Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kopr

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g fety, 3 nektarinky, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 citrón, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máku

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák. Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Okurku rozpůlí...

Bramborový koláč s krevetami

Bramborový koláč s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce crème fraîche, 2 lžíce francouzské hořčice, 500 ml polotučného mléka, 125 g másla, 75 g hladké mouky, 1 špetka muškátového ořechu, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce kopru, 600 g tresky, 75 g lososu, 150 g krevet, 75 g čedaru

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme. Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roz...

Cizrnová polévka s citrónovou kůrou

Cizrnová polévka s citrónovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cizrny, 50 g sýru ricotta, 10 g kopru, 1 stroužek česneku, 1 ks citrónu, 1 l zeleninového vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máty peprné, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 lžíce petrželové natě

Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. V hrnci na olivovém oleji orestujeme česnek (neoloupaný, jen trochu rozplácnutý), petrželku a slitou cizrnu. Zalijeme vývarem a vaříme 8 minut doměkka. Mezitím vyšleháme ricottu s nasekaným koprem a...

Losos en croûte

Losos en croûte

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 1 lžíce pažitky, 2,5 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 1/2 ks citrónu, 140 g žampionů, 100 g polníčku, 125 g Filo těsta, 700 g lososu

Na dvou lžících olivového oleje smažíme nasekané šalotky a po třech minutách přidáme žampiony nakrájené na plátky a utřený česnek. Smažíme 4 minuty. Přidáme šťávu z citrónu a odstavíme. Vmícháme polníček, pažitku a kopr, osolíme, opepříme. Nec...

Špenátová rýže

Špenátová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 500 g špenátu, 300 g dlouhozrnné rýže, 1 ks cibule, 1-2 ks citrónu, 2 lžíce kopru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli nasekáme na jemno a osmažíme ji na oleji. Přidáme nasekaný čerstvý špenát a polovinu množství kopru. Přidáme rýži a zalijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme vařit 25-30 minut. Vmícháme zbylý kopr, osolíme, ...

Labneh

Labneh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 4 ks jarní cibulky, 1 lžíce kopru, 1 lžíce máty peprné, 2 lžíce olivový olej

Kopr, mátu i cibulky nasekáme najemno. Smícháme s řeckým jogurtem a nahoře zakápneme olivovým olejem.

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks okurky, 1/4 lžičky kopru, 1 lžička dijonské hořčice, 200 g řeřichy, 300 g ředkviček, 6 lžíc bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce vinného octu

Ředkvičky podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Kopr nasekáme, česnek utřeme. Obojí smícháme s hořčicí, jogurtem a vinným octem. Získáme tak dresink. Okurky oloupeme a zbavíme je semenatého vnitřku. Nakrájíme je na kostičky, smícháme s ř...

Fazolový guláš s fetou

Fazolový guláš s fetou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

940 g fazolí, 100 g fety, 100 ml olivového oleje, 3 ks červené cibule, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 4 ks sušených rajčat, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička skořice, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce petrželové natě, 3 lžíce kopru

Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky nasekáme najemno, fetu rozdrobíme prsty nebo nastrouháme. Fazole slijeme – ale 200 ml nálevu si schováme. Do velkého hrnce dáme olej a o...

Smažené šproty s dipem

Smažené šproty s dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šprotů, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g hladké mouky, 200 g cornflakes, 150 g bílého jogurtu, 3 vejce, 1 citrón, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kopru, 1 lžíce koriandru, 50 ml slunečnicového oleje

Šproty zbavíme hlaviček, ploutví a páteře. Osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, ve vejci a v drcených cornflakes. Smažíme tři minuty v oleji. Smícháme olej, nasekaný koriandr i kopr a utřený stroužek česneku. Šproty podáváme s připravený...

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Květák v majonézové omáčce

Květák v majonézové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, špetka soli, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 5 kapek worcesterové omáčky, 2 lžíce octa, 3 lžíce kopru

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s jogurtem, 3 stroužky utřeného česneku se solí, hořčicí a několika kapkami ocata dle chuti. Nakonec vmícháme jemně nakrájený k...

Okurkový salát s olivami

Okurkový salát s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 okurky, 250 g balkánského sýru, 200 g oliv, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kopru, špetka soli, špetka pepře

Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a zálivku nalijeme na okurky. Pak přidáme nasekané zelené olivy a kopr. Dáme vychladit do lednice a před podáváním přidáme balkánský sýr.

Lososový koláč

Lososový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků toastového chleba , 3 lžíce másla , 125 g sýru Philadelphia , 100 ml smetany ke šlehání, 3 vejce , svazek kopru , 200 g uzeného lososa , sůl a pepř dle chuti

Koláčovou formu vymažte máslem a vyložte toastovým chlebem. Smetanu, sýr, vejce, sůl a pepř prošlehejte do hladkého krému. Smetanovou hmotu vlijte na korpus z toastového chleba. Koláč ozdobte nakrájeným lososem a koprem. Pečte v předehřáté troub...

Štika s fenyklovým zelím

Štika s fenyklovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g štiky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g hlávkového zelí, 1 fenykl, 1 lžíce Vegety, 2 lžíce másla, 100 ml zeleninového vývaru, 1 svazek kopru, 1 lžíce koření na ryby

Podkovy štiky (vykuchaná a očištěná štika naporcovaná na podkovy) pokapeme kořením, dáme do pekáčku s olejem, zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Na másle orestujeme na nudličky zelí a fenykl, podlijeme vý...

Lososový tartar na rukolovém salátku

Lososový tartar na rukolovém salátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososu, 100 g rukoly, 2 ks šalotky, 1 lžíce olivového oleje, půl svazek kopr, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 limeta

Vše najemno nasekáme a dochutíme limetkovou šťávou, olejem, koprem, solí a pepřem. Rukolu omyjeme, vysušíme, promícháme s 1PL olivového oleje, osolíme a opepříme dle chuti. Důkladně promíchaný salát klademe na talíř ve...

Tarator

Tarator

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 3 stroužky česneku, 1/2 svazku kopru, 50 g mandlí, 3/4 l zakysané smetany

Mandle si nasekáme. Salátovou okurku nastrouháme na hrubším struhadle do mísy, přidáme utřený česnek, nasekaný kopr, nasekané mandle a osolíme. Zalijeme 3/4 l zakysané smetany, dobře promícháme a necháme vychladit. Podáváme s pečivem.

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 kg hovězího zadního, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 60 g cukru krupice, 60 g octa, 1 lžička soli, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 30 g kopru

Maso vaříme vcelku dvě hodiny doměkka. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a připravíme si jíšku. Poté postupně přilíváme vývar z masa. Vaříme 20 minut. Přidáme ocet, cukr, sůl podle chuti a smetanu. Povaříme 5 minut. Přidáme kopr, zamíc...

Jablkovo – okurková omáčka

Jablkovo – okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší jablko, 1 sterilovaná okurka, 1 cibule, 1 lžička nasekaného kopru, 1 balení zakysané smetany, 3 lžíce majonézy, 2 lžičky strouhaného křenu, špetka soli dle potřeby, troška pepře bílého, troška cukru moučky

Jablko nastrouhejte a okurku a cibuli nadrobno nakrájejte. V misce smíchejte kysanou smetanu s majonézou, koprem a křenem. Přidejte nastrouhané jablko, nakrájenou cibuli a okurku a dochuťte solí, kořením a práškovým cukrem. Omáčku nechte a...

Omáčka s koprem a zeleninou

Omáčka s koprem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek kedlubnu, 1 hrnek mrkve, 1 hrnek fazolek mražených (zelené fazolové lusky), 1 hrnek vody, 200 ml plnotučného mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 kousek másla, 1 malá cibule, 50 g anglické slaniny, 2 vařené vejce, 1/4 papriky (kapie), troška kopru ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice

Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita a poté vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmíchá...

Lososové carpaccio s fenyklem

Lososové carpaccio s fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososa, 200 g lososa (uzený plátky), 1 lžíce kopru, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semen, 1 lžička limetové šťávy a kůry, 1 lžíce fenyklu (čerstvý), špetka bílého pepře, špetka barevného pepře

Na pánvi s kapkou oleje opražíme 1 lžičku hořčičných semínek. Losos nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme s plátky uzeného lososa. Necháme 5 minut odležet v chladničce. Připravíme si olivový olej, na drobno nasekaný kopr, limetovou šťávu + ků...

Okurkový salát se sýrem feta

Okurkový salát se sýrem feta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1/2 malé červené cibule, 1 lžíce bílého octa, 1/2 lžičky cukru, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1/4 šálku sýru feta

V malé misce důkladně smíchejte plátky okurky, červené cibule, ocet, cukr a sůl. Přidejte nasekaný kopr a sýr feta a opět promíchejte. Salát podávejte vychlazený.

Salát z lilku

Salát z lilku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký lilek, špetka soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 150 g majonézy, 1 lžíce nasekaného kopru, 100 g strouhaného sýra, 3 rajčata

Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka, osolíme je a osmažíme na oleji. Utřený česnek a nasekaný kopr smícháme s majonézou a sýrem, přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Nakonec přidáme kolečka lilků a vše zlehka promícháme.

Severská studená omáčka

Severská studená omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml majonézy, 150 g oloupaných jablek, 50 g křenu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce bílého vína, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 malá kyselá okurka, snítka kopru

Do majonézy zamiešame postrúhané jablka, chren, uhorku, pridáme soľ, cukor a primiešame biele víno a smotanu. Výborne chuti so studenými mäsami, ozdobiť môžme kôprom.

Zeleninová polévka po italsku

Zeleninová polévka po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 g mrkve, 100 g cukety, 2-3 lahůdkové cibulky, 200 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 rajčata, 100 g šunky, 1 l masového nebo zeleninového vývaru, 200 g těstovin, sůl a pepř dle chuti, 1 lžička bazalky, 1 lžička petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička kopru

Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Lahůdkové cibulky opereme a rozkrájíme na špalíčky dlouho asi 2 cm. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cibuli a zeleninu, osolíme, opepříme ...

Omáčka se zeleninou

Omáčka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 1/2 cibule, máslo dle potřeby, 1 bujón, 250 ml vody, 250 ml plnotučného mléka, 4 lžíce mraženého hrášku, 2 lžíce mrkve, sterilovaný kopr ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 50 g libové anglické slaniny

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na másle usmažíme do sklovita. Poté přidáme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a na mírném plameni povaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky. ...

stránka: