Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kečup

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Domácí rýžové rolky

Domácí rýžové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rýžových nudlí, 400 g čínské zeleninové směsi, 140 g krevet, 100 g kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička koření na čínu, 8-10 ks Filo těsta, 1 ks vejce, 1 špetka třtinového cukru, 3 lžíce sezamu, 1 lžíce vinného octu

Podle chuti smícháme různé ingredience – do jedné rolky může být dáno kuřecí maso a zelenina, do další zelenina a nudle, dále krevety a nudle, nebo všechno dohromady…Právě tyto variace můžeme připravovat pro děti. Do každé rolky přidáme ještě tr...

Trochu jiní utopenci

Trochu jiní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčků, 2 větší cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesterové omáčky, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, sůl, 1 lžička mleté papriky , špetka cukru

Špekáčky oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Připravíme si nálev smícháním všech ostatních surovin. Promícháme ho a necháme přejít varem. Ještě teplým nálevem přelijeme špekáčky s cibulí. Dáme vychladi...

Mrkev se špagetami

Mrkev se špagetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 10 g špage, 10 g kuřete, 10 g kuřecích jater, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 g kečupu, 0.3 dcl červeného vína, 10 g tuku, špetka soli, špetka pepře, 10 g strouhaného sýru

Osolené, okořeněné nudličky pokrájeného kuřete a játra s mrkví opečeme na zpěněném tuku s cibulí a česnekem a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Pak přidáme kečup, podlijeme vínem a dodusíme s vařenými špagetami a strouhaným sýrem.

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kostky bujónu, 0,3 dcl kečupu, 120 g květáku, 0,5 dcl vinné omáčky, 15 g strouhaný sýr, špetka soli, 10 g tuku

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou. Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 ...

Smažená brukev po přírodnu

Smažená brukev po přírodnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brukve, 2,5 g cukru moučka, 5 g hladké mouky, 0,5 dcl tatarské omáčky, 0,3 dcl kečupu, špetka soli, 10 g tuku

Na větší tenké plátky pokrájené brukve osolíme, poprášíme cukrem a moukou a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme polité tatarskou či jinou studenou omáčkou nebo kečupem.

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 2 lžíce kečupu, 15 dkg šunky, 15 dkg uzeného sýra, 1 lžíce provensálského koření, 1 vejce, 1 lžíce sezamových semínek

Listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Celé potřeme kečupem nebo rajským protlakem. Doprostřed po celé délce rozložíme plátky šunky, které hojně zasypeme nastrouhaným uzeným sýrem smíchaným s provensálským kořením. Závin zabalíme a potřeme roz...

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce oleje, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička garam masaly, 3 listy šalvěje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu

Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a nařízneme okraje. Pak je naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, pepře, sójové omáčky, worcesterové omáčky, garam masaly a posekaných lístků šalvěje. Marinujeme alespoň 2 hodiny (lépe ...

Krůtí kousky s kapií a rajčaty

Krůtí kousky s kapií a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, špetky soli, 2 špetky pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 žlutá paprika (kapie), 2 rajčata, 100 ml vody, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 lžička kečupu, 1 lžička bramborového škrobu, 1 lžička plnotučné hořčice

Očistíme kapii, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kousky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vyndáme z pánve a na výpeku opečeme kapii. Přidáme nakrájená rajčata, promícháme a zal...

Zelný salát s vínem

Zelný salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krupice, 5 lžic kečupu, špetka kmínu, špetka oregana, 1 dcl červeného vína, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na jemno, přidáme olej, kečup, drcený kmín, sůl a podle chuti pepř. Nakonec vmícháme svařené červené víno se špetkou oregana. Salát podáváme jako přílohu.

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Omeleta s tatarkou

Omeleta s tatarkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička nastrouhaného Camembertu, 1 lžíce tatarské omáčky, špetka soli, 1 lžička slunečnicového oleje, kečup dle chuti, tatarská omáčka podle potřeby, 1 cibule

Nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do talíře, osolíme a rozšleháme vidličkou. Poté přidáme lžíci tatarské omáčky, prošleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Do teflonové pánve dáme lžičku oleje a rozehřejeme ho. Vlijeme připravené vejce a pomalu opéká...

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg rybího filé, plátky, 2 středně velké cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku , 1/4 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 citrón, 1 lžička soli, 4 lžíce šípkového džemu či omáčky dle potřeby, 20 dkg másla na osmažení

Filé pokapeme citronem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 10 minut. V jiném kastrole zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, při...

Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem

Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic slunečnicového oleje, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 l studené vody, 2 velká rajčata, 1 - 2 měkké pikantní klobásy, 2 lžíce sladkého nebo ostrého kečupu, 2 kostky hovězího bujónu, 5 dkg strouhaného sýra, troška petrželové natě

Připravíme si růžovou jíšku z 5 lžic oleje a 2 lžic polohrubé mouky. Zalijeme jí 1 litrem studené vody, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená 2 velká rajčata a vaříme asi 5 minut. Nakrájíme 1 - 2 klobásky a přidáme do polévky. Vmícháme 2 lžíce ...

Plněný zelný list Rox

Plněný zelný list Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 0,5 kg vepřového mletého masa, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli , špetka pepře, 1 - 2 cibule, 1 dcl sladké smetany, sádlo na vymazání, kmín drcený , kečup jemný (ostrý)

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky. Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti. Necháme trochu oresto...

Vepřový sváteční květ

Vepřový sváteční květ

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, troška soli, troška pepře, 4 vejce uvařená natvrdo, 4 plátky sterilované kapie, 4 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, několik kapek sojové omáčky

Maso nakrájíme na řízky, na tenko je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce oloupeme, kapii necháme okapat. Každé vejce zabalíme do kapie, položíme na řízek, zavineme a upevníme nití. Na pánvi rozehřejeme tuk nebo olej a při...

Kuře na jalovci

Kuře na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 10 kuliček jalovce, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 1 lžička provensálského koření, 1/2 lžička soli, 6 lžic kečupu, 200 ml červeného vína, 6 stroužků česneku

Do vymazané zapékací mísy vložíme naporcované osolené a opepřené kuře, posypeme hustě nakrájenou cibulí a zeleninou, přidáme nasekaný česnek, koření a zalijeme směsí vína a kečupu. Pečeme do změknutí, dle potřeby podléváme vodou. Podáváme se zel...

Houby s eidamem

Houby s eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 200 g Eidamu (Edam), 40 ml kečupu, 1 lžička kari koření, špetka kmínu

Houby pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, kari a kečup a dusíme doměkka. Do hotového jídla vmícháme strouhaný eidam a ihned podáváme.

Krůtí kousky s hořčicí

Krůtí kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, Na zálivku - 125 ml vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladkého kečupu, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička tekutého polévkového koření

Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a polévkové koření. Krůtí maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakráje...

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krocaních prsíček, 80 g šunky, 80 g plátkového sýra, troška oleje, 40 g másla, 20 g kečupu, špetka soli, petrželka na ozdobení

Z krocaních prsíček nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Na jednu stranu řízku položíme plátek šunky a plátek sýra, druhou stranu přeložíme přes šunku a sýr. Okraje přeložíme a zamáčkneme, aby náplň nevytékala. Závitky osolíme a opečeme z obou st...

Masová telecí pomazánka

Masová telecí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželky, 3 lžíce kečupu

Maso uvaříme. Trochu opraženou mouku rozředíme šťávou z udušeného masa a mlékem. Povaříme na kaši, přidáme kečup. Necháme mírně vychladnout, přidáme umleté nebo jemně nasekané maso a nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme s pečivem.

Lehká pizza po česku

Lehká pizza po česku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tortila , 2 lžíce kečupu, 1 lžička oregana, 1 malá sklenička sušených rajčat, 2 balení Mozzarelly, 2 lžíce oblíbené směsi semínek, 1 hrst bazalky

Tortillu namažeme kečupem a posypeme trochou oregana. Nakrájíme slitou mozzarellu a poklademe ji na kečup. Na mozzarellu dáme sušené a okapané rajčata, posypeme trochou směsi semínek a posypeme čerstvou bazalkou. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C...

Těstoviny s cuketou a slunečnicí

Těstoviny s cuketou a slunečnicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 2 stroužky česneku, 2-3 hrnky polotučného mléka, 1 lžíce olivový olej, 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu, 30 g slunečnicového semínka, 50-100 ml kečupu, 100 g čerstvého sýra

Na olivovém oleji osmahneme slunečnicová semínka dokud nezačnou zlátnout. Přihodíme na jemno nasekané stroužky česneku. Zalijeme mlékem a zasypeme čerstvým sýrem nakrájeným nebo nastrouhaným nahrubo a zahřejeme. Odstavíme. Cuketu pořádně umyjeme a...

stránka: