Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Koření na ryby

Smažené rybí filety

Smažené rybí filety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z pangasiuse, 2 vejce, špetka soli, špetka barevného pepře, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky + hrnek na obalování, pár kapek citronové šťávy, špetka koření na ryby /nebo jen vegety/, 2 hrnečky strouhanky

Filety důkladně osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby nebo vegetou. Vejce, mléko, sůl a mouku rozšleháme na řidší těstíčko /skoro jako na palačinky/ a filety nakrájené na porce obalíme v mouce, těstíčku a ve strouhance. Filety vklá...

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 makrely, 2 špetky soli, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička koření na ryby, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce oleje

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abychom získali větší plát (dáváme pozor, abychom nepřekrojili kůži). Stranu s kůží osolíme a posypeme paprikou, po druhé straně okořeníme kořením...

Pangasius jinak

Pangasius jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg pangasia, 1 citrón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Pangasia překrojíme po páteři a pak na větší dílky.Vložíme do misky a zakapeme šťávou z 1 citrónu.Pak dáme koření na rybu,sojovku(používám Soy Sauce) a sladkou chilli omáčku.Promícháme a necháme asi 30minut odležet.Do pekáče dáme olej a okapanou r...

Surimi rolky

Surimi rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 250 g krabích tyčinek (surimi), 1 vejce, 2 lžíce koření na ryby

Listové těsto rozválíme asi na 3 mm silný plát a nakrájíme ho na asi 3 cm široké pruhy, které posypeme kořením na ryby. Těsto namotáme na krabí tyčinky (ve finále by se výrobek měl podobat kremroli). Zabalené rolky uložíme na plech vystlaný pečící...

Tuňákové kostičky na zelenině

Tuňákové kostičky na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 dkg syrového tuňáka, 1 balíček mražené čínské zeleniny , 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 1 špetka koření na ryby

Syrového, očištěného tuňáka nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a tuňáka na něm prudce osmahneme dozlatova. Přidáme mírně rozmraženou zeleninu, osolíme a okořeníme a podlijeme bílým vínem. Tuňáka na zelenině pod pokličkou dusíme d...

Ostroretka na zelenině a ovoci

Ostroretka na zelenině a ovoci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sladkovodní ryby - ostroretky, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, 2 cibule s natí, 1 pomeranč, 1 jablko, 20 dkg hroznového vína, 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml vody, špetka soli, špetka koření na ryby

Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Za občasného míchání prudce osmahneme, přidáme nakrájené ovoce a 5 minut dusíme pod pokličkou. Ostroretku zbavíme páteře a kůže a nakrájíme na pásky. Poka...

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tresky, 120 g eidamu (Edam), 1 brokolice, troška pepře, troška koření na ryby

Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinké růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do středně vyhřáté trouby. 10 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, sůl, drcený kmín, koření na ryby, 1/2 citrónu, 2-3 mladé cuketky, 2 velká rajčata, 2-4 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, troška oregana, pár snítek tymiánu , 100 ml vody, olivový olej

Porce ryby osolíme, posypeme kmínem, kořením na ryby nebo jinou oblíbenou směsí koření, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu odležet. Cuketky nakrájíme na plátky, smícháme s rajčaty nakrájenými na malé kostičky a lehce osolíme. D...

Štika s fenyklovým zelím

Štika s fenyklovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g štiky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g hlávkového zelí, 1 fenykl, 1 lžíce Vegety, 2 lžíce másla, 100 ml zeleninového vývaru, 1 svazek kopru, 1 lžíce koření na ryby

Podkovy štiky (vykuchaná a očištěná štika naporcovaná na podkovy) pokapeme kořením, dáme do pekáčku s olejem, zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Na másle orestujeme na nudličky zelí a fenykl, podlijeme vý...

Ryba  na česneku a cibuli

Ryba na česneku a cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 ks tresky nebo jiné naporcované ryby, 1 - 2 cibule, 1-2 stroužky česneku, 6 lžic másla, sůl, kmín, koření na ryby

Rybu pokmínujeme, hodně potřeme česnekem - pro děti méně, posypeme kořením na ryby, osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nakrájenou cibulí. Na každou porci položíme ještě nahoru plátek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 170° c...

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg pangasia, 2 citróny, 1 lžička cukru krupice, špetka sůl, 2 lžíce koření na ryby

Maso omyjeme a nakrájíme na menší plátky, aby se nám vešlo do parního hrnce. Posypeme kořením na ryby a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Mírně osolíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do spodní části parního hrnce. Do násl...

Rybí polévka z cejna

Rybí polévka z cejna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cejn, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 až 1,5 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky koření na ryby

Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na másla. Cejna zbavíme kostí a nakrájíme na kostičky. Přidáme na zpěněnou cibulku a restujeme asi 5 mi...

Smažené rybí filé se zázvorem - Rox

Smažené rybí filé se zázvorem - Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybího filé, 1 citrón, 5 dkg zázvoru, 1 cibule, troška soli, troška pepře, 1/2 dcl bílého vína, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sádla, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky či solamylu, 2 lžičky koření Knorr aromat, 2 lžíce koření na ryby

Zázvor a kůru z citronu nastrouháme na jemno, přidáme šťávu z citronu, víno a sojovou omáčku. Rybí filé posypeme kořením na ryby a obalíme v mouce. Na sádle orestujeme cibuli a poté obalené filé. Přidáme marinádu z citrónu a zázvoru. Přivedeme k v...

Rybí filé zapečené s nivou

Rybí filé zapečené s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks rybího filé, 10 dkg másla, 10 dkg Nivy, 200 - 250 ml sladké smetany, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby, trochu koření na ryby

Porce filé osolíme, opepříme, posypeme lehce Kořením na ryby a vložíme do pekáčku. Na jednotlivé plátky filé dáme kousek másla a vložíme do trouby na 15 minut zapéct. Mezitím si rozmícháme smetanu (šlehačku) a nastrouhanou Nivu. Směs nalijeme n...

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Pangasius na zelenině a rýži

Pangasius na zelenině a rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 5 ks rajčat, 1 kostka zeleninového bujónu, kulatozrnná rýže, máslo na vymazání formy, koření na ryby, 2 hrsti míchané zeleniny (kukuřice, hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, mrkev)

Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu na kostky. Okořeníme filety a vložíme na směs zeleniny. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut. Poté přidáme k zelenině rýži a p...

Úhoř na česneku

Úhoř na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 úhoř, 15 stroužků česneku, 1,5 dcl bílého vína, 1 lžíce másla, trošku koření na ryby, špetka soli

Úhoře stáhneme a vykucháme. Na dno pekáče dáme kousky másla. Úhoře stočíme do kruhu a vložíme do pekáče. Osolíme a okořeníme rybím kořením (dle chuti) a poklademe na plátky nakrájeným česnekem. Česnek vložíme i dovnitř úhoře. Dáme péct. Když je na...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaná štika, 5 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky, 10 dkg kvalitního másla, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka oregana, špetka koření na ryby

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplním...

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pórku, 1 pstruh, 2 plátky sýra Ementál, sůl dle chuti, trocha pepře, koření na ryby podle chuti, trocha slunečnicového oleje na smažení

Vykuchaného a omytého pstruha osolíme a posypeme kořením na ryby. Dovnitř klademe plátky sýra a pórku nakrájeného na kolečka. Poté dáme naplněnou rybu na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 200°C, dokud kůžička není jemně ...