Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kečup

Kuřecí nudličky na smetaně

Kuřecí nudličky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce kečupu, kousek cukety, 1 lžička hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého bílého pepře, 2 hrsti hrášku, 1 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nasekáme najemno, cuketu na nudličky. Maso vložíme ne rozpálený olej, prudce opečeme, přidáme cibuli, cuketu, koření a vše opékáme, dokud maso není hotové (cca 5 minut). Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozšl...

Kuřecí smotky

Kuřecí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře bez drobů, 3 vařená vejce, 3 kyselé okurky, 150 g sendvičové šunky, 1 červená paprika, 3 velké cibule, 1/2 sáčku černého mletého pepře, 1/2 sáčku sladké papriky, 1 citrón, 1 lžička medu, 5 lžic sladkého kečupu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce slunečnicového oleje, 400 g dlouhozrné rýže, 100 g slaniny, konzerva hrášku, špetka mletého rozmarýnu

Kuře stáhneme z kůže, vykostíme a nařežeme na plátky. Maso rozklepeme, posolíme, opepříme a potřeme kečupem a hořčicí. Na každý plátek kuřete vložíme ½ vařeného vejce, ¼ okurky, 1 dlouhý plátek salámu a proužek papriky. Maso zavineme tak, aby nádi...

Netradičně plněné papriky

Netradičně plněné papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké papriky, 100 g másla máslo, 150 g žampionů, 3 brambory, sůl, pepř, 1 cibule, hořčici na ozdobení, kečup na ozdobení, 1 lžička tymiánu, 1 ks malý lilek, 200 ml vody

Uřízneme vršky paprik a vykrojíme jádra, která vyhodíme. Uříznuté vršky zbavíme stopek a nakrájíme na kousky. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme sůl, pepř, tymián, nakrájené žampiony, brambory, lilek a vršky paprik. Zalijeme v...

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Pikantní naložený bůček

Pikantní naložený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 10 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžičky chilli koření, sůl, mletý pepř, 20 kuliček pepře, 2 lžíce kečupu, 1 cibule

Bůček omyjeme pod studenou tekoucí vodou a důkladně vysušíme. Do osolené vroucí vody přidáme kuličky pepře, 4 celé stroužky česneku, bůček, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vaříme 75 minut. Poté bůček vyjmeme a necháme okapat. Mezitím důkladně smích...

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 8 plátků šunky, 3 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička nasekané petržele

Kečup důkladně smícháme s 1 lžíci oleje, rozetřeným česnekem a pepřem dle chuti. Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso opepříme, osolíme dle chuti a obalíme hliníkovou fólií (alobalem), kterou jsme p...

Mamčin guláš

Mamčin guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězí klížky, 2 cibule, 0,5 lžičky chilli koření, 7 lžiček sladké papriky, 1-2 lžičky pálivé papriky, 3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 větší kapka sladkého kečupu, 3 kostky hovězího bujónu, 1-2 lžičky soli, 2 l vody, 3-5 lžic instantní tmavé jíšky

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. P...

Zbojnická roštěná podle mamky

Zbojnická roštěná podle mamky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí roštěnky, 1 dcl rostlinného oleje, 1,5 l hovězího bujónu, 0,5 dcl kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, troška zázvoru, špetka chilli koření, špetka tymiánu, sůl, 4 vejce, pepř

Roštěnky omyjeme, vysušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a naklepeme. Z kečupu, prolisovaného česneku, worcestru, sojové omáčky, papriky, zázvoru, chilli, tymiánu a soli si připravíme marinádu. Roštěnky nasolíme a napepříme a minimálně na 2h je nec...

Maso na cibuli a pórku

Maso na cibuli a pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1 pórek, 2 cibule, ostrý i jemný kečup, boloňská omáčka, troška smetany nebo mléka

Vepřové maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Na dno pekáčku nasypeme směs pórku a cibule, na to položíme připravené plátky masa. Zakapeme ostrým kečupem a opět zasypeme pórkem s cibulí. Nahoru dáme opět kečup, ostrý i sladký, a přidáváme taky bolo...

Guláš z václavek

Guláš z václavek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kloboučků čerstvých mladých václavek, 1 cibule, 3 dcl masového bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 0,5 lžičky drceného kmínu, mletá sladká paprika, sůl

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Pak odstraníme pokličku a necháme odpaři...

Pochoutka z hub /Šlágr hájovny/

Pochoutka z hub /Šlágr hájovny/

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 hrsti sušených hub, 1-2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 párků nebo kus klobásky, uzeného nebo jiného salámu, 1-2 papriky, 2 rajčata, máslo, sádlo, sůl, kmín, troška kečupu

Kousek sádla a másla rozpustíme a zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme lisovaný česnek (může ho být klidně i více) a chvilku mícháme. Pak přidáme na kostičky nakrájený salám (párek, uzené maso) a chvilku restujeme. Dále přidáme sušené houby...

Pizza na plech

Pizza na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 20 g droždí (1/2 kostky), 2 dcl vlažného mléka, 1 dcl oleje, 1 žloutek, sůl, cukr, ostrý i jemný kečup na potření, salám, klobásky anglická dle chuti, sýr, nakrájená paprika nebo jiná zelenina dle chuti

Do mísy dáme mouku, olej, žloutek a trochu soli. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, kávovou lžičku cukru, rozdrobené droždí. Zamícháme a necháme stát asi 5 minut. Po té přelijeme obsah malé misky do mísy, kde máme mouku a další ingredience. Vy...

Houbový salát

Houbový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší sklenice hub na kyselo, 1 menší cibule, 10 dkg salámu, kečup dle chuti pálivý nebo jemný, jemně nasekaná petrželka a jiné koření dle vlastní chuti

Houby scedíme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a salám. Zastříkneme kečupem. Dle vlastní chuti přidáme koření. Podáváme s pečivem, nebo chlebem. Snadná a rychlá příprava zejména při nečekaných návštěvách protože jsou i takové.

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 klobásky nebo kus točeného, 4-5 lžic sádla, 2-3 středně velké cibule, 2-3 stroužky česneku, 5 lžiček sladké papriky, 2 lžičky pálivé papriky, 5-6 větších brambor, troška kečupu, 1-2 lžičky soli, 4 lžíce hladké mouky

Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku a česnek (můžeme klidně trošičku vyškvařit i slaninu, pokud nám doma nadbývá). Přidáme nakrájené klobásky (fantazii se meze nekladou, takže špekáčky, dietní klobásky, točený nebo domácí či ostravské klobásky)....

Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 špekáčků, hořčice, chilli omáčka, 2 cibule krájené na nudličky, 1 česnek (stroužky nakrájené na plátky), ostrý kečup, 3 feferonky nebo kozí rohy (může být i více), 1,5 dcl černého piva, 1 dcl sladkokyselé nebo pálivé omáčky dle chuti (cikánka nebo ďábelka)

Oloupané špekáčky podélně nařízneme asi do tří čtvrtin. Do řezu namažeme hořčici, vložíme několik proužků cibule, plátků česneku a kousek kozího rohu (feferonky). Smícháním kečupu, čertovské nebo cikánské omáčky a černého piva uděláme zálivku. Špe...

Ztracená topinka

Ztracená topinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíčky staršího chleba, 1 stroužek česneku, 4 plátky šunky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, kečup, olej na smažení

Na rozpáleném oleji osmahneme chleba z obou stran. Potřeme česnekem, položíme plátek šunky a posypeme strouhaným sýrem. Celé potom zakapeme kečupem dle chuti.

Masová omáčka na špagety

Masová omáčka na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 větší cibule, olej, ostrý a jemný kečup, 0,5 sklenky boloňské omáčky, špetka soli

Na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Restujeme. Mírně osolíme a zalije kečupem – záleží na chuti každého, jestli použijeme ostrý, nebo sladký. Mně se osvědčila kombinace obou. Promícháme a přidáme boloňskou o...

Špagety s kečupovou omáčkou

Špagety s kečupovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 špagety, 1 kečup, 4 špekáčky, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 30 dkg Eidamu, troška bazalky, troška oregana, troška majoránky

Dáme vařit špagety. Mezitím si najemno nakrájíme cibulku a špekáčky (dá se použít jakýkoli salám či uzenina která vám doma zbyla) a oloupeme česnek. Cibulku zpěníme, přidáme uzeninu, kterou chvíli opékáme aby pustila šťávu. Přidáme česnek a kořen...

Rážničí bez špejliček

Rážničí bez špejliček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 2 ostravské klobásy, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 200 g žampionů nebo lesních hub, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky grilovacího koření, 150 ml bílého suchého vína, 2 lžíce rostlinného oleje

Zapékací misku si vymažeme olejem. Maso nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Připravíme si mísu, do které dáme naklepané maso, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na půlkolečka nakrájené cibule, nasekaný česnek a houby, nakrájené na čtv...

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 nožiček debrecinských párků, 500 g listového těsta, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžičky sezamu, 1 vejce, 8 lžic kečupu

Párky na koncích nařízneme do křížku (tak jak špekáčky). Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozválíme, a pak jej rádýlkem rozkrájíme na osm dlouhých pruhů. Ty potřeme kečupem a pak do nich párky zabalíme. Nakrojené konce párků necháme vy...

Bramborový tatar

Bramborový tatar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 1 velkou cibuli, pepř, sůl, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička polotučné hořčice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Celé brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, necháme okapat, oloupeme a nastrouháme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, mletý kmín, hořčici, kečup, sojovou omáčku, Worcesterovou omáčku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně ...

Utopenci narychlo

Utopenci narychlo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčeků, 4 větší cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli koření, mletou papriku, sůl, pepř

Ocet, olej, hořčici, Worcesterovou omáčku, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme chilli, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti. Tím nám vznikne hladká hmota – nálev. Špekáčky a cibule nakrájíme na kolečka. Narovnáme d...

Nakládané buřtíky

Nakládané buřtíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

560 ml vody, 350 ml octa, 140 ml rostlinného oleje, 5 lžic Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 5 lžic plnotučné hořčice, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, trochu chilli koření, 500 g špekáčků, 12 lžic sladkého kečupu, 3 cibule

Vodu, ocet, olej, Worcesterskou omáčku, hořčici, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř a chilli koření dle chuti povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme kečup a necháme chvilku vychladnout. Do omyté 3 litrové sklenice skládáme špekáčky rozk...

Hermelín v listovém těstě

Hermelín v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 1 lžíce kečupu, 1/2 malého pórku, 1 listové těsto, 1 žloutek, hladkou mouku na vyválení těsta

Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na slabší plát. Rozdělíme jej na 4 čtverce a každý z nich potřeme kečupem. Pórek nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vodě. Doprostřed čtverců z listového těsta položíme celý Hermelín a jeho povr...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

stránka: