Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kmín

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Vařené brambory

Vařené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, sůl, kmín, 2 lžíce másla

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se špetkou kmínu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Vodu slijeme a na horkých bramborech necháme rozpustit kousek ...

Recept na bramborovou kaši

Recept na bramborovou kaši

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 250 ml mléka, sůl, kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, přidáme špetku kmínu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a přidáme 1/4 litr...

Bramborové placky

Bramborové placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5-6 větších brambor, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1-2 lžičky kmínu, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 50 ml olej či sádla na smažení

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Necháme chvíli stát do doby, než pustí vodu, vymačkáme ji a pak slijeme. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, hladkou mouku - všechny ingredience dle chuti můžeme přidat či ubrat. Tyto př...

Houbové špagety

Houbové špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 2 hrsti hub, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 větší mrkev, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 vejce

Špagety uvaříme klasicky dle návody v osolené vodě. Prolijeme studenou vodou, scedíme. Houby očištíme, nakrájíme a podusíme na troše vody doměkka. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme mrkev a restujeme cca 1-2...

Červená čočková polévka

Červená čočková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g červené čočky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 150 ml mléka, 1,4 l bylinkového bujónu, nať petržele na ozdobu, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 červené papriky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml sladké smetany

Propláchnutou čočku zalijeme 1 l bylinkovým bujónem, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a rozetřený česnek. Uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a necháme 30 minut vařit na mírném plameni. Mezitím rozehřejeme v pánvičce olej, přidáme kmín, korian...

Houbové rizoto s hráškem

Houbové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g hub, 300 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 1 menší konzerva hrášku, 1 lžičku mletého kmínu, 2 l vody

Rýži a nasekané houby vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut, dokud rýže nezměkne. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme hrášek, 2 lžíce vody, sojovou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř dle chuti. Necháme proj...

Rychlé filety

Rychlé filety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Filé omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. V mouce rozmícháme koření (kari a papriku, příp. můžeme použít směs koření na ryby). Filety nasolíme a obalujeme v moučné směsi. Smažíme na pánvi buďto úplně nasucho nebo n...

Česnekovo-cibulová polévka

Česnekovo-cibulová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších cibulí, 1 palička česneku, 1 l hovězího bujónu, špetka soli, 1/2 lžičky vegety, 1 lžíce sádla, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička mletého pepře

Na sádle zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na tenká kolečka. Trpělivě ji na mírném ohni zahříváme, aby pustila šťávu. Přidáme k ní část utřeného česneku (asi 4-5 stroužků) se solí, orestujeme, zalijeme vývarem, opepříme, okmínujeme a povaříme c...

Brambůrky se slaninou

Brambůrky se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 30 dkg anglické slaniny v celku, 1 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, sůl, Vegeta, kmín

Brambory si oškrábeme a omyjeme. Vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Můžeme přidat i trochu kmínu. Až jsou brambory napůl uvařeny, scedíme je a necháme vychladnout (můžeme je nechat v lednici klidně i přes noc, jsou pak lepší). Vychladlé si je nak...

Bramboráky

Bramboráky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých syrových brambor, 2 vejce, 4-5 lžic hrubé mouky, majoránka, kmín, sůl, olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme (já strouhám polovinu na kašičku a polovinu na jemném struhadle). Bramborovou směs smícháme s moukou a vejci a okořeníme dle chuti majoránkou, solí a kmínem. Pak těsto smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meat (lančmítu), 1 kg vařených brambor, 400 ml smetany do omáčky, 3 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kmínu, 1 lžička sádla

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. Tuto vrstvu brambor posypeme kmínem a na ni naskládáme plátky lančmítu (1/2 konzervy) a ty posypeme grilovacím kořením. Vrstvy ještě jednou v...

Lunexová polévka

Lunexová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky smetanového sýra, 6 brambor, špetka kmínu, špetka soli

Zemiaky pokrájame na kocky a dáme ich variť do vyššieho hrnčeka. Pridáme na kocky pokrájaný smotanový syr (Lunex), rascu a soľ. Po uvarení zemiakov je polievka hotová.

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Smaženky

Smaženky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého sýra, 4 vrchovaté lžíce strouhanky, 250 ml mléka, 1 vejce, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky

Sýr nastrouháme najemno, přidáme strouhanku a mléko. Vše dobře promícháme a necháme v ledničce uležet. Do uležené směsi přidáme vajíčko, česnek a koření. Tvoříme z ní placičky, obalujeme je ve strouhance a smažíme dozlatova. Hotové smaženky potř...

Špagety s houbami a  sýrem

Špagety s houbami a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařených špaget, 40 g slaniny, 40 g tvrdého sýra, 450 g různých hub, 20 g másla, sůl, kmín, petrželka

Na másle podusíme nakrájené houby a podle chuti je osolíme. Přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku. V kastrolu vyškvaříme na kostky nakrájenou slaninu a po té na ni vložíme uvařené špagety, přidáme podušené houby, všechno promícháme a...

Rybí filé na česneku

Rybí filé na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 5 stroužků česneku, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička drceného kmínu, 1lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Slaninu si nakrájíme na kostičky, a dáme ji rozpustit do pekáčku. Filé nakrájíme na plátky, ochutíme utřeným česnekem se solí a drceným kmínem, vložíme na rozpuštěnou slaninu, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení ...

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 housky, 5 lžic mléka, 4 vejce, 10 lžic strouhanky, 1 svazek petrželky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli, špetka pepře

Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme houby pokrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme a dusíme cca 15 minut. Podušené houby smícháme s v mléce namočenými a vymačkanými žemlemi, přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, okořením...

Houbová smaženice

Houbová smaženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 4 vejce

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájenou nadrobno necháme zesklovatět na sádle. Přidáme houby, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme trošku vody , osolíme a dusíme do změknutí, všechnu vodu necháme vydusit. Mě...

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků chleba, 1 játrová paštika, 5 plátků Eidamu (Edam), 5 plátků anglické slaniny, 5 lžice plnotučné hořčice, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli

Plátky chleba potřeme hořčicí, 5 plátků chleba potřeme játrovou paštikou, na kterou poté položíme plátek eidamu a plátek anglické slaniny, zakryjeme zbývajícími plátky chleba. Povrch chleba posypeme drceným kmínem, zabalíme do alobalu a dáme péct ...

Rohlíčky z lístkového těsta

Rohlíčky z lístkového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 100 g šunkového salámu, 1 vejce, kmín, sůl

Balíček lístkového těsta rozdělíme na tři dílky, z každého vyválíme plát, který rozdělíme na čtverečky o velikosti . Do čtverečku přes roh dáme plátek šunkového salámu.Rohlíček zabalíme , potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Upečeme.

Kmínová polévka s mlékem

Kmínová polévka s mlékem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 5 lžic mléka, 50 g másla, 1,5 l vývaru z kostí, špetka kmínu, troška pažitky, špetka soli

Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku, přidáme kmín a zředíme vývarem z kostí a poté dobře rozšleháme. Když to je rozšlehané, necháme to povařit cca 20 minut. Rozšleháme vejce s mlékem a přidáme trochu mouky a vytvoříme si těstíčko, které nec...

Drožďová polévka s uzeným masem

Drožďová polévka s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g droždí (kvasnice), 1 ks cibule, 2 ks vajec, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 l vývaru z kostí, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka soli

Máslo si rozpustíme v hrnci, nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme ji na rozpuštěném másle. Když je cibule zpěněná, přidáme rozdrobené droždí, zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okmínujeme, osolíme a necháme vařit. Vejce roz...

Domácí nakládáné zelí

Domácí nakládáné zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg bílého zelí, 150 g mrkve, 250 g jablek, 100 g soli, 10 g kmínu, 5 g koprových semínek, 3 bobkové listy

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních ná...

Zalévaná polévka

Zalévaná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor, 1 špetka soli, 1 troška kmínu, 1 hrst sušených (nebo 300g čerstvých) hub, 0,75 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kopru, 0,25 l zakysané smetany

Brambory a houby uvaříme se solí a kmínem doměkka v 1,5l vody. V hrnku mléka rozkvedláme mouku, zahustíme jí polévku, krátce povaříme, zalijeme ji zbytkem mléka a opět povaříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a vlijeme zakysanou smetanou. Již nevař...

stránka: