Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kmín

Sýrová pomazánka

Sýrová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tavené sýry, 50 g másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 dcl světlého piva, 1 nakládanou okurku, špetku kmínu, špetku soli, 1 cibuli

V misce ušleháme tavené sýry s měkkým máslem. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, špetku kmínu, papriku, osolíme a promícháme. Poté za stálého míchání přiléváme po lžičkách pivo tak, aby směs nebyla příliš řídká. Krajíčky chleba nakrájíme n...

Domácí nakládáné zelí

Domácí nakládáné zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg bílého zelí, 150 g mrkve, 250 g jablek, 100 g soli, 10 g kmínu, 5 g koprových semínek, 3 bobkové listy

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních ná...

Pomazánka z brynzy

Pomazánka z brynzy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Brynzy, 1 konzerva sardinek, 1 cibule, špetka soli, troška sladké mleté papriky, troška kmínu, troška hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, troška kaparů

Brynzu a olejovky společně utřeme, přidáme nadrobno nakrájené kapary a cibuli. Podle chuti osolíme, přidáme sladkou papriku, trochu kmínu, dle chuti hořčici a rajčatový protlak. Dobře promícháme a necháme zhruba 2 hodiny odležet.

Pomazánka z parmezánu

Pomazánka z parmezánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce mléka, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli, 50 g nastrouhaného parmazánu/parmezánu

Do mixéru dáme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán, rajský protlak, okmínujeme, osolíme, přidáme sladkou papriku, mléko, cibuli a umixujeme. Podáváme s pečivem.

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

Koření ze sušených hub

Koření ze sušených hub

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst sušených hub, 1 lžička kmínu, špetka soli

Houby rozemeleme na prášek (v mlýnku na koření nebo v mixéru) a kmín zrovna tak. Houbový prášek, kmín a sůl smícháme a skladujeme v dobře uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Slané sýrové oplatky

Slané sýrové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 150 g strouhaného tvrdého sýra, 1 l vlažného mléka, 3 zarovnané lžičky soli, 1 lžička kmínu, 5 lžic rozpuštěného másla

Mouku se solí prosejeme. Natrouhaný sýr a trochu mléka důkladně rozmixujeme. Přidáme do mouky spolu se zbylým mlékem a máslem. Mixérem vyšleháme a přelijeme přes síto. Vmícháme kmín, přikryjeme a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Potom na rozpáleném s...

Chutná tvarohová pomazánka

Chutná tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 lžička mleté papriky, 1 červená cibule, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1-2 lžíce másla /nebo pomazánkového másla/, trocha soli, trocha pepře

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme se všemi ingrediencemi. Dochutíme solí, pepřem a namažeme na čerstvé pečivo. Do pomazánky můžeme přidat i řeřichu nebo pažitku.

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka tvarohu, 3 jarní cibulky, 1 lžička kopru , špetka drceného kmínu, 2 mrkve, trochu nasekané pažitky, pár kapek citronové šťávy, 100 ml zakysané smetany, malý kousek bulvového celeru, trošku petrželové nati, špetka soli, špetka pepře

Bylinky nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer nastrouháme, cibulku nakrájíme na tenké kolečka. Tvaroh rozmačkáme vidličkou, přidáme mrkev, celer, cibulku, citronovou šťávu, bylinky, sůl, pepř, kmín, smetanu a vše promícháme. Dochutíme dle potřeby a pa...

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 papriky (nejlépe každá jiné barvy), 80 g másla, 125 g měkkého tvarohu, 125 g Lučiny, sůl, špetka pepře, špetka mletého kmínu, špetka mleté sladké papriky, špetka provensálského koření, 1 menší červená cibule, 12 - 15 zelených oliv, troška pažitky, troška čerstvého kopru

Změklé máslo v misce dobře rozmícháme s tvarohem a Lučinou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nadrobno rozkrájené olivy, nasekanou pažitku a kopr, nakonec přimícháme všechno koření a podle chuti sůl. Provensálské koření předem v dlani rozemneme. ...

Kořeněné Lassií

Kořeněné Lassií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého jogurtu, 1 hrst čerstvé máty, 10 listů koriandru, sůl dle chuti, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička garam masala nebo chat masala, 1/2 sklenky ledu, 1 čerstvé zelené chilli

Do mixeru vložíme mátu, koriandr a ½ dávky jogurtu a dobře promixujeme. Přidáme zbytek jogurtu a koření a znovu mixujeme nakonec přidáme led a na kousky překrájené zelené čili a dobře rozmixujeme. Ihned podáváme nejlépe v tumbleru nebo ve skleni...

Tvarůžkové fondue

Tvarůžkové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarůžků, 100 g másla, 100 g plísňového sýra, špetka soli, špetka pepře, špetka kmínu, špetka mleté papriky

Tvarůžky, máslo a plísňový sýr roztavíme v malém kastrůlku společně se solí, pepřem a kořením dle chuti. Chléb nakrájíme na menší kousky a máčíme v roztavené sýrové hmotě.

Chalupářká rozhůda

Chalupářká rozhůda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 150 g másla, 2 lžíce mléka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka kmínu, špetka mleté papriky , lžíce pažitky, 1 svazek ředkviček, 1 lžíce kopru

Tvaroh vyšleháme s máslem a mlékem v hladký krém. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a podle chuti kmín, sůl, pepř a papriku. Ozdobíme plátky ředkvičky, pažitkou či koprem. Podáváme s vařenými bramborami.

Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 250 g polohrubé mouky, 250 g Bryndzy, 1 vejce, 1 lžíce smetany, sůl, špetka kmínu

Z mouky, másla, žloutku, smetany a soli vypracujeme hladké těsto. Poté rozválíme na tenký plát a potřeme 1/3 brynzy, přeložíme na polovinu a necháme 30 minut odležet. Opakujeme ještě 2x. Pak těsto nakrájíme na tyčinky, potřeme je rozšlehaným bílke...

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Kapr dušený po italsku

Kapr dušený po italsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 300 g rajčat, 50 g eidamu , 40 g olivového oleje, kmín, sůl dle potřeby, 1 ks cibule

Cibuli drobně nakrájíme a s kmínem vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Přidáme osolené porce kapra a zvolna dusíme. K podušené rybě přidáme na plátky nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme...

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 100 ml světlého piva, 2 lžíce hladké pohankové mouky, sůl a pepř podle chuti, po jedné lžičce sladké papriky a drceného kmínu, 1-2 lžíce kečupu (může být i ostrý), 1 cibule, 1/2 kapie , 1 feferonka

Do misky vyklopíme tvaroh, rozředíme pivem, přisypeme pohankovou mouku, přidáme najemno nasekanou cibuli, kapii a feferonku, přimícháme kečup, sladkou papriku a drcený kmín. Nekonec podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku před podáváním necháme...

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Salát z mladého zelí

Salát z mladého zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka mladého zelí, 1 lžička soli, 1 lžička drceného kmínu, 2 karotky, 1 citrón, 1 lžíce přírodního cukru, 2 lžíce panenského řepkového oleje, špetka čerstvě mletého pepře

Hlávku zelí překrojte nejdřív na polovinu a půlky rozdělte na čtvrtky. Podél řezné strany krájejte na velmi slabé nudličky a dejte je do velké mísy. Přidejte sůl s kmínem a rukou promněte. Nechte chvilku odležet v chladu. Mezitím očistěte a nastro...

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Zelný salát s vínem

Zelný salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krupice, 5 lžic kečupu, špetka kmínu, špetka oregana, 1 dcl červeného vína, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na jemno, přidáme olej, kečup, drcený kmín, sůl a podle chuti pepř. Nakonec vmícháme svařené červené víno se špetkou oregana. Salát podáváme jako přílohu.

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

stránka: