Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Klobásy

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 pórek, 2 klobásy, 2 lžíce sádla, 1 cibule, troška pepře mletého, špetka soli dle potřeby, 1 kostka masoxu , možno i zeleninový, 1 lžička kmínu

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené klobásky či párky, mírně opečeme a zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme za stálého přilévání vroucí vody světle hnědou jíšku, odstavíme z ohně a nalijeme asi 6 dcl studené vody. Mezitím ...

Bramborový eintopf s fazolemi

Bramborový eintopf s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks klobásy, 1 lžička mleté papriky, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky majoránky, 4 stroužky česneku, 400 g brambor, 500 ml zeleninového vývaru, 6 ks mrkví, 4 lžíce petrželové natě

Klobásu a mrkev nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek najkrájíme na jemno. Brambory nakrájíme na větší kostky. Na oleji osmažíme cibuli a česnek dozlatova, poté zasypeme paprikou a přidáme klobásu, brambory a mrkev. Krátce osmahneme. Zalij...

Česneková polévka se smetanou

Česneková polévka se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 2 kostky hovězího bujónu, 8 stroužků česneku, 1 klobása, troška kmínu, 200 ml sladké smetany, 1 l vody

Uvaříme vývar, přidáme kmín, propasírujeme česnek se solí a kostičky brambor. Když brambory změknou zavaříme smetanu. Dobrou chuť.

Fazolová polévka od maminky

Fazolová polévka od maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrsti fazolí, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 klobásy, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky

Fazole si namočíme do kastrůlku nejlépe den dopředu. Vodu slijeme a napustíme novou, až jsou fazole ponořené (závisí také na tom, kolik chceme polévky). Vaříme, dokud fazole nezměknou. Než jsou fazole měkké, na suché pánvi si osmažíme na jemno n...

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 papriky (kapie) červená a zelená, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžičky pepře, 1 klobása, 1 balení gulášové omáčky Maggi, špetka soli

Kostky masa opečeme s cibulí na oleji dozlatova, přidáme sůl, pepř, protlak, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přilijeme gulášovou omáčku (maggi) a lehce povaříme. Klobásu nařízneme po celé délce do hloubky asi 2 cm a nakrájíme na plátky. Zelenin...

Jednohrnec s růžičkovou kapustou a klobáskou

Jednohrnec s růžičkovou kapustou a klobáskou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 500 g malých brambor, 200 g suché klobásy, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 špetky tymiánu, 1 list bobkového listu, 1/2 svazku hladké petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kapustičky očistíme, odřízneme z nich ovadlé lístečky a kousky stonků a odložíme je do mísy. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Klobásku zbavíme slupky a nakrájíme na širší nudle. Česnek oloupeme a nakrájíme n...

Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, nebo stehna, 4 vejce, 20 dkg strouhaného sýru, 15 dkg anglické slaniny, 2 nožičky klobásy, 15 dkg měkkého salámu, 1 lžíce pažitky, sůl a pepř dle chuti

Bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem. Dáme půlky slaniny na dno, potom na menší kousky nakrájené maso, osolené a opepřené. Kousky klobásy, salámu, posypeme pažitkou, sýrem a dáme 4 vajíčka rozklepnutá(nerozmýchaná), jestli nám zbylo maso, dám...

Lečo s fazolemi a klobáskami

Lečo s fazolemi a klobáskami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks rajčat, 8 ks paprik (kapie), 1 ks cibule, 1 konzerva fazolí v tomatě , 2 ks klobásy, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička majoránky

Cibuli nakrájíme najemno, klobásu, rajčata a papriku na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme klobásku a po chvíli i rajčata s paprikou. Dusíme 10 minut. Poté přidáme klobásy, majoránku, sůl a pepř a už jen prohřejeme.

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Plátky z vepřového karé

Plátky z vepřového karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového karé, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, papriková 1 ks klobásy, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 kalíšek zeleninového bujónu

Vepřové karé nakrájíme na plátky a naklepeme, zeleninu nakrájíme na kousky a paprikovou klobásu na kolečka. Na pánvi začneme opékat masové plátky dozlatova, přidáme cibuli a ostatní zeleninu i rajčata. Přilijeme trochu vody a pomalu dusíme, dokud ...

Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem

Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic slunečnicového oleje, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 l studené vody, 2 velká rajčata, 1 - 2 měkké pikantní klobásy, 2 lžíce sladkého nebo ostrého kečupu, 2 kostky hovězího bujónu, 5 dkg strouhaného sýra, troška petrželové natě

Připravíme si růžovou jíšku z 5 lžic oleje a 2 lžic polohrubé mouky. Zalijeme jí 1 litrem studené vody, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená 2 velká rajčata a vaříme asi 5 minut. Nakrájíme 1 - 2 klobásky a přidáme do polévky. Vmícháme 2 lžíce ...

Szoldra

Szoldra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé klobásy, 20 g droždí (kvasnice), 100 ml polotučného mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 60 g másla, špetka soli, 1 lžíce petrželově natě, 1 jarní cibulka, lžíce pažitky

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi 100 g mouky a 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Necháme vykynout. Přimícháme 1 žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vypracujeme hladké těsto. Na deset minut ho odložíme a poté vyválíme na dva pláty silné...

Zeleninový hrnec s uzeninou

Zeleninový hrnec s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 6 středních žampionů, 3 bílé papriky, 3 větší brambory, 1 kořen velké mrkve, 1 konzerva fazolí v tomatě, 1 kousek libečku, 2 kostky zeleninového bujónu, dle potřeby instantní tmavá jíška, 1 středně velká cuketa, 15 - 20 dkg měkké klobásy

Nejprve si nakrájíme zeleninu. Cibuli na drobno, žampióny na plátky, papriky na proužky, brambory a cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky. Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Po...

Zelňačka se šťouchanými brambory

Zelňačka se šťouchanými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na polévku: 2 větší cibule, 80 g špeku, 1/2 pokrájené klobásky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce sádla, 400-500 g kyselého zelí v nálevu, 2 bobkové listy, několik kapek bílého vinného octa, 1-2 lžíce hladké mouky, několik snítek čerstvé hladkolisté petrželky, kousek nakrájené chilli papričky, 1/2 l vody, špetka muškátového květu (popř. oříšku), mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na brambory: 8 středně velkých brambor, 2 menší cibule, 50 g másla, hrst čerstvé hladkolisté petrželky, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti, Na servírování: 1/2 pokrájené klobásky , zbytek hladkolisté petrželky

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli oloupejte, nasekejte a přihoďte. Vše duste při střední teplotě, dokud cibule nezačne chytat barvu a nezměkne, tedy asi 10 minut. Jakmile toh...

Zelňačka se šťouchanými brambory

Zelňačka se šťouchanými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na polévku: 2 větší cibule, 80 g špeku, 1/2 pokrájené klobásky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce sádla, 400-500 g kyselého zelí v nálevu, 2 bobkové listy, několik kapek bílého vinného octa, 1-2 lžíce hladké mouky, několik snítek čerstvé hladkolisté petrželky, kousek nakrájené chilli papričky, 1/2 l vody, špetka muškátového květu (popř. oříšku), mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na brambory: 8 středně velkých brambor, 2 menší cibule, 50 g másla, hrst čerstvé hladkolisté petrželky, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti, Na servírování: 1/2 pokrájené klobásky , zbytek hladkolisté petrželky

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli oloupejte, nasekejte a přihoďte. Vše duste při střední teplotě, dokud cibule nezačne chytat barvu a nezměkne, tedy asi 10 minut. Jakmile toh...

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelňačka se žampióny a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kyselého zelí, 250 g žampionů, 2 měkké klobásy, 5 brambor, špetka soli, 5 lžiček koření Maďarský guláš, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, troška sušené petrželové natě, 2 stroužky česneku

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením. Brambory nakrájíme na kostičky a žamp...