kávy, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Whisky přidáme do horké silné kávy a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou).

Ledový fernet

Ledový fernet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml fernetu, 100 ml zmrzliny, 100 ml silné studené kávy, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1/2 lžičky kakaa, 1 lžíce včelího medu

Do sklenice vlijeme kávu a fernet. Přidáme zmrzlinu, med, zastříkáme ušlehanou smetanou ke šlehání (šlehačky) a posypeme kakaem. Ihned podáváme.

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

400 g čokolády s minimálním obsahem kakaa 60% (200 g čokolády si nechame na polevu), 200 g nakrájeného másla, 1 lžíce instantní kávy, 170 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody, 200 g cukru moučka (nebo cukr typu muscovado), 200 g cukru krupice, 25 g tmavého holandského kakaa, 3 středně velká vejce, 5 lžic podmáslí, 280 ml smetany ke šlehání (na polevu), 2 lžíce cukru krupice (na polevu)

Kruhovou dortovou formu (nebo i jiný tvar formy) s odnímatelným dnem vymastíme a dno vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160°C, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vrouc...

Rychlé a dobré tiramisu

Rychlé a dobré tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Pomazánková másla, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 vanilkový cukr, cukr moučku dle chuti, 1-2 balení piškotů dětských, 1 lžíce mleté kávy, 150 ml vody, 2 lžíce kakaa

Kávu zalijeme horkou vodou a postupně do ní namáčíme piškoty, které pokládáme do pekáčku nebo misky. Pomazánková másla, smetanu ke šlehání (šlehačku), vanilkový cukr a cukr dle chuti důkladně promícháme a rozetřeme na piškoty. Opakujeme, dokud ned...

Banánovo-kakaová bábovka

Banánovo-kakaová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 hrneček cukru krupice, 6 lžiček silné kávy, 4 střední banány, 1 kypřící prášek do pečiva, 100-200 ml mléka

Vejce vyklepneme do větší misky a utřeme s cukrem, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a olej. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko. Umixujeme nebo rozmačkáme banány a postupně je vmícháme do těsta. Nakonec přidáme kávu a znovu vše pořádně p...

Tiramisu a la diabetik

Tiramisu a la diabetik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení tučného tvarohu, 2 lžičky nízkoenergetického sladidla, 2 balení šlehačky v prášku bez cukru, 1 balení piškotů dia celozrnných, 2 lžíce hořkého kakaa, 1 šálek silné kávy, mléko dle potřeby

Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové formy tak, aby byly těsně vedle sebe. Poté je pokryjeme částí připraveného krému...

Sváteční kokosovo – nugátové řezy

Sváteční kokosovo – nugátové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

9 vajec, 35 dkg cukru moučky, 8 lžic hrubé mouky, 13 dkg kokosové moučky, 13 dkg cukru krupice, 4 lžíce kakaa, 1 lžičku mleté kávy, 1 máslo, 3/4 100 % tuku, 1,5 čokolády na vaření

Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak lehce vmícháme mouku a kokos. Těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného velkého pekáče do trouby. Troubu rozehřejeme na 150 °C a pečeme do růžova. Než se těsto upeče, připravíme si krém – kaši. Žloutky, cu...

Řezy s nugátovou náplní

Řezy s nugátovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 15 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru krupice, 4 smetany ke šlehání (šlehačky), 3 ztužovače šlehačky, 2 balení BEBE sušenek, 2 lžíce instantní kávy, 1 Nutelu, 2 lžíce cukru moučky, Granko na posypání

Bílky šleháme, potom přidáme cukr krupici a šleháme. Pak přidáme pomalu žloutky a mouku. Pečeme 15-20 minut do růžova ve vyšším plechu a ještě horké potřeme Nutelou. Krém: 3 šlehačky smícháme se 2 lžícemi cukru moučky, ztužovači a instantní kávou...

Medovník

Medovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžíci včelího medu, 7,5 dkg másla, 10 dkg cukru krupice, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku jedlé Sody, 1 vejce, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 lžíce Solamylu, 23 dkg hladké mouky, 1 šálek silné kávy, 50-100 ml rumu, 2-4 lžíce ovocné marmelády, 1/2 perníku na pečení, 10 dkg nasekaných vlašských ořechů

Ve vodní lázni (na páře) mícháme med, 2,5 máslo, cukr, skořici, jedlou Sodu a vejce do hladké hmoty. Vyndáme z páry, přidáme mouku a prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme 5-7 minut do ...

Andělské řezy

Andělské řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 40 dkg cukru moučka, 4 vejce, 10 lžic rostlinného oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 750 ml mléka, 3 vanilkové pudingové prášky, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 sáčku dětských piškotů, káva, rum, džem, 1 šlehačka na dozdobení

TĚSTO: Žloutky utřeme s polovinou moučkového cukru, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. KRÉM:...

Kakaový dortík

Kakaový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 100 g cukru na puding, 4 vejce, 1 lžíce horké čokolády v prášku, 500 ml mléka, 2 kakaové pudingové prášky, 2 lžíce másla nebo Hery, 2 lžičky rozpustné kávy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce skořice, 2 lžíce rumu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 čokolády na vaření

Z bílků ušleháme tuhý sníh, můžeme přidat lžíci studené vody. Postupně přidáváme krupicový cukr a ještě chvíli šleháme, až sníh hodně zhoustne. Potom zašleháme žloutky, můžeme přidat lžíci horké vody, a nakonec jen zlehka vmícháme polohrubou mouku...

Plněné ořechové oplatky

Plněné ořechové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g vlašských (80 z nich namletých, zbytek nasekaných), 150 g cukru krystalu, 50 g másla, 1 lžíce černé silné kávy, 1 balení oplatek (surových)

Krystal a lžíci vody necháme zkaramelizovat na světlý karamel. Přidáme k němu pomleté a sekané ořechy a necháme chvilku zapražit. Potom přidáme lžíci kávy a zamícháme. Odstavíme z ohně a přidáme máslo a vymícháme. Směsí potřeme oplatek a na něj po...

Nepečená  pochoutka z kysané smetany a banánů

Nepečená pochoutka z kysané smetany a banánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g piškotů dětských, 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 3 banány, 2 lžíce uvařené instantní kávy, 1 čokoládu na vaření

Zakysanou smetanu rozmícháme s vanilkovým cukrem a vmícháme nastrouhanou čokoládu na vaření. Středně velkou půlkulatou mísu vyložíme potravinářskou fólií, na dno nalijeme čtvrtinu dávky zakysané smetany, na ni poklademe kolečka banánu, zalijeme d...

stránka: