Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Koření na bylinkové máslo

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 30 g másla, koření na bylinkové máslo

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo rozehřejeme, vmícháme do něj trochu koření na bylinkové máslo a směsí brambory vydatně potřeme. Dáme do předehřáté trouby a prudce...

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, 1 kelímek smetany, 1 svazek mateřídoušky, špetka soli

Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji. Jakmile je cibule orestovaná, přidáme maso, které je nakrájené na nudličky a osmahneme jej po všech stranách. Podlijeme smetanou, přidáme lístky mateřídoušky a najemno nas...

Hříbková kotleta po staročesku

Hříbková kotleta po staročesku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová kotleta, 15 ml olivového oleje, 2 hrsti hub, resp. hříbků, špetka koření, nejlépe staročeského (směs), 2 lžíce másla, 20 ml smetany, špetka soli, troška pepře

Nejprve si očistíme hříbky a nakrájíme je na plátky. Kotletu naklepeme a okořeníme směsí staročeského koření. Na olivovém oleji orestujeme ochucenou kotletu z obou stran a pak ji necháme dodusit. V závěru přidáme máslo, které šťávu zvýrazní a lehc...

Sýrovo - šunkové řezy

Sýrovo - šunkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g goudy v plátcích, 200 g sendvičové šunky, 1 balení pomazánkového másla, 1 lžička koření na bylinkové máslo, špetka soli, lžíce sekané pažitky, lžíce sekané petrželky

Pomazánkové máslo utřeme dohladka se špetkou soli, kořením a nasekanými bylinkami. Plátek sýra potřeme vrstvičkou ochuceného másla, přiložíme plátek šunky, ten opět potřeme máslem, přiložíme sýr.... takto střídavě postupujeme, až spotřebujeme vše...

Sójové kostky na hořčici

Sójové kostky na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sójových kostek, 1 lžička soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky

Sójové kostky 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté je scedíme a částečně vymačkáme vodu. Rozehřejeme olej a kostky na něm krátce opečeme. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme vodou. Ochutíme bujónem, sójovou omáčkou, kečupem a kořením na bylink...

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka z protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 2 kuličky nového koření, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky koření na bylinkové máslo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji jí usmažíme do sklovita, přidáme lžíci hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 1 litrem studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření a vaříme 20 minut. Koření vyjmeme a zák...

Pikantní krůtí kousky na česneku

Pikantní krůtí kousky na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, sůl, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 250 ml vody, 3 lžičky koření na bylinkové máslo, smetana ke šlehání dle potřeby, 300 g krůtích prsou

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso restujeme asi 20 minut, dokud nezačne červenat. Maso poprášíme hladkou moukou, zamícháme...

Hustá houbová polévka

Hustá houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce hladké mouky, 4 - 5 lžic slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 kostka bujónu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 150 g žampionů, 150 g hlívy ústřičné, 1 hrst petrželové natě, 1/2 kořene mrkve, sůl

Hlívu a žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a zelenou petrželku nasekáme. Z mouky a oleje usmažíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrá...

Brokolicová polévka se sýrem

Brokolicová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra, 2 lžíce mrkve, 1 l vody, 1 kostka bujónu, 3 lžičky koření Bylinkové máslo, špetka pepře

Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, sýr na jemno. Omytou brokolici nakrájíme na menší kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a vaříme 10 minut. Poté přidáme nakrájenou brokolici a va...

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, 1 lžička Solamylu, olej, 1 lžička sójové omáčky světlé i tmavé, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky sambaly (Sambal oelek), 1 hrst bílého zelí, 1/2 červené papriky (kapie), 1 lžíce bambusových výhonků, 1/2 sáčku čínské zeleninové směsi, 1 lžička bylinkového koření, 200 g instantních čínských nudlí

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej. Až zbělají, přidáme sójovou omáčku světlou i tmavou, rybí omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku a lžičku sambal oelek. Dusíme a...

Dýňové špagety podle mě

Dýňové špagety podle mě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 špagetová dýně, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička tymiánu , 1 lžička rozmarýnu, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 2 stonky řapíkatého celeru, 6 sušených rajčat, lžička bylinkového koření , 50 g parmazánu

Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek se semínky. Položíme na plech řeznou stranou nahoru, vymažeme olivovým olejem a posypeme tymiánem a rozmarýnem (i sušeným). Dáme do trouby na 180 stupňů na 30 - 40 minut upéct. Mezitím...

Pečená zimní zelenina

Pečená zimní zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší dýně Hokkaidó, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 3 mrkve, 1 červená řepa, 1 paprika (kapie), 1 batát, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 1 hlávka česneku, koření (bazalka, tymián, rozmarýn, oregano), lahůdkové droždí, sůl, pepř, olivový olej

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Dýni neloupeme, pouze odstraníme vnitřek se semínky. Červenou řepu a batát oloupeme, česnek pouze rozdělíme na stroužky a necháme ve slupce. Všechno vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme sušené or...

Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg rajčat, 6 lžic koření na bylinkové máslo, 6-8 lžíc cukru krystal

Rajčata oloupeme – během loupání si všímáme, která rajčata jsou měkká a která pevnější. Ta pevnější dáme stranou, měkká rajčata rozdrtíme vidličkou a přidáme mezi ně nasekané bylinky. Do sklenice naskládáme celá i rozmačkaná rajčata tak, abychom...

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 střední rajčata, 1 zelená paprika , 1 jarní cibulka, 2 lžíce kečupu, 50 g šunky, 2 lžíce medvědího česneku, bylinkové koření, sůl, olej, 150 g tvrdého sýra

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i keč...

Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 1 lžíce citronové šťávy, 1 balení žervé, sůl, pepř, česnek, bylinkové koření

Zralé avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vnitřek lžičkou vyškrábeme. Dáme do misky, vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkáme a zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme přírodní sýr žervé, sůl, pepř, česnek a bylinkové koření. Vše pořádně zamí...