Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kondenzované mléko

Adámkův narozeninový dort

Adámkův narozeninový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

15 vajec, 14 lžic polohrubé mouky, 15 lžic cukru krystal, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce tmavého kakaa, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 2 karamelové pudinkové prášky, 600 ml mléka, 60 g tmavé čokolády, trochu barevných konfet, cukrářské zdobení - cukrové nebo marcipánové ozdoby, 300 ml sklenka meruňkové zavařeniny, trochu ovocného sirupu, 300 g másla

26 cm dortovou formu vyložíme papírem na pečení. 5 bílků vyšleháme s 5 lžícemi krystalového cukru na hustý sníh. Postupně přidáváme 5 žloutků a každý důkladně zašleháme. Vařečkou vmícháme 5 lžic prosáté mouky a 1 lžičku kypřícího prášku. Těsto vyl...

Adventní šneci z kynutého těsta

Adventní šneci z kynutého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , špetka soli, 3 plnější lžíce cukru krupice, Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla, Náplň: asi 6 středních jablek, 2 sáčky skořicového cukru, 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů, Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky pomerančové kůry, Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček

Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe olo...

Americké cukroví

Americké cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g másla, 130 g piškotů, 60 g kokosové moučky, 130 g čokolády na vaření, 100 g ořechů, 1 slazené kondenzované mléko

Máslo ropustíme v menším pekáčku, nasypeme pomleté piškoty a smícháme. Směsí vyplníme hluboký plech a posypeme kokosem. Čokoládu nakrájíme na kousky dáme na kokos, posypeme hrubě nakrátými ořechy, zalijeme mlékem a posypeme kokosem. Upečeme dorůžo...

Bonbóny Rafaelo

Bonbóny Rafaelo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosové moučky (může být i více), 1 slazené mléko Salko, loupané spařené mandle nebo ořechy

Z kokosu a slazeného mléka utvoříme smícháním hmotu. Tu dáme přes noc do ledničky. Druhý den tvoříme kuličky, do kterých dáme oříšek nebo mandli. Obalíme v kokosu a uložíme do papírových košíčků. Do části hmoty lze vmíchat kakao a budeme mít kuli...

Burizonky

Burizonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kondenzované mléko, 1 burizóny, 150 g cukru krupice, 125 g Hery, kokosová moučka na dohuštění

Cukr krupici utavíme na karamel, potom přidáme heru a kondenzované mléko. Odstavíme a zamícháme burizony a kokos. Promícháme a dáváme po kouscích do papírových košíčků. Uchováváme v lednici.

Citrónový korpus

Citrónový korpus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1/2 hrnečku cukru moučka, 3 ks vajec, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 4 ks citrónů, 1 konzerva kondenzovaného mléka

Máslo, 3 lžičky cukru zpracujeme s moukou a kypřící práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Necháme vychladnout. V misce vymícháme mléko se šťávou ze 4 ci...

Domácí bejlís

Domácí bejlís

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy kondenzovaného slazeného mléka, 1/2 l rumu, 1/2 mandlového pudinku, 1 mandlové aroma , 1/4 l mléka

Neotevřené plechovky vaříme v hrnci s vodou asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. V mléce uvaříme pudink dle návodu na obalu a také ho necháme vychladnout za občasného míchání (na pudinku se nesmí udělat škraloup). V míse rozšleháme kondenzovaná mlé...

Jablečný moučník

Jablečný moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, konzerva kondenzovaného mléka, kostka másla, 1 balení čokolády na vaření

Ze žloutků, cukru, mouky a přidaného sněhu z 6 bílků vyšleháme piškot. Na plech si připravíme alobal, na něj poklademe nastrouhaná jablka a zalijeme připraveným piškotem. Den předem si uvaříme kondenzované mléko dvě hodiny ve vodě a necháme do dru...

Jahodovo - karamelové košíčky

Jahodovo - karamelové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 480 g másla, 140 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 žloutky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, jahody, 1 sáček želatiny

Z mouky, 280 g másla, moučkového cukru, žloutků, vanilky a trochy citronové kůry připravíme křehké těsto, které necháme chvíli v lednici odpočívat. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta bereme kousky jako ořech a vtlačíme ...

Karamelové řezy

Karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček vlažné vody, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 kondenzované slazené mléko, 250 g másla, 1 čokoládová poleva

Den předem dáme plechovku kondenzovaného slazeného mléka do vody a necháme 2 hodiny vařit, aby nám mléko zkaramelizovalo. Vejce, mouku, cukr, vodu, olej, kakao a kypřící prášek do pečiva vymícháme v těsto, které a vylijeme na vymazaný a moukou vys...

Karamelový koňak

Karamelový koňak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 2 -3 dcl mléka, 1/2 l rumu

Kondenzované mléko necháme karamelizovat ve vodní lázni tak, aby bylo zakryté vodou a vaříme 1 hodinu. Po vychladnutí se přidá 2 - 3 dl mléka a 1/2 l rumu a dobře se vymíchá.

Káva vídeňských fiakristů

Káva vídeňských fiakristů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 šálku kávy, 2 lžičky třešňovice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžička kondenzovaného mléka, trochu šlehačky na ozdobu

Do šálku nalijeme třešňovici, zalijeme ji horkou kávou a osladíme. Doplníme kondenzovaným mlékem a podáváme se šlehačkou.

Kávovo - karamelové kostky

Kávovo - karamelové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 6 vajec, 1 a 1/2 lžíce instantní kávy, 250 g cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 120 ml vody, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 500 ml šlehačkové smetany, trochu strouhané čokolády na ozdobu

Salko uvaříme den předem a necháme vychladit. Žloutky oddĚlíme od bílků a vyšleháme je s krupicovým cukrem, vodou a kávou do pěny. Pomalu přidáme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme a vylijeme na plech vyma...

Koňak z mandlového pudinku

Koňak z mandlového pudinku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení kondenzovaného chlazeného mléka, 500 ml whisky, 500 ml uvařeného pudinku

Plechovky mléka vložíme ze tří čtvrtin do kastrolu s vodou a vaříme 2 hodiny. Vyjmeme a necháme vychladnout. Vychladlé mléko vložíme do mixéru, přidáme pudink a whisky a rozmixujeme dohladka. Necháme uležet v lednici.

Křehké slaninové rohlíčky

Křehké slaninové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 120 g tuku, 1 vejce, 6 lžic mléka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička soli, 100 g anglické slaniny, 3 lžíce kondenzovaného mléka, mák nebo sezam na posyp

Do mouky zamícháme kypřící prášek a lžičku soli, vklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme změklý tuk a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly. Z každé třetiny vyválíme kolečko, rádýlkem ho rozkrájíme na šest dílů, každý dílek poklade...

Krupicovo - obilná kaše

Krupicovo - obilná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce pšenice, 1/2 lžíce krupice, 50 ml kondenzovaného mléka, 50 ml pomerančové šťávy

Pšenici najemno umeleme a spolu s krupicí vložíme do hrnečku a zalijeme kondenzovaným mlékem. Zahříváme až k varu a poté vaříme dvě minuty. Odstavíme a do zpola vychladlé kaše vmícháme šťávu z pomeranče. Ihned podáváme.

Ledová káva II.

Ledová káva II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 kostek ledu, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce instantní kávy, 2 lžíce cukru krupice, 2,5 dcl kondenzovaného mléka, 2 dcl rumu

Na robotu otočným nožem rozsekáme led, přidáme kakao, kávu, cukr, mléko a našleháme.

Limetkový pie

Limetkový pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 130 g Bebe sušenek, 150 g rozpuštěného másla, Náplň: 400 ml kondenzovaného sladkého mléka , šťáva ze 3 limetek, kůra z 1 limetky, 300 ml smetany 33%, 3 plátky želatiny, Glazura: 100 ml vody, šťáva a kůra ze 2 limetek, 100 g cukru, 1 plátek želatiny, namočený a scezený

Smícháme najemno rozdrcené sušenky, rozpuštěné máslo a vytvoříme krustu. Do koláčové formy rozprostřeme a rozmačkáme krustu a dáme na 20 minut vychladit do ledničky. V mixeru smícháme kondenzované mléko, limetkovou šťávu a kůru. Smetanu vyšleháme ...

Mandlové kuličky

Mandlové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnečku mletých pražrných mandlí, 1/2 hrnečku cukru moučky, 1/2 másla, 5 lžic Amareta, 2 lžíce kondenzovaného slazeného mléka, 1 balení piškotů dětských

Z 1/2 hrnečku mletých pražených mandlí a zbytku surovin vypracujeme kompaktní hmotu a necháme ji 2 hod. v lednici vychladit. Ztuhlou hmotu rozdělíme na malé kousky, z nichž tvarujeme v dlaních kuličky. Hotové kuličky obalíme ve zbytku pražených ml...

Marlenka

Marlenka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 3 vejce, 3 lžíce medu, 70 g másla, 1 lžíce Sody bikarbóny, 500 g hladké mouky, 250 g másla na 1. náplň, 1 konzerva kondenzovaného mléka na 1. náplň, 125 ml mléka na 2. náplň, 125 g cukru krupice na 2. náplň, 180 g másla na 2. náplň, 1 vanilka na 2. náplň, 25 g maizeny na 2. náplň

Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni, do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bikarbony a hladkou mouku speciál (smícháme rovnou v míse). Přeložíme na vál, rozdělíme na 6 částí a každou vyválíme na tenko, dokud je ...

Náplň z kondenzovaného mléka

Náplň z kondenzovaného mléka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 250 g másla

Konzervu s mlékem neotvíráme, ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme vařit cca 2 hodiny. Po 2 hodinách konzervu vyjmeme, dáme do studené vody, aby vychladla a až vychladne, tak ji otevřeme. Máslo utřeme a po malých částech přišleháváme kondenzovan...

Domácí nutela

Domácí nutela

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 250 g másla, 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka, 2 lžičky kakaa

Čokoládu rozpustíme v mlékovaru, přidáváme máslo a mícháme do spojení. Necháme mírně vychladnout, vmícháme slazené kondenzované mléko a kakao. Necháme vychladnout. Lehce se roztírá.

Oplatky s karamelovou náplní

Oplatky s karamelovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 250 g másla, 1 konzerva kondenzovaného mléka, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 balení obdélníkových oplatek

Cukr necháme v hluboké pánvi zkaramelizovat, poté přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Když je máslo rozpuštěné, přilijeme kondenzované mléko a mleté ořechy. Krátce povaříme za stálého míchání, vaříme, dokud se všechny suroviny nespojí. Tuto směs...

Ovocná zmrzlina

Ovocná zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mraženého ovoce, 4 lžíce cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 2,5 dcl kondenzovaného mléka

Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a mléko a znova rozmixujeme.

Pařížské jahodové řezy

Pařížské jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 250 g cukru moučky, 150 g hrubé mouky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 1500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g čokolády na vaření

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme menšieho kastróla, pridáme 100 g nalámanej čokolády a necháme prejsť varom. ...

stránka: