Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kmín

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 1 ks bulvového celeru, 1 ks pórku, 1 ks brokolice, 200 g žampionů, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce libečku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do vývaru. Vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Podáváme posypané čerstvým tymiánem a libečkem s krajícem ch...

Tvarohové placky s uzeným masem

Tvarohové placky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 2 ks cibule, 1/2 lžičky soli, 6 lžíc slunečnicového oleje, 250 g jemného tvarohu, 200 ml polotučného mléka, 150 g uzeného masa, 150 g polohrubé mouky, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu

Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Tvaroh vyšleháme se žloutky a mlékem, přidáme utřený stroužek česneku, kmín, na kostičky nakrájené maso, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Tvarujeme placičky, které osmažíme na olej...

Mrkvovo kmínový salát

Mrkvovo kmínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky kmínu, 1 ks citrónu, 3 ks šalotky, 5 ks mrkve, 1 troška zázvoru, 5 lžíc olivového oleje, 4 lžíce koriandru, 1 hrst máty peprné

Kmín opražíme nasucho v pánvi. Odstavíme a přidáme k němu kůru a šťávu z citrónu. Přidáme strouhaný zázvor, olivový olej a najemno nakrájené šalotky. Mrkve oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme je ke všemu spolu s nasekaným koriandrem a mátou...

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks mořského ďasu, 4 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kmínu, 100 g hrášku, 30 g parmezánu, 7 g soli, 7 g pepře

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme vejce, jarní cibulku, mořského vlka, hrášek a necháme zatuhnout. Poté posypeme koriandrem, parmezánem, petrželkou a kmínem. Dáme pod...

Hříbky na cibulce s topinkou

Hříbky na cibulce s topinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hřibů, 50 g uzeného špeku, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce pažitky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Špek nakrájíme na kostičky a dáme ho smažit do pánve, kde pustí tuk. Poté přidáme najemno nakrájenou cibulku a po chvíli i houby. Smažíme až houby pustí šťávu a poté necháme šťávu odpařit. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a pažitku a prohřejeme. Od...

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks cukety, 4 ks Filo těsta, 300 ml rajčatového pyré, 25 g másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 400 g jehněčí kýty, 1 hrst kešu ořechů, 1 hrst rozinek, 4 lžíce oregana, 1 lžíce římského kmínu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky

Jehněčí maso umeleme na mlýnku. Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dosklovita. Přidáme maso a restujeme, dokud se neodpaří všechna voda. Poté přidáme koření a nastrouhanou mrkev. Zalijeme passatou, přidáme mletou papriku, kešu a rozin...

Candátová roláda

Candátová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky candátu, 3 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kmínu, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce másla, 1,5 kg brambor, 600 g hrubé mouky, 1 ks vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje

Brambory si uvaříme i ve slupce doměkka, poté je necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme je do mísy najemno. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si osolíme a opepříme filety candáta, pokmínuje...

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 500 g brambor, 2 ks cibule, 2 ks česneku, 2 ks vejce, 2 ks kedlubny, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octu

Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplýc...

Kukuřičná salsa s paprikou

Kukuřičná salsa s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 140 g kukuřice, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička kmínu, 1 stroužek česneku, 1 ks limety

Zeleninu nakrájíme na jemno, kukuřici rozmrazíme. Na dresink smícháme olej, med, utřený česnek, kmín a šťávu z limetky. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme stát v pokojové teplotě aspoň 20 minut, aby se chutě propojily.

Jogurtové brambory

Jogurtové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g bílého jogurtu, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce hladké mouky

Brambory rozčtvrtíme. Povaříme je 4 minuty, poté slijeme a necháme vychladit. Smícháme strouhaný zázvor, papriku, jogurt, utřený česnek, olivový olej, mouku, koriandr a kmín. Pořádně promícháme. Vmícháme brambory a necháme 30 minut stát. Poté ...

Kuře s mandlemi na plechu

Kuře s mandlemi na plechu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prs, 500 g brambor, 50 g mandlí, 170 g řeckého jogurtu, 3 ks červené cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 citrón, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce petrželové natě

Cibuli nakrájíme na měsíčky, brambory a papriky na plátky. Kuře nakrájíme na větší kusy (minimálně 5x5 cm). Vše dáme na plech a osolíme, opepříme podle chuti. V míse smícháme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, olej, šťávu a kůru z citronu...

Pacovský kapr

Pacovský kapr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kmínu, 150 g hub, 40 g másla, 500 g cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks šalotky, 3 stroužky česneku

Kapra osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti. Dáme ho do pekáčku, přidáme houby, máslo a pár cherry rajčátek. Pečeme 15 minut přiklopené na 180 °C, poté ještě 5 minut odkryté. Šalotku a česnek nakrájíme najemno a smažíme na pánvi. Přidáme ...

Segedínský guláš podle sonizny

Segedínský guláš podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g sádla, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg vepřové plece, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 30 g hladké mouky, 1 lžička kmínu, 20 g mleté papriky , 3 bobkové listy, 400 g kyselého zelí, 250 g zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, maso na kostky. Cibuli a česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme maso, krátce je opečeme a zasypeme moukou. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme asi 60 minut. Poté přidáme zelí a smetanu. Povaříme 15...

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 1 jarní cibulka, 1/4 lžičky mleté papriky , 7 g soli, 250 g polohrubé mouky, 125 ml polotučného mléka, 1 špetka cukru krystalu, 10 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce kmínu, 15 g Mořské soli

Nejprve si připravíme škvarkovou pomazánku. Škvarky rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku na maso. Jarní cibulku nasekáme na jemno a spolu s mletou paprikou vmícháme do škvarků. Osolíme a dáme do lednice vychladit. Mléko zahřejeme a rozmícháme v ně...

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks kořenové petržele, 2 ks mrkve, 1/4 ks celeru, 1 ks pórku, 2 ks řepy, 4 ks vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce křenu, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce pažitky, 1/2 ks hlávkové kapusty, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, 1/2 hrnku strouhanky, 1-2 špetky muškátového ořechu

Kapustu a červenou řepu nakrájíme na proužky a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka, křen nastrouháme najemno. Do hrníčku se strouhankou přilijeme trochu vývaru z kapusty, aby zvlhla. Cibuli nakrájí...

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 350 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks cibule, 2 ks vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, 500 g kysaného zelí, 1/2 lžičky kmínu, 150 g uzené krkovice

Brambory nastrouháme najemno, smícháme je s moukou, vejci, solí a pepřem. Toto těsto protlačíme přes struhadlo do vroucí vody - povaříme 3 minuty. Cibuli a uzené maso osmažíme na oleji, přidáme strapačky a kmín a orestujeme. Osolíme a opepříme...

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 2 ks cibule, 1 ks bramboru, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 ks chleba, 400 g hovězí klížky, 1 l hovězího vývaru, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar. Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené...

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 400 g cizrny, 100 g řeckého jogurtu, 2 ks citrónu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnekem, kmínem a jogurtem a rozmixujeme na kaši. Je vhodné pár fazolí odložit a pak je vmíchat do pomazánky, vznikne nám tak pomazánka s kousk...

Houbovo-cizrnový krém

Houbovo-cizrnový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cizrny, 2 lžíce olivového oleje, 3 ks šalotky, 2 ks brambor, 1 ks mrkve, 4 stroužky česneku, 50 g hub, 1 l zeleninového vývaru, , , , 1 lžíce másla, 200 g zakysané smetany, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Cizrnu si uvaříme den předem nebo použijeme cizrnu konzervovanou. Houby použijeme sušené. Šalotku nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájené brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Krátce opečeme a přidáme většinu cizrny a ...

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jehněčí kotlety, 150 g okurky, 50 g granátového jablka, 200 g Řeckého jogurtu, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky garam masala, 1/2 lžičky skořice, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce včelího medu

Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici. Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření. Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou ša...

Couračka

Couračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 3 ks brambor, 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1 lžičku kmínu, 2 stroužky česneku, 200 g kyselého zelí, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Uzené maso povaříme vcelku 40 minut ve vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Zasypeme moukou a chvíli smažíme. Poté zalijeme drůbežím i uzeným vývarem a přivedeme k varu. Poté teplotu ztlumíme, přidáme brambory nakrájené na...

Naše oblíbená pórková polévka

Naše oblíbená pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 malá mrkev, 1 střední brambor, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 vejce, hrst petrželové natě

Menší mrkev nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, brambory na kostičky. V hrnci rozpustíme trochu másla a na něm osmahneme mrkev a pórek. Zalijeme vodou (asi 1,5 - 2 litry), osolíme, okmínujeme, přidáme kostku zeleninov...

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa (kýta, krkovice), 2 cibule, 300 g cizrny, 1 lžíce grilovacího koření, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu (drceného), 1 lžíce drůbežího vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 lžička sádla

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme ...

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřové plece, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 100 g plnotučné hořčice, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 5 lžíc petrželové natě

Maso nařízneme na plát, ten pak osolíme a opepříme. Zevnitř potřeme maso utřeným česnekem, hořčicí, posypeme petrželkou a zarolujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme na dno pekáče. Maso pokmínujeme. Maso dáme na zeleninu a pečeme 45...

Závitky s mandlemi a s kokosem

Závitky s mandlemi a s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí nebo kuřecí stehenní řízky, 1 lžíce petrželové naťi, 1 citrón, 1 červená paprika, 1 pórek, 4 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 300 g mletých mandlí, 25 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce cukru krupice, 1 brambor, 200 ml vývaru

Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, papriku na proužky a oboje osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme utřený česnek a vše opékáme cca 5 minut. Potom vmícháme nasekanou petrželku, mandle, kokos, citronovou kúru a rozkvedlané vejce. Promícháme a nechá...

stránka: