Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Káva

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Kávová poleva

Kávová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 8 lžic kávy , 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Uvaříme silnou kávu a do cukru přidáme 8 lžic odvaru z této kávy a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá poleva.

Sněžná hora

Sněžná hora

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml silné horké kávy, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Whisky přidáme do horké silné kávy a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou).

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Domácí Tiramisu

Domácí Tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké balení dětských piškotů, 4 balení pomazánkového másla bez příchutě, 2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), troška kakaa, cca 6 dcl rozpustné kávy, kapka rumu, 350 g cukru moučka

Připravíme si větší dortovou formu. Uvaříme hodně silnou rozpustnou kávu, do které přidáme trochu rumu (dle chuti, nemusí být), můžeme si jí i přisladit. Namáčíme do něj pišoty a klademe je jeden vedle druhého do dortové formy. Po zaplnění dna dám...

Banánové tiramisu

Banánové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 nízkotučného tvarohu, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 2 lžíce třtinového cukru, několik celozrnných piškotů nebo sušenek, 1 hrneček uvařené silné kávy, 1 banán, 2 lžíce kakaa

Utřeme tvaroh se lžící mléka, lžičkou rumu a lžící cukru. Do misky poskládáme střídavě celozrnné piškoty namočené v kávě s trochou cukru, tvaroh a na kolečka nakrájený banán. Poslední vrstvu bude tvořit tvaroh. Hotové tiramisu posypeme kakaem a dá...

Náplň z kávy

Náplň z kávy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžičky kávy, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 ks žloutků, 250 g másla, 150 g moučkového cukru

Mléko dáme vařit, když vře, přidáme 2 lžíce kávy a uděláme bílou kávu. Poté přišleháme maizenu, žloutek a polovinu cukru, a za stálého míchání uvaříme ve vodní lázni do husté kaše. Máslo utřeme s polovinou moučkového cukru a poté postupně přišlehá...

Kávová vařená náplň

Kávová vařená náplň

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru krupice, 4 lžíce černé kávy, 250 g másla

Připravíme si vodní lázeň a poté vejce, cukr krupici a kávu šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté sejmeme z ohně, přišleháme změklé máslo a vyšleháme v hladkou náplň.

Bábovka s kávou a skořicí

Bábovka s kávou a skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 3 lžičky kávy (nejlépe rozpustné), špetka soli, 1/2 lžíčky strouhané pomerančové kůry, 1/2 lžíčky mleté skořice, 300 g polohrubé mouky, 3/4 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 dcl mléka

Žloutky, cukr, máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Píchnutí...

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičky instantní kávy, 200 g Hery, 180 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks vajec, 330 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa, 100 g hořké čokolády, 60 g mandlových plátků

Instantní kávu rozpustíme v 150 ml horké vody a necháme vychladnout. Ušleháme heru s cukrem a vanilkovým cukrem, pak po jednom vešleháme vejce a rum. Do směsi přidáme vychladlou kávu, mouku prosátou s práškem do pečiva a kakao rozmíchané v mléce...

Tvarohový dezert s Lučinou

Tvarohový dezert s Lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 350 g Lučiny, 3 lžíce rumu, 90 g cukru moučka, 1 hrneček silné kávy, 1 balení piškotů dětských, 4 ks banánů, kakao

Smícháme tvaroh s Lučinou, osladíme asi polovinou cukru a přidáme rum. Uvaříme silnou kávu, kterou osladíme zbytkem cukru. Připravíme formu na biskupský chlebíček. Na dno formy klademe piškoty namočené do kávy. Na piškoty naneseme vrstvu tvarohu a...

Akapulko

Akapulko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička instantní kávy, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 šálku vody, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citronové šťávy, 4 kostky ledu

Instantní kávu promícháme s cukrem, zalijeme studenou vodou a dobře vymícháme. Pak přidáme rum, citronovou šťávu a kostky ledu. Podáváme jako osvěžující nápoj.

Mramorová káva

Mramorová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g kávy, 7 g cukru krystal, 150 ml vody, 30 ml sladké smetany

Do hotové a předem oslazené a přecezené vlažné kávy přidáme smetanu tak, že ji přiléváme po okraji poháru,aby se příliš nepromíchala s kávou.

Café granité

Café granité

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g jemně mleté kávy, 1 citrón, 2 lžičky cukru krystal, 200 ml vody

Z jemně mleté kávy a poloviny vody připravíme espresso. Osladíme ho jednou lžičkou cukru, necháme vychladnout a dáme zamrazit. Vy zbylé vodě rozpustíme lžičku cukru a vymáčkáme šťávy asi z 1/8 citronu. Rovněž zamrazíme. Zmraženou kávu přendáme do ...

Čokoládové kuličky

Čokoládové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g piškotů dětských, 100 g Hery, 200 g čokolády na vaření, 1 dcl vody, 2 dcl kávy, 1 šálek kokosové moučky

Piškoty rozdrtíme a namočíme v silné sladké kávě a necháme vychladnout. Přidáme změklou heru a rozpuštěnou čokoládu, promícháme a necháme vychladnout. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu.

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Kapučínový dort z BEBE sušenek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 2 balení pomazánkového másla bez příchuti, 4 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžičky kapučína, 3 balení BEBE mléčných sušenek, 1 hrst mandlových lupínků

V míse ušleháme ze smetany, pomazánkového másla, cukru a kapučína hladký krém. Do dortové formy postupně klademe BEBE sušenky, potíráme je vrstvou krému a na ten opět dáme sušenky a to tak dlouho, dokud nemáme naplněnou dortovou formu po okraj, př...

Kávové mojito

Kávové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 porce silné kávy, listy máty z jednoho stonku, 1 lžíce třtinového cukru, 0,5 limetky, kostky ledu

Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Pak si nakrájíme limetku na plátky, přidáme otrhané lístky máty a třtinový cukr - vše rozdrtíme a promícháme. Dáme do skleničky, zalijeme vychládlou kávou a přidáme ledové kuličky, případně kostky ledu.

Banánová káva

Banánová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml uvařené překapávané nebo instantní kávy, 200 ml kravského mléka (popř. smetany do kávy), 1 lžíce cukru krupice, 1 banán

Kávu, mléko (smetanu), cukr a na kousky nakrájený banán dáme do mixéru a asi 20 vteřin mixujeme. Rozdělíme do dvou sklenic na kávu a podáváme. Můžeme ji pít vychlazenou s ledem pro osvěžení nebo naopak horkou pro zahřátí.

Krém z instantní kávy

Krém z instantní kávy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučka, 260 g másla, 2 lžíce mléka, 2 lžíce instatní kávy

Instantní kávu rozpustíme ve vlažném mléku. Smícháme s moučkovým cukrem a ušleháme s máslem. Plníme rolády, cukroví, řezy.

Kokosové frappé

Kokosové frappé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky instantní kávy, 100 ml vody, 100 ml kokosového mléka, 4 kostky ledu, 1 lžíce kokosové zmrzliny

Kávu zalijeme horkou vodu a připravíme středně silné espresso. Necháme chvíli vychladnout. Do mixéru nalijeme kokosové mléko, espresso a přihodíme led. Vše rozmixujeme. Na dno sklenice vložíme kokosovou zmrzlinu a přelijeme rozmixovanou směsí.

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Koktejl Amsterdam

Koktejl Amsterdam

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml koňaku, 100 ml horké přefiltrované kávy, 40 ml smetany

Do varné sklenky dáme koňak s horkou kávou - zamícháme. Smetanu vrstvíme přes lžičku na hladinu drinku. Můžeme ozdobit kávovým zrnkem.

Kávový krém

Kávový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g cukru moučka, 250 ml studené černé silné kávy, 3 lžíce hrubé mouky

Máslo si necháme změknout v teple. Poté ho utřeme s cukrem do pěny, nejlépe v robotu. Kávu svaříme s hrubou moukou na kaši a po vychladnutí jí vmícháme do utřeného másla. Skladujeme v chladu.

Domácí latté

Domácí latté

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml plnotučného mléka, 1 lžička kávy

V mikrovlnce si ohřejeme plnotučné mléko a našleháme ho frapovačem. Mezitím dáme vařit vodu. Vřící vodou zalijeme kafe, ale jen tak, aby nám vzniklo silné presso. Kávu vlijeme do našlehaného mléka. Ale opatrně, aby nám vznikla krásná dvojbarevná k...

stránka: