Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kopr

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička másla, 1/2 l hovězího bujónu/vývaru, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octu, 1 svazek kopru

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr,...

Vitamínový salát

Vitamínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší jablka, 1 salátová okurka, 6 rajčat, 1 malý celer, 1 mrkev, hrst čerstvých vypeckovaných višní, cukr moučka, citrónová šťáva, 1 zakysaná smetana, kopr, sůl, mletý pepř

Očistíme a do mísy nastrouháme mrkev, celer, nakrájíme okurku, jablka, rajčata a višně. Vše osolíme a ochutíme vymačkaným citrónem, zamícháme s kysanou smetanou, opepříme a ozdobíme nasekaným koprem. Salát můžeme podle chuti jemně poprášit moučkov...

Studená zeleninová polévka

Studená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l kyšky, 1 okurka, 2 rajčata, 2 červené řepy + listy z řepy, 1 svazek čerstvého kopru, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, 4 vejce uvařená natvrdo

Okurky, rajčata a řepu nakrájíme na malé kostičky, přidáme jemně nasekané listy z červené řepy, jemně nasekaný kopr, prolisovaný česnek, zalijeme kyškou, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Při podávání dáme do polévky půlku uvařeného vajíčka.

Domácí nakládáné zelí

Domácí nakládáné zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg bílého zelí, 150 g mrkve, 250 g jablek, 100 g soli, 10 g kmínu, 5 g koprových semínek, 3 bobkové listy

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky(nastrouháme). Košťály odstraníme. Nastrouhané zelí smícháme se solí, koprem a kmínem. Přidáme nastrouhanou mrkev, jablka a několik bobkových listů. Zelnou směs vkládáme do sterilních ná...

Zalévaná polévka

Zalévaná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor, 1 špetka soli, 1 troška kmínu, 1 hrst sušených (nebo 300g čerstvých) hub, 0,75 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kopru, 0,25 l zakysané smetany

Brambory a houby uvaříme se solí a kmínem doměkka v 1,5l vody. V hrnku mléka rozkvedláme mouku, zahustíme jí polévku, krátce povaříme, zalijeme ji zbytkem mléka a opět povaříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a vlijeme zakysanou smetanou. Již nevař...

Pálivá omáčka s kečupem

Pálivá omáčka s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g majonézy, 2 lžíce kečupu, křen podle chuti, 1/2 citrónu, 1 stroužek česneku, 2 kulička celého pepře, kopr, petrželka, 2 lžíce sladké smetany, 1 lžička whisky, sůl

Majonézu dobře rozmícháme se smetanou a rajčatovým kečupem, přidáme lžíci strouhaného křenu, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sekaný kopr a petrželku a okořeníme hrubě drceným pepřem. Zakapeme trochou whisky a dobře promícháme. Vychlazenou om...

Křenová omáčka s jablkem

Křenová omáčka s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 najemno nastrouhané jablko, 1 svazek nasekaného kopru, špetka soli

Všetky prísady postupne rozmiešame, dochutíme. Vychladnuté podávame ku grilovaným mäsam, rybám, pečeným zemiakom, grilovanej zelenine, alebo k čerstvým šalátom.

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Brynzová pomazánka II.

Brynzová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g tvarohu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 100 g bílého jogurtu, 1 hrst kopru

Tvaroh, brynzu, hořčici, bílý jogurt a kopr vyšleháme do hladké pomazánky. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem.

Koprová omáčka - rychlá

Koprová omáčka - rychlá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml mléka, 1 hovězí bujón, 100 ml světlé instantní jíšky, 1 vrchovatá lžíce čerstvého nakrájeného kopru (i více), 1 lžíce másla, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octa

Kopr omyjeme, odstraníme tvrdé stonky a nakrájíme na jemno. Do studeného mléka přidáme bujón a hotovou instantní jíšku. Rozmícháme a dáme vařit, za stálého míchání od bodu varu vaříme 3 minuty a odstavíme. Do odstavené omáčky vmícháme cukr, ocet a...

Koprová polévka se smetanou

Koprová polévka se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 brambory, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1000 ml vody, kopr dle chuti, 3 lžičky octu, 250 ml smetany 10%, 1/2 lžičky soli, 1 hovězí nebo zeleninový bujón, 2 vejce

Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a uvedeme do varu. Osolíme a vložíme oškrábané na kostičky nakrájené brambory. Vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni asi 20 minut, nebo do zm...

Tarator

Tarator

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 3 stroužky česneku, 1/2 svazku kopru, 50 g mandlí, 3/4 l zakysané smetany

Mandle si nasekáme. Salátovou okurku nastrouháme na hrubším struhadle do mísy, přidáme utřený česnek, nasekaný kopr, nasekané mandle a osolíme. Zalijeme 3/4 l zakysané smetany, dobře promícháme a necháme vychladit. Podáváme s pečivem.

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka Mořské soli, dle chuti troška kopru

Připravíme si do mísy tvaroh, mléko a mořskou sůl. Všechny tyto ingredience našleháme buď ručně nebo pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme dle chuti čestvě nasekaný kopr, jemně promícháme a máme hotovo.

Okurkový salát se sýrem feta

Okurkový salát se sýrem feta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1/2 malé červené cibule, 1 lžíce bílého octa, 1/2 lžičky cukru, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1/4 šálku sýru feta

V malé misce důkladně smíchejte plátky okurky, červené cibule, ocet, cukr a sůl. Přidejte nasekaný kopr a sýr feta a opět promíchejte. Salát podávejte vychlazený.

Okurkový salát s olivami

Okurkový salát s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 okurky, 250 g balkánského sýru, 200 g oliv, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kopru, špetka soli, špetka pepře

Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a zálivku nalijeme na okurky. Pak přidáme nasekané zelené olivy a kopr. Dáme vychladit do lednice a před podáváním přidáme balkánský sýr.

Salátový prívarok

Salátový prívarok

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g jarní cibulky, 5 g cukru moučka, troška kopru, 0,5 dcl mléka, 100 g listového salátu, špetka soli, 5 g tuku, troška octa

Jemně nastrouhanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme jíšku, mléko a povaříme. Poté přidáme salát pokrájený na nudličky, osladíme, osolíme, okyselíme a ochutíme koprem.

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Pěna z krabích tyčinek

Pěna z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 100 g taveného sýru, 1 lžička kopru, 1 lžička limetové šťávy, 3 sterilované okurky, 1 lžíce tatarské omáčky, 1/3 ks šalotka, troška citronového pepře, troška pepře

Rozmrazené krabí tyčinky, šalotku a okurky rozmixujeme. Přidáme tavený smetanový sýr, tatarku a ponorným mixérem vyšleháme do pěny. Dochutíme na jemno nasekaným koprem, limetovou šťávou, pepřem a citronovým pepřem.

Ruský salát

Ruský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší okurka, 2 menší mrkve, 1 velké jablko, 2 - 3 rajčata, 2 lžíce celerová natě, 1/4 l zakysané smetany, 1 citrón, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce kopru, 1/4 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 sklenka odpeckovaných slív

Menší salátovou okurku omyjeme a oloupeme. Rajčata, mrkev, jablko a slívy nakrájíme na tenké nudličky. Omytou celerovou nať hrubě nakrájíme a vše promícháme s kyselou smetanou. Podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a sůl. Vychlazený salát oz...

Nové brambory s koprem

Nové brambory s koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg nových brambor, 1 svazek čerstvého kopru, 100 g másla, sůl

Brambory opereme a otřeme ostřejší houbičkou, větší překrojíme napůl a dáme vařit do osolené vody. Měkké scedíme a necháme krátce dojít pod pokličkou. Mezitím rozpustíme máslo, do vroucího vhodíme posekaný kopr a odstavíme z ohně. Brambory ještě j...

Polévka ze zelených fazolek s koprem

Polévka ze zelených fazolek s koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zelených fazolek, 2 brambory, 1 menší cibule, 1 lžíce másla, zeleninový vývar, 200 ml smetany, 1 vejce, sůl, pepř, ocet, 1 lžíce kopru

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené fazolky a brambory, zalijeme zeleninovým vývarem (asi 1,5 litru) a vaříme do měkka. Pak zjemníme smetanou a přidáme rozšlehané vejce. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nakonec vmícháme posek...

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Labneh

Labneh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 4 ks jarní cibulky, 1 lžíce kopru, 1 lžíce máty peprné, 2 lžíce olivový olej

Kopr, mátu i cibulky nasekáme najemno. Smícháme s řeckým jogurtem a nahoře zakápneme olivovým olejem.

Lososový tartar na rukolovém salátku

Lososový tartar na rukolovém salátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososu, 100 g rukoly, 2 ks šalotky, 1 lžíce olivového oleje, půl svazek kopr, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 limeta

Vše najemno nasekáme a dochutíme limetkovou šťávou, olejem, koprem, solí a pepřem. Rukolu omyjeme, vysušíme, promícháme s 1PL olivového oleje, osolíme a opepříme dle chuti. Důkladně promíchaný salát klademe na talíř ve...

Losos en croûte

Losos en croûte

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 1 lžíce pažitky, 2,5 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 1/2 ks citrónu, 140 g žampionů, 100 g polníčku, 125 g Filo těsta, 700 g lososu

Na dvou lžících olivového oleje smažíme nasekané šalotky a po třech minutách přidáme žampiony nakrájené na plátky a utřený česnek. Smažíme 4 minuty. Přidáme šťávu z citrónu a odstavíme. Vmícháme polníček, pažitku a kopr, osolíme, opepříme. Nec...

stránka: