Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kopr

Kulajda

Kulajda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 300 g žampionů nebo jiných hub, 1 menší cibule, kmín, 500 ml zakysané smetany, 5 středních brambor, 30 g hladké mouky, kopr, sůl, 2 vejce, ocet

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkv...

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička másla, 1/2 l hovězího bujónu/vývaru, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octu, 1 svazek kopru

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr,...

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Míchaná vejce s uzeným lososem

Míchaná vejce s uzeným lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g uzeného lososa, 12 vejcí, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek pažitky, kopr na ozdobu

Rozehřejeme olej a přidáme vejce, které smažíme za stálého míchání 5-10 minut. Přidáme nakrájeného uzeného lososa, sůl dle chuti a ještě chvíli smažíme. Sejmeme z plamene, přidáme nasekanou pažitku, ozdobíme koprem a podáváme.

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g řepy, 2 cibule, 50 g másla, sůl, 2 lžíce solamylu, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžíce octu, 4 lžíce zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 250 ml červeného vína, kopr na ozdobu

Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou řepu a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přidáme víno, sůl, ocet, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, dokud řepa nezměk...

Nakládání okurek

Nakládání okurek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg okurek na zavařování, 4 balení Pikanty - nálevu na okurky, 1 hrst čerstvého kopru, 2 mrkve, 1 větší cibule, 2 větší kořeny křenu, 0,4 l oceta na přípravu pikanty

Okurky řádně očistíme od chloupků kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Pomocí octu a vody si připravíme nálev Pikanta dle návodu. Mezitím, co se bude nálev vařit, připravíme si 1l sklenice na zavařování i s víčky. Dbáme na to, aby byly sklenice ...

Vitamínový salát

Vitamínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší jablka, 1 salátová okurka, 6 rajčat, 1 malý celer, 1 mrkev, hrst čerstvých vypeckovaných višní, cukr moučka, citrónová šťáva, 1 zakysaná smetana, kopr, sůl, mletý pepř

Očistíme a do mísy nastrouháme mrkev, celer, nakrájíme okurku, jablka, rajčata a višně. Vše osolíme a ochutíme vymačkaným citrónem, zamícháme s kysanou smetanou, opepříme a ozdobíme nasekaným koprem. Salát můžeme podle chuti jemně poprášit moučkov...

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 3 stroužky česneku, 35 g mletých vlašských ořechů, 5 g másla, 3/4 lžíce nasekaného kopru, 3/4 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželové nati, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Hermelíny podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Vydlabaný sýr utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy a se změklým máslem. Vzniklou hmotu naplníme Hermelíny, spojíme a zabalíme do alobalu. Necháme v lednici den nebo dva dny uležet. Před podávání...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Treska se sýrem a smetanou

Treska se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filet z tresky, 3 mrkve, 1 větší pórek, 2 zakysané smetany, pepř, sůl, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželové nati, 1 lžíci nasekaného kopru, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přeb...

Gyros s tzatziki

Gyros s tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, koření gyros, olej, 1 měkký odtučněný tvaroh, 4 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce nasekaného kopru, olivový olej, ocet, směs koření na tzatziky, bílý pepř, sůl

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky. Koření na gyros smícháme se 2 lžícemi oleje. Maso necháme ve směsi marinovat aspoň 2 hodiny a potom jej opečeme na oleji. Okurku nastrouháme, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila šťávu. Tvaroh smícháme se...

Rýžový salát

Rýžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uvařené krátkozrnné rýže, 1 okurku, 1 papriku, 10 dkg arašídů, 1 svazek kopru, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Okurku a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme rýži, arašídy, jemně nasekaný kopr, zakápneme olejem, osolíme a promícháme.

Květákový salát

Květákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 5 sterilovaných okurek, 1 svazek kopru, 1 dcl nálevu z okurek, 2 dcl tatarské omáčky, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme květák a okurky. Přidáme jemně nakrájený kopr, nálev z okurek a tatarskou omáčku. Osolíme a vše promícháme.

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g vepřové plece, 300 g telecího masa z plecka, 30 hub, 200 ml smetany, 2 vejce, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 0,5 dcl koňaku, 2 lžíce nasekané zelené petržele, pažitka, kopr, špetka pepře, špetka soli

Hřiby uvaříme ve vodě. Scezené hřiby jemně nasekáme, vývar odpaříme na 0,5 dcl. Kuře vykostíme, kuřecí prsa odložíme. Zbytek kuřecího masa, vepřovou a telecí plec jemně nasekáme na robotu. Přidáme vejce, koňak, smetanu, hřiby, vývar, osolíme, opep...

Studená zeleninová polévka

Studená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l kyšky, 1 okurka, 2 rajčata, 2 červené řepy + listy z řepy, 1 svazek čerstvého kopru, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, 4 vejce uvařená natvrdo

Okurky, rajčata a řepu nakrájíme na malé kostičky, přidáme jemně nasekané listy z červené řepy, jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek, zalijeme kyškou, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Při podávání dáme do polévky půlku uvařeného vajíčka.

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g brambor, 4 lžíce pomazánkového másla, 1 lžíce nasekané pažitky, mletý pepř, sůl, 1 sklenička lososového kaviáru, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička limetkové šťávy, 1/2 lžičky vinného octa, nasekaný kopr

1. brambory uvaříme ve slupce doměkka 2. mezitím si připravíme omáčku: smetanu smícháme s vínem, limetkovou šťávou a trochou nasekaného kopru, osolíme, opepříme a odložíme do ledničky 3. uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na drobné...

Domácí nakládáné zelí

Domácí nakládáné zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg bílého zelí, 150 g mrkve, 250 g jablek, 100 g soli, 10 g kmínu, 5 g koprových semínek, 3 bobkové listy

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních ná...

Jehněčí ragú

Jehněčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky jehněčí kýty nakrájené na kostky, 1/2 hrnku vývaru, 1/2 hrnku bílého vína, 1/2 hrnku sladké smetany, 2 lžíce oleje, 1 lžička solamylu, citrónová šťáva z 1 plodu, kopr

Jehněčí maso opečeme na oleji, zalijeme je vývarem, přidáme víno a smetanu. Vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme a poté dusíme asi 30 minut. Před dokončením přilijeme citronovou šťávu a přidáme část sekaného kopru. Šťávu zahustíme solamylem rozm...

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 1 lžíce oleje, 200 g mletého masa, sůl, pepř, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 sklenka boloňské omáčky, 1/2 svazku kopru

Zelí očistíme,omyjeme a nastrouháme na nudličky.V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme maso.Přidáme zelí a rovněž orestujeme.Vše osolíme,opepříme a poprášíme paprikou.Přilijeme asi 300 ml studené vody a vmícháme obsah sklenice s boloňskou omáčk...

Zalévaná polévka

Zalévaná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor, 1 špetka soli, 1 troška kmínu, 1 hrst sušených (nebo 300g čerstvých) hub, 0,75 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kopru, 0,25 l zakysané smetany

Brambory a houby uvaříme se solí a kmínem doměkka v 1,5l vody. V hrnku mléka rozkvedláme mouku, zahustíme jí polévku, krátce povaříme, zalijeme ji zbytkem mléka a opět povaříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a vlijeme zakysanou smetanou. Již nevař...

Rybí boršč

Rybí boršč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g ryby nebo rybího filé, 2 cibule, olej, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 3-4 ks rajčat, asi 20 ks marinovaných hub, 5 ks sterilovaných okurek, 1 bobkový list, 1 citrón, sůl, petržel, kopr, 1,5 l vývaru

Rybu nakrájíme na kousky a marinujeme v citrónové šťávě se solí.Cibuli orestujeme na oleji,přidáme rajský protlak a ještě chviličku podusíme.Přidáme rybu,nakrájené okurky,rajčata,houby, a bobkový list,.Zalijeme vařícím vývarem a povaříme 15 minut....

Krokety z pangasiuse

Krokety z pangasiuse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 5 plátků veky, 1 vejce, 3 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 100 ml mléka, 100 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře mletého, lžička kopru

Veku namočíme do mléka a vymačkanou společně s pangasiusem a cibulkou semeleme na masovém strojku. Hmotu spojíme s vajíčkem, osolíme, opepříme. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky asi jako vlašský ořech. Obalíme v hladké mouce a opečeme na ole...

Tuňákové špízy

Tuňákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, 2 ks limetek, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru, 1 žlutá paprika, špetka soli, špetka pepře

Tuňáka nakrájíme na kostky asi 2,5x2,5 cm. Šťávu z jedné limetky smícháme s olejem a koprem a ve vzniklé marinádě obalíme kostky tuňáka a necháme zhruba 30 minut v chladu odležet. Druhou limetku nakrájíme na tenké plátky a očištěnou papriku na kou...

Pálivá omáčka s kečupem

Pálivá omáčka s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g majonézy, 2 lžíce kečupu, křen podle chuti, 1/2 citrónu, 1 stroužek česneku, 2 kulička celého pepře, kopr, petrželka, 2 lžíce sladké smetany, 1 lžička whisky, sůl

Majonézu dobře rozmícháme se smetanou a rajčatovým kečupem, přidáme lžíci strouhaného křenu, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sekaný kopr a petrželku a okořeníme hrubě drceným pepřem. Zakapeme trochou whisky a dobře promícháme. Vychlazenou om...

Portugalské filé

Portugalské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 ks rybího filé, 1/8 l oleje, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička oregana, petrželová nať, kopr, Na omáčku: 8 lžic majonézy, 6 lžic smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic mléka, 2 lžičky hořčice, 1/2 citrónu, sůl, pepř, 1/2 lžičky cukru, 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, petrželová nať, kopr, řeřicha, pažitka

Filé nakrájíme na plátky asi 2-3 cm silné, naskládáme do nádoby a zalijeme asi polovinou oleje, do něhož přidáme nastrouhaný česnek, pepř, sůl, oregáno, petrželku a kopr. Necháme v chladu 24 hodin. Pak opečeme na oleji. Mezitím si připravíme omáčk...

stránka: