Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kmín

Zelňačka i pro vegetariány

Zelňačka i pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 200 g kyselého zelí, 3 větší brambory, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce sladké papriky, sůl, 1 lžička kmínu

V osolené a okmínované vodě uvaříme oloupané na kostičky nakrájené brambory. Až jsou uvařené do poloměkka, přidáme k nim pokrájené zelí a vaříme až do úplného změknutí. Polévku zahustíme smetanou, ve které jsme předtím ještě rozmíchali mouku. Vedl...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího předního, sůl, čerstvě mletý pepř, 800 g cibule, 1 velká brambora, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce pálivé papriky, 1/2 lžičky kmínu, kousek sušené feferonky, 1/2 l hovězího bujón, 1 rajčatový protlak

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme...

Zelí z Čech

Zelí z Čech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka zelí, 1 cibule, 40 g sádla, kmín, 20 g hladké mouky, 1 lžíce octu, sůl, 1 lžíce cukru krystalu, 1 l vody

Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a vložíme k cibuli, osolíme a přidáme kmín. Vše opražíme, poté podlijeme vodou a dusíme. Měkké zelí poté zaprášíme moukou a znovu podusíme. Okyselíme ...

Zelí z Moravy s bramborami

Zelí z Moravy s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka zelí, 1 cibule, kmín, 30 g slaniny, sůl, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 2 brambory, 1 lžíce octu

Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kmín a na malé kostičky nakrájenou slaninu. Vaříme, až zelí změkne. Rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm mouku, kterou poté zalijeme vodou ze zelí a p...

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kyselého zelí, 250 g ostravské klobásy, bobkový list, kmín, pepř, sůl, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 cibule, mletá sladká paprika

Zelí a klobásu nakrájíme, vložíme do hrnce a přidáme bobkový list, kmín a pepř a vše necháme vařit. Mezitím si necháme rozehřát sádlo, cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme ji. Přidáme mouku a míchám vytvoříme světlou jíšku. Do jíšky přidáme mletou ...

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l hovězího bujónu, 300 g hovězí klížky, 50 g sádla, 40 g slaniny, 1 větší cibule, 2 stroužeky česneku, 10 g sladké mleté papriky, 350 g brambor, 50 g hladké mouky, sůl, muškátový ořech, kmín, majoránka, pepř, voda

Maso opereme, zbavíme šlach a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme slaninu a necháme ji chvilku škvařit, poté přidáme i cibuli, chvíli smažíme a nakonec přidáme mletou papriku. Vše zamícháme....

Kulajda

Kulajda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 300 g žampionů nebo jiných hub, 1 menší cibule, kmín, 500 ml zakysané smetany, 5 středních brambor, 30 g hladké mouky, kopr, sůl, 2 vejce, ocet

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkv...

Květákové či kapustové karbanátky

Květákové či kapustové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávka květáku nebo, 1 hlávka střední hlávkové kapusty, 1 lžička soli, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 lžička pepře, špetka drceného kmínu, špetka muškátového květu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 ml mléka, 100 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje na smažení, 1 lžíce másla

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky kapustové, kapustu nasekáme a dusíme také doměkka. Cibuli nasekáme najemno a necháme zesklovatět na másle. Do mísy dáme zeleninu (květák či ...

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Znojemský guláš

Znojemský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězí klížky, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 ks větší cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 4 ks sterilovaných okurek

Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji. Vmícháme papriku, přidáme maso a prudce ze všech stran opečeme. Krátce podusíme na mírném ohni, osolíme, opepříme, přidáme kmín, zamícháme. Podlijeme trochou vody, dáme lžičk...

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 1/2 kg mletého masa, 150 ml rajčatového protlaku, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 větší cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 mrkve, 1/2 ředkve, 1/2 hlávky brokolice, 1/4 hlávky květáku, 1/2 salátové okurky, 1 lžíce rostlinného oleje

Brambory omyjeme, nové nemusíme loupat, nakrájíme na kolečka a uvaříme do poloměkka. Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a všechno koření, sojovou a worcesterovou omáčku. Osmahneme, vlijeme protlak, můžeme přidat trošku ...

Vařené brambory

Vařené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, sůl, kmín, 2 lžíce másla

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se špetkou kmínu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Vodu slijeme a na horkých bramborech necháme rozpustit kousek ...

Recept na bramborovou kaši

Recept na bramborovou kaši

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 250 ml mléka, sůl, kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, přidáme špetku kmínu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a přidáme 1/4 litr...

Domácí housky

Domácí housky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 30 g droždí (kvasnic), 2 vejce, 60 g másla, 250 ml mléka, sůl, kmín

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté přidáme zbytek mléka, zbytek mouky, 1 vejce, změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto, které by mělo být tužší a necháme ho kynout. Vykynuté tě...

Dalamánky z brambor

Dalamánky z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g droždí (kvasnic), 400 ml mléka, 500 g žitné mouky, 100 g brambor, sůl, kmín

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. K vlažnému mléku přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme kvásek, který necháme vykynout. Mezitím nastrouháme brambory a vložíme je do misky společně s moukou, špetkou soli a zkynutým kváskem. Vypracujeme peč...

Bramborová polévka s kysaným zelím

Bramborová polévka s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1,5 l vody, sůl, pepř, kmín, 1 cibule, 40 g sádla, 30 g hladké mouky, 400 g brambor, 1 domácí klobása

Zelí rozsekáme na drobnější kousky, zalijeme osolenou vodou s kořením a necháme přejít varem. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, zaprášíme moukou a připravíme zlatavou jíšku. Rozšleháme ji s vodou a zelím, přidáme oloupané, na kostičky nakrájen...

Smetanová houbová polévka

Smetanová houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 1 l vody, 500 ml zakysané smetany, 40 g hladké mouky, sůl, kmín, 2 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy

Očištěné, na kousky nakrájené houby povaříme ve vodě asi 20 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do vody s houbami. Osolíme, přidáme kmín a ještě chvíli povaříme. Okyselíme citrónovou šťávou. Nakonec přidáme vejce rozšlehaná v troše vody a...

Pikantní čočková polévka z červené čočky

Pikantní čočková polévka z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g červené čočky, 1,25 l vody, 400 g mrkve, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 g rajčat, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, kmín, 1 lžička koriandru, 1 lžička chilli koření, špetka kurkumy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 300 ml mléka, 2 cibule

Mrkev a rajčata očistíme a pokrájíme na malé části. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Červenou čočku důkladně opláchneme studenou vodou, necháme ji okapat a vložíme do hrnce (červená čočka se nemusí předem namáčet). Do hrnce poté přidá...

Letní hrachová polévka s jogurtem

Letní hrachová polévka s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rostlinného oleje, 2 střední cibule, 250 g brambor, 2 stroužky česneku, troška zázvoru, koriandr, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 500 g hrášku, 3 listy máty peprné, sůl, pepř, 250 ml nízkotučného jogurtu, 300 ml mléka

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli i brambory a pár minut smažíme. Poté vložíme nasekané stroužky česneku, přidáme koření - zázvor, koriandr, kmín a vše zapráším...

Pečená šťavnatá krkovice

Pečená šťavnatá krkovice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 3 větší cibule, 10 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička hladké mouky, 100 ml černého piva, 1 lžíce sádla, lžička plnotučné hořčice, 200 ml bujónu

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nasolíme. Potřeme směsí pepře a drceného kmínu. Rozpustíme trochu sádla a maso zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku, přelijeme sádlem z výpeku, přidáme celý kmín a pokryjeme cibulí nakrájenou na kolečk...

Pečená šťavnatá krkovice

Pečená šťavnatá krkovice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 3 větší cibule, 10 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička hladké mouky, 100 ml černého piva, 1 lžíce sádla, lžička plnotučné hořčice, 200 ml bujónu

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nasolíme. Potřeme směsí pepře a drceného kmínu. Rozpustíme trochu sádla a maso zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku, přelijeme sádlem z výpeku, přidáme celý kmín a pokryjeme cibulí nakrájenou na kolečk...

Gulášová svačinová polévka

Gulášová svačinová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 větší cibule, 4 brambory, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce mleté červené papriky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce hladké mouky, pro dietu mouky bezlepkové, 3 stroužky česneku, 1 lžička petržele nebo pažitky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso neztmavne (nezhnědne). Okořeníme paprikou (případně hotovým gulášovým kořením), pepřem, solí, kmínem. Vložíme brambory nakrájené na malé kostičky a zalijeme v...

Krůtí plátky na žampionech s brokolicí

Krůtí plátky na žampionech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg krůtích prsou, 100 g žampionů, 150 g brokolice, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 špetka drceného kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 300 ml drůbežího bujónu

Prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Jemně naklepeme nebo promneme prsty. Nasolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka z obou stran opečeme na oleji. Poprášíme mletou paprikou. Žampiony si očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k masu, podl...

Bramborové placky

Bramborové placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5-6 větších brambor, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1-2 lžičky kmínu, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 50 ml olej či sádla na smažení

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Necháme chvíli stát do doby, než pustí vodu, vymačkáme ji a pak slijeme. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, hladkou mouku - všechny ingredience dle chuti můžeme přidat či ubrat. Tyto př...

Houbové špagety

Houbové špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 2 hrsti hub, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 větší mrkev, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 vejce

Špagety uvaříme klasicky dle návody v osolené vodě. Prolijeme studenou vodou, scedíme. Houby očištíme, nakrájíme a podusíme na troše vody doměkka. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme mrkev a restujeme cca 1-2...

stránka: