Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Koňak

Ovocný salát s majonézou

Ovocný salát s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 švestky, 2 jablka, 2 banány, 2 hrušky, 1 pomeranč, 1 dl majonézy, 250 ml koňaku, 1 lžička cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička muškátového oříšku, špetka pepře

Švestky překrojíme na půl a vypeckujeme. Z jablek a hrušek vyjmeme jádřince a nakrájíme na osminky. Banány nakrájíme na kolečka, pomeranče rozebereme na měsíčky a odstraníme pecky. Jablka, hrušky a banány zakápneme citrónovou šťávou, majonézu prom...

Vanderbilt

Vanderbilt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl koňaku, 2 cl cherry brandy, 1 lžíce likéru Bitter orange, 1 hrst ledu, 1 hrst višní

Ve sklenici promícháme koňak, cherry brandy, bitter orange, led a přelijeme do koktejlové sklenice. Zdobíme koktejlovou višní.

Dip z kuřete

Dip z kuřete

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kečupu, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce koňaku, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli, špetka pepře, 200 g masa z kuřete, 1 ks pomeranče

Šťávu z pomeranče, kečup, worcesterovou omáčku, koňak a šlehačku smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme drobně nakrájené pečené maso z kuřete zbavené kůže a oloupaný, jader zbavený a drobně nakrájený pomeranč. Promícháme a před podáváním necháme vy...

A.B.C.

A.B.C.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl amareta, 2 cl koňaku, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně amareto, baileys a nakonec koňak.

B & B

B & B

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl koňaku, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme koňak a bailes, promícháme a ozdobíme třešničkou.

Universal

Universal

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 2 cl koňaku, 2 cl Cinzana dry, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, koňak a cizano. Promícháme a podáváme.

Avokádo se šunkovou pěnou

Avokádo se šunkovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařené šunky vcelku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce koňaku, špetka bílého pepře, 1 lžíce Tabasca, 2 avokáda, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lístky kopru, 8 plátků citrónu

Šunku, je-li třeba, zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme. K šunce přidáme smetanu a koňak. Pikantně okořeníme tabaskem a pepřem. Avokáda omyjeme, nařízneme podélně kolem pecky, půlkami otočíme a oddělíme je od sebe. Pecku v...

Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml 35% smetany, 90 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal (jemně drceného), 1/2 tobolky vanilky, 3 žloutky, 1 bílek, 4 lžíce hnědého cukru, pár kapek koňaku (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. ...

Koktejl Amsterdam

Koktejl Amsterdam

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml koňaku, 100 ml horké přefiltrované kávy, 40 ml smetany

Do varné sklenky dáme koňak s horkou kávou - zamícháme. Smetanu vrstvíme přes lžičku na hladinu drinku. Můžeme ozdobit kávovým zrnkem.

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml majonézy, 10 ml koňaku, 3 kapky vanilkové esence, 1 lžička cukru moučky

Majonézu (nejlepší je domácí), koňak, vanilkovou esenci a cukr utřeme dohladka. Nepoužíváme ruční šlehač. Hotovou omáčku necháme dobře vychladit.

Kuře na švestkách

Kuře na švestkách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g švestek (mohou být vypeckované a sušené), 1 kuře, pepř dle potřeby, 4 lžíce koňaku, 50 g másla, 1 ks cibule, sůl dle potřeby, 4 šálky silného čaje, 2 ks karotky

Den předem namočíme švestky do čaje ochuceného koňakem. Těsně před přípravou je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme. Asi polovinu švestek usekáme a naplníme jimi osolené a opepřené kuře. Otvor zašijeme, kuře vložíme do kastrolu, přidáme máslo, n...

Koňakový krém

Koňakový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 2 lžíce cukru moučka, 125 ml koňaku

Změklé máslo utřeme s cukrem a pomalu přiléváme koňak a utřeme hladký krém. Krém je vhodný na plnění vosích hnízd a košíčků.

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Nivy, 90 g másla, 20 g majonézy, 2 lžičky koňaku, 1 lžíce vlašských ořechů, 1 lžíce husté smetany, troška barevného pepře

Máslo a nivu vyšleháme do pěny, vmícháme majonézu, smetanu, koňak a na závěr na jemno rozdrcené ořechy. Opepříme. Podáváme s pečivem.

Ovocný salát

Ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 100 g hrušek, 100 g broskví, 2 lžíce citronové šťávay, 1-2 lžičky koňaku, 2 lžíce mandlových lupínků

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky a broskve omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovocnou směs dáme do misky, pokapeme citrónovou nebo pomerančovou šťávou a trochou koňaku. Vše dobře promícháme a dáme do lednice vychladit. Studený sa...

Svatební koktejl

Svatební koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 dcl koňaku, 0,2 dcl pomerančové šťávy, 0,2 dcl pomerančového likéru, 2 kostka ledu, 1 kousek pomeranče

Vše vložíme do šejkru (nebo malé termosky), řádně protřepeme a nalijeme do skleničky. Zdobíme plátkem pomeranče, který do poloviny nakrojený posadíme na sklenici.

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 100 ml olivového oleje, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 ks šalotky, 2 lžíce rozmarýnu, 1 lžička nového koření, 75 ml koňaku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 ml omáčky demi glace, 80 g másla

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé strany na olivovém oleji. Na druhé pánvi opékáme najemno nakrájenou šalotku, rozmarýn a mleté nové koření. Až je šalotka zhnědlá, odstavíme z o...

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Flambované banány

Flambované banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 lžíce másla, 3 lžíce cukru moučky, 6 lžíc koňaku

Banány po dĺžke olúpeme. Na panvicu dáme maslo a trochu cukru. Na ohni rozpustíme, pridáme banány, posypeme zvyškom cukru, podusíme, obrátime, polejeme koňakom, zapálime a horiace podávame na stôl.

Lanýžové kuličky

Lanýžové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hořké čokolády, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 60 g másla, 50 g kakaa, 4 lžíce koňaku

Hořkou čokoládu nalámeme a rozehřejeme ji na vodní lázni se smetanou. Přidáme máslo, kakao i koňak , a tuto směs necháme ztuchnout v hranatém plechu. Poté ji nakrájíme na kostičky, z kterých v rukou připravíme kuličky, které ještě obalíme v kakau...

Pomerančový punč

Pomerančový punč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml pomerančové šťávy, 200 ml vody, 50 ml koňaku, skořice, hřebíček

Svaříme vodu s kořením, přilijeme pomerančovou šťávu a dolijeme do horkých sklenic s koňakem. Ozdobíme pomerančem a mátou.

Tousty s Nivou a ořechy

Tousty s Nivou a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků toustového chleba, 200 g Nivy, 50 g mletých vlašských ořechů + několik celých jader na ozdobu, 80 g másla, špetka pepře, 1 lžíce koňaku

Do hodně změklého másla vmícháme strouhané ořechy, rozdrobenou Nivu a lžíci koňaku. Lehce opepříme a je-li třeba, malinko přisolíme, ale Niva je většinou slaná dost. Touto směsí potřeme plátky toustového chleba a ve středně vyhřáté troubě zapečem...

Mrkev a la vischy

Mrkev a la vischy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 2,5 g másla, 6 dcl koňaku, 1 lžička cukru krystal

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, sůl. mrkev a promícháme. Směs necháme chviličku dusit a poté zalijeme koňakem. Hrnec přemístíme do trouby vyhřáté na 150°C a bez míchání necháme dusit p...

Banány v županu

Banány v županu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 banánů, 4 vejce, 4 lžíce cukru moučka, 2 lžičky koňaku, 2 dcl slunečnicového oleje, 4 lžíce hladké mouky

Banány oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, koňak a nakonec tuhý sníh z bílků. Kolečka banánů namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klokaní svíčkové, špetka soli, nahrubo mletý pepř černý a zelený, 1 lžíce koňaku, 2 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička Solamylu, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje

Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový ol...

stránka: