Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Koření na bylinkové máslo

Pečená zimní zelenina

Pečená zimní zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší dýně Hokkaidó, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 3 mrkve, 1 červená řepa, 1 paprika (kapie), 1 batát, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 1 hlávka česneku, koření (bazalka, tymián, rozmarýn, oregano), lahůdkové droždí, sůl, pepř, olivový olej

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Dýni neloupeme, pouze odstraníme vnitřek se semínky. Červenou řepu a batát oloupeme, česnek pouze rozdělíme na stroužky a necháme ve slupce. Všechno vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme sušené or...

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, 1 kelímek smetany, 1 svazek mateřídoušky, špetka soli

Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji. Jakmile je cibule orestovaná, přidáme maso, které je nakrájené na nudličky a osmahneme jej po všech stranách. Podlijeme smetanou, přidáme lístky mateřídoušky a najemno nas...

Brokolicová polévka se sýrem

Brokolicová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra, 2 lžíce mrkve, 1 l vody, 1 kostka bujónu, 3 lžičky koření Bylinkové máslo, špetka pepře

Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, sýr na jemno. Omytou brokolici nakrájíme na menší kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a vaříme 10 minut. Poté přidáme nakrájenou brokolici a va...

Dýňové špagety podle mě

Dýňové špagety podle mě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 špagetová dýně, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička tymiánu , 1 lžička rozmarýnu, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 2 stonky řapíkatého celeru, 6 sušených rajčat, lžička bylinkového koření , 50 g parmazánu

Špagetovou dýni omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek se semínky. Položíme na plech řeznou stranou nahoru, vymažeme olivovým olejem a posypeme tymiánem a rozmarýnem (i sušeným). Dáme do trouby na 180 stupňů na 30 - 40 minut upéct. Mezitím...

Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg rajčat, 6 lžic koření na bylinkové máslo, 6-8 lžíc cukru krystal

Rajčata oloupeme – během loupání si všímáme, která rajčata jsou měkká a která pevnější. Ta pevnější dáme stranou, měkká rajčata rozdrtíme vidličkou a přidáme mezi ně nasekané bylinky. Do sklenice naskládáme celá i rozmačkaná rajčata tak, abychom...

Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 1 lžíce citronové šťávy, 1 balení žervé, sůl, pepř, česnek, bylinkové koření

Zralé avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vnitřek lžičkou vyškrábeme. Dáme do misky, vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkáme a zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme přírodní sýr žervé, sůl, pepř, česnek a bylinkové koření. Vše pořádně zamí...

Pikantní krůtí kousky na česneku

Pikantní krůtí kousky na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, sůl, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 250 ml vody, 3 lžičky koření na bylinkové máslo, smetana ke šlehání dle potřeby, 300 g krůtích prsou

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso restujeme asi 20 minut, dokud nezačne červenat. Maso poprášíme hladkou moukou, zamícháme...

Hustá houbová polévka

Hustá houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce hladké mouky, 4 - 5 lžic slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 kostka bujónu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 150 g žampionů, 150 g hlívy ústřičné, 1 hrst petrželové natě, 1/2 kořene mrkve, sůl

Hlívu a žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a zelenou petrželku nasekáme. Z mouky a oleje usmažíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrá...

Sójové kostky na hořčici

Sójové kostky na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sójových kostek, 1 lžička soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky

Sójové kostky 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté je scedíme a částečně vymačkáme vodu. Rozehřejeme olej a kostky na něm krátce opečeme. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme vodou. Ochutíme bujónem, sójovou omáčkou, kečupem a kořením na bylink...

Hříbková kotleta po staročesku

Hříbková kotleta po staročesku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová kotleta, 15 ml olivového oleje, 2 hrsti hub, resp. hříbků, špetka koření, nejlépe staročeského (směs), 2 lžíce másla, 20 ml smetany, špetka soli, troška pepře

Nejprve si očistíme hříbky a nakrájíme je na plátky. Kotletu naklepeme a okořeníme směsí staročeského koření. Na olivovém oleji orestujeme ochucenou kotletu z obou stran a pak ji necháme dodusit. V závěru přidáme máslo, které šťávu zvýrazní a lehc...

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 střední rajčata, 1 zelená paprika , 1 jarní cibulka, 2 lžíce kečupu, 50 g šunky, 2 lžíce medvědího česneku, bylinkové koření, sůl, olej, 150 g tvrdého sýra

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i keč...

Sýrovo - šunkové řezy

Sýrovo - šunkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g goudy v plátcích, 200 g sendvičové šunky, 1 balení pomazánkového másla, 1 lžička koření na bylinkové máslo, špetka soli, lžíce sekané pažitky, lžíce sekané petrželky

Pomazánkové máslo utřeme dohladka se špetkou soli, kořením a nasekanými bylinkami. Plátek sýra potřeme vrstvičkou ochuceného másla, přiložíme plátek šunky, ten opět potřeme máslem, přiložíme sýr.... takto střídavě postupujeme, až spotřebujeme vše...

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuřecí prso, 1 lžička Solamylu, olej, 1 lžička sójové omáčky světlé i tmavé, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky sambaly (Sambal oelek), 1 hrst bílého zelí, 1/2 červené papriky (kapie), 1 lžíce bambusových výhonků, 1/2 sáčku čínské zeleninové směsi, 1 lžička bylinkového koření, 200 g instantních čínských nudlí

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej. Až zbělají, přidáme sójovou omáčku světlou i tmavou, rybí omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku a lžičku sambal oelek. Dusíme a...

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 30 g másla, koření na bylinkové máslo

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo rozehřejeme, vmícháme do něj trochu koření na bylinkové máslo a směsí brambory vydatně potřeme. Dáme do předehřáté trouby a prudce...

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka z protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 2 kuličky nového koření, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky koření na bylinkové máslo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji jí usmažíme do sklovita, přidáme lžíci hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 1 litrem studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření a vaříme 20 minut. Koření vyjmeme a zák...