Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kerblík

Krkonošská kerblíkovka

Krkonošská kerblíkovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, kostka bylinkového bujónu, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, svazek kerblíku

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, prošleháme metličkou, přidáme bujónovou kostku a chvilku povaříme. Polévku přisolíme, opepříme, vmícháme smetanu a nakonec vsypeme kerblík, nasekaný najemno. Polévku už nevaříme, jen ji pr...

Houbová omáčka s nudlemi

Houbová omáčka s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 2 mrkve, 100 g hlívy ústřičné, sůl dle chuti, 250 g širokých nudlí, 2 lžíce oleje, 200 ml smetany ke šlehání, svazek kerblíku, 1 lžíce nakládaného zeleného pepře, 1 kostka bylinkového bujónu, 1 lžíce bešamelové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, pepř dle chuti

Hlívu očistíme a osušíme. Žampiony rozpůlíme, hlívu nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu s jednou lžičkou soli. Přisypeme nudle a na mírném ohni je vaříme na skus podle návodu n...

Losos ve vermutové omáčce

Losos ve vermutové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa (150 g), sůl a bílý pepř dle chuti, 1 citrón, Na omáčku: 2 dl rybího vývaru, 2 dl suchého vermutu, 2 žloutky, 2 lžíce husté smetany, sůl a bílý pepř dle chuti, 1 lžíce jemně nasekaného kerblíku

Podkovy z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme 10-15 minut (v parní troubě v páře). Uvolněnou šťávu (rybí vývar) dáme spolu se 2 dl vermutu do hrnce a necháme 2-3 minuty projít varem. Při...