Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Káva

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Kafé de Cuba

Kafé de Cuba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 ml uvařené kávy, 100 g cukru moučka, 6 cl bílého rumu, 3 lžičky limetové šťávy, 150 l smetany ke šlehání (šlehačka)

Uvaříme kávu, přidáme cukr, necháme zchladnout. Přilijeme bílý rum a limetkovou šťávu. Nalijeme do skleniček. Vyšleháme šlehačku. Stříkáme cukrářskou zdobičkou.

Mražená káva se zmrzlinou

Mražená káva se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30-40 g kávy zrnkové, 20 g cukru moučka, 2 dcl vanilkové zmrzliny, 6 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Mletou kávu a cukr vsypeme do konvičky pro vaření kávy, zalijeme studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme dvakrát vzkypět. Kávu sejmeme z plotýnky, po dvou minutách přidáme dvě lžíce studené vody, po další minutě kávu slijeme do porceláno...

Koktejl Amsterdam

Koktejl Amsterdam

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml koňaku, 100 ml horké přefiltrované kávy, 40 ml smetany

Do varné sklenky dáme koňak s horkou kávou - zamícháme. Smetanu vrstvíme přes lžičku na hladinu drinku. Můžeme ozdobit kávovým zrnkem.

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hořké čokolády 70%, 150 g mléčné čokolády 70%, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 1/2 lžíce mleté kávy, 1 sáček vanilkového cukru

Čokolády nasekáme na jemno. Šlehačku s mletou kávou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Čokoládu jemně vmícháme. Hotovou pěnu dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Do připravených mističek stříkáme "růžičky". Podáváme vychlazené s ovocem.

Hruškovo-kávový koláč

Hruškovo-kávový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 125 g polohrubé mouky, špetka soli, 50 g studeného másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce vody, Krém: 40 ml kávy, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 0,5 lžičky skořice, 2-3 hrušky, 40 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a rukou nebo v robotu vytvoříme hladké těsto. Následně těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a necháme ještě hodinu uležet v lednici. Mezitím si hrušky oloupeme a nakrájíme na silněj...

Kávové řezy

Kávové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks bílků, 3 g želatiny, 100 g cukru krupice, 150 g mandlí, 30 g kakaa, 200 g hořké čokolády, 60 g másla, 100 ml polotučného mléka, 200 g bílé čokolády, 450 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce kávy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. Smícháme 50 ml smetany, hořkou čokoládu, máslo a mléko a roztavíme to na vodní lázni. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a dáme do ledni...

Oříšková káva

Oříšková káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml kávy, 8 lžic oříškového likéru, 6 lžiček cukru krystal, 4 lžíce lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Silnou tureckou kávu přefiltrujeme přes síto, přidáme oříškový likér, rozmícháme a osladíme 4 lžícemi cukru. Oříšky nakrájíme na plátky a na suché pánvi je opražíme. Smetanu ušleháme se 2 lžičkami cukru do tuha. Kávu s likérem nalijeme do hrnku, o...

Římská káva

Římská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sklenky silné scezené kávy, 4 lžíce kondenzovaného mléka, 4 žloutky, 4 plátky citrónu, troška skořice, 200 ml Martini

Všechny přísady dáme do mixéru a důkladně promixujeme. Nalijeme do 4 vysokých sklenic a doplníme ledovou tříští. Výborné osvěžení.

Hovězí v kávové omáčce

Hovězí v kávové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího masa nakrájeného na kostičky , 250 ml bílého vína, 100 ml silné černé kávy, 70 g másla, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

V hrnci na 40g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, přidáme maso, které opečeme, zalijeme vodou, osolíme, posypeme oregánem, pepřem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou připravenou z ...

Pudink s Vita kávou

Pudink s Vita kávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l polotučného mléka, 1 sáček pudinku, 4 lžičky Vita kávy, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Vita kávu smícháme s cukrem, zředíme mlékem a přivedeme do varu. Pak přilijeme pudinkový prášek s vanilkovou příchutí rozmíchaný ve dvou lžičkách mléka a za stálého míchání povaříme. Kompotové misky vypláchneme studenou vodou, vlijeme do nich vař...

Bábovka s kávou

Bábovka s kávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 100 g másla nebo Hery, 300 ml plnotučného mléka, 3 vejce, 1 lžíce kávy, 1 kypřící prášek do pečiva

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Máslo opatrně rozpustíme, kypřící prášek prosijeme a promícháme s moukou. Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr a kávu. V mléce metličkou rozšleháme vejce a prochladlé rozpuštěné más...

Café granité

Café granité

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g jemně mleté kávy, 1 citrón, 2 lžičky cukru krystal, 200 ml vody

Z jemně mleté kávy a poloviny vody připravíme espresso. Osladíme ho jednou lžičkou cukru, necháme vychladnout a dáme zamrazit. Vy zbylé vodě rozpustíme lžičku cukru a vymáčkáme šťávy asi z 1/8 citronu. Rovněž zamrazíme. Zmraženou kávu přendáme do ...

Sváteční frappé

Sváteční frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml plnotučného mléka, 1 lžička rozpustné kávy, 1 lžička Granka, 1/2 banánu, 3 lžíce čokoládového jogurtu, 3 kostky ledu

Kávu rozmícháme v mléce a pak všechny ingredience vložíme do mixéru. Mixujeme dohladka. Necháme ještě chvíli vychladit a podáváme ve vysokých sklenicích.

Plněný koláčový dort

Plněný koláčový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec (4 na těsto, 4 na náplň), 300 g cukru krupice na těsto, 4 lžíce horké vody, 5 vrchovatých lžiček jemně mleté zrnkové kávy, 250 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu s vyšším okrajem, čokoládová poleva, 150 g cukru moučka na náplň, 2 sáčky vanilkového cukru na náplń, 200 g másla na náplň, 100 g strouhaných vlašských ořechů

Těsto: žloutky s cukrem ušleháme, postupně přidáme horkou vodu, po lžičkách zašleháme kávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Plech vymastíme, vysypeme strouhankou, těsto urovnáme a upečeme (horkovzdušná trouba cca 150-160 °C...

Nadívané rumbakoule

Nadívané rumbakoule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rozinek, 240 g piškotů, 1 lžička mleté kávy, 1 dcl rumu, 200 g másla, 150 g lískových jader, 1 balení kokosu

Umeleme rozinky a piškoty, přidáme kávu, rum a máslo a vypracujeme na tuhou hmotu. Hmotou obalujeme lísková jádra a uválíme do koule asi o průměru 2 cm. Do mísy nasypeme trochu kokosové moučky, vložíme hotové koule a obalíme. Upravíme ještě tvar, ...

Tvarohový krém s Vita kávou

Tvarohový krém s Vita kávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky Vita kávy, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce včelího medu, 1/4 kg jemného tvarohu

Vita kávu smícháme s cukrem a postupně přidáme tvaroh a med. Dobře vyšleháme a podáváme s piškotem jako dezert.

Bebe košíčky s ovocnou náplní

Bebe košíčky s ovocnou náplní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g mirabelek (špendlíků), 2 jablka, 2 nektarinky, 1 pudinkový prášek, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krystal, 2 lžíce hotové silné kávy, 130 g oříškových sušenek Bebe Dobré ráno , 130 g brusinkových sušenek Bebe Dobré ráno , 125 g másla, 150 ml vody

Bebe sušenky Dobré ráno oříškové a brusinkové rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným (vychladlým) máslem a 2 lžícemi kávy. Dobře promícháme, aby se máslo a káva rovnoměrně vsákla do nadrcených drobků. Dáme do mafinových silikonových košíčků nebo misky ...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Medová roláda s kávovým krémem

Medová roláda s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g cukru moučka, 100 g včelího medu, 160 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny, 400 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku, 5 lžíc cukru krupice, 2 lžíce instantní kávy, 250 g másla, troška meruňkové marmelády

4 žloutky a 1 celé vejce vyšleháme s cukrem a medem do pěny. Do husté pěny zvolna vmícháme mouku se sodou a tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a plát upečeme do zlatova. Ještě horký srolujeme a necháme vychladnout...

Mojito alá nescafe

Mojito alá nescafe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml nescafé frappé, 1 limeta nebo citrón, 9 lístků máty, 3 lžičky cukru krupice

Do sklenice vložíme limetu nebo citrón (pokrájený na 8 dílků) a lístky máty. Přidáme cukr a vše důkladně rozmačkáme drtítkem. Zasypeme ledem (nejlépe drceným) a zalijeme kávou nescafé frappé. Zamícháme lžičkou a ozdobíme lístky máty.

Gabrielské rohlíčky

Gabrielské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mletých ořechů, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 1 lžička čokolády, 1 lžíce kakaa, 1 lžička mleté kávy, trochu skořice, trocha citronové kůry, 1 vejce, 120 g cukru moučka, 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžičky rumu, 1 lžíce horké vody

Na vále vypracujeme z vejce, citronové kůry, skořice, kávy, kakaa, čokolády, mouky, cukru krupice a ořechů vláčné těsto, které dáme odpočinout na hodinku do chladna. Vyválíme plát a vykrajujeme rohlíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 10 min...

Mátové frappé

Mátové frappé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kávy, 200 ml horké vody, 100 ml pomerančového likéru, 1 lžíce máty peprné

Kávu zalijeme horkou vodou (asi 90 °C) a necháme vychladnout. Přecedíme a nalijeme do mixéru. Přidáme pomerančový likér a nasekané lístky máty. Mixujeme dohladka. Podáváme ve vysoké sklenici s brčkem.

stránka: