Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kořenová petržel

Halali

Halali

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 700 g celeru, 500 g cibule, 5 lžíc soli, 7 lžíc cukru, 7 lžíc octa, 1 lžička nového koření, 1,5 lžičky pepře, 4 bobkové listy, trocha vody, 500 g kořenové petržele

Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, podlijeme trochou vody přidáme koření a vaříme do měkka. Necháme vychladnout, vytáhneme bobkový list a rozmixujeme. Opět povaříme do zhoustnutí. Horké plníme do sklenic a sterilujeme 20 až 25 min...

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, Náplň: 3 větší mrkve, 2 kořenové petržele, 1/2 většího celeru, 2 vejce, Omáčka: 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 100 ml černého piva, 1 lžíce olivového oleje

Troubu rozehřejeme na 180°C. Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme ji do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na prkénku naklepeme kuřecí prsa tak, aby byla stejně vysoká. Osolíme a opepříme. Měkkou zeleninu nakrájíme na kostičky a v míse ji pr...

Vylepšená zeleninová polévka

Vylepšená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 středního celeru, 1 konzerva hrášku, hrst mražené kukuřice, hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 2-3 růžičkové kapusty, hrst čerstvých (mražených, či namočených sušených) hub, 125 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, lžička majoránky, 1/2 lžičky kmínu, lžička Vegety, hrst petrželové natě nebo libečku

Kousek másla rozehřejeme v hrnci. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na slzy. Na roztopené máslo dáme osmahnout kořenovou zeleninu, potom přidáme ostatní zeleninu. Chvíli dusíme a pak dáme sůl, vegetu, kmín, máme-li libeček, tak přidáme, po...

Kotlety se zeleninovou kaší

Kotlety se zeleninovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety s kostí, 1 lžíce grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje, 10 brambor, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 bulvy celeru, 100 g másla

Vepřové kotlety nejdřív z obou stran hustě posypeme grilovacím kořením, potom je opečeme na rozpáleném pánvi,(nejlépe nasucho na grilovací pánvi) z kažé strany 3 minuty. Teprve potom kotlety potřeme olejem, naklademe je na pekáček a dáme do rozehř...

Zeleninová polévka s noky

Zeleninová polévka s noky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1 bulvový celer, 1 kedluben, 1 pórek, 6 hrnečků vody, 1 lžíce másla, 1 vejce, 3 lžíce hrubé mouky, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové nati

Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, osmažíme na másle a zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Do vařící polévky necháme po vidličce stékat noky z vejce rozmíchaného s hrubou moukou. Je-li těsto hustší můžeme noky vykrajovat lžičkou....

Smetanovo - bramborová polévka

Smetanovo - bramborová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 kg brambor, 100 g celeru, 100 g petržele, 150 g mrkve, 200 ml smetany ke šlehání, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře, troška majoránky, 1 lžíce másla

Mrkev, petržel i celer očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle, nebo můžeme i nakrájet na menší kostičky. Na rozpuštěné máslo dáme připravenou zeleninu, kterou necháme trochu zpěnit. Zalijeme vodou a přidáme ostatní ingredience. Polévku vařím...

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzených žeber, 3 listy libečku, majoránka, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 2 lžíce sádla, 1 najemno nakrájená cibule, 300 g velkých krup, 2 střední mrkve, 1 kořen petržele, nasekaná petrželová nať

Uzená žebra povaříme s libečkem, bobkovými listy, novým kořením a pepřem do změknutí (cca 1 h - v tlakovém hrnci méně). Mezitím si uvaříme kroupy v neosolené vodě a nejlépe al dente. Po dovaření je řádně propláchneme. V hrnci si na sádle osmahneme...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 40 g obyčejné bílé slaniny na proužky, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,5 citrónu, 1 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kopotu, 200 ml suchého červeného vína¨, karlovarský knedlík, sůl

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího hřbetu, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 dcl červeného vína, 1/4 másla, trocha oleje, 100 g slaniny, 1 balení sladké smetany, 150 g žampionů

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet. Maso vyjmeme a zprudka...

Vepřové dušené maso

Vepřové dušené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 celé mrkve, 2 cibule, 1 petržel, 50 g sádla, 50 g rajčatového protlaku, 50 g pšeničné mouky, 2 červené nepálivé papriky, 5 kuliček celého černého pepře, trocha bobkového listu, sůl dle chuti

Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme do ruliček, které převážeme provázkem aby se neuvolnili. Na pánvi rozpálíme trochu sádla a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. P...

Pečená kančí kýta s hořčicí

Pečená kančí kýta s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kančí kýty, 250 ml vody, 100 ml octa, 1 větší mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 150 g uzené slaniny, 200 ml červeného vína, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové natě

Diviačie stehno umyjeme a vložíme na 3 - 4 dni do predom uvareného a ochladeného pácu, ktorý pripravíme z vody, octu, mrkvy, petržlenu, zeleru, soli a korenín, ktoré pokrájame a varíme asi 45 minút. Pred prípravou mäso osušíme a opražíme na na roz...

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g čočky po namočení, 150 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, špetka soli, špetka pepře

Přebranou čočku namočíme a 30 minut necháme namočenou. Uvaříme ji a po vychladnutí rozmixujeme. Přidáme máslo, rajčatový protlak a uvařenou zeleninu. Vše důkladně utřeme, osolíme, opepříme a mažeme na tmavý chléb nebo topinky.

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kýty, 1 cibule, 5 hřebíčků, 1 rulička skořice, 1 lžička hnědého cukru, 2 větší mrkve, kousek pórku, 1 kořenová petržel, 1/4 tuřínu, sůl, pepř, 1 lžička hořčice - ne pro děti!!!

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zele...

Krůtí kýta na tymiánu

Krůtí kýta na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg horního krůtího stehna, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 3 mrkve, 1 petržel, sůl, pepř, asi 6 snítek tymiánu , lžíce hladké mouky, olej

Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky. Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osol...

Boršč á la Kuštar

Boršč á la Kuštar

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké kořeny červené řepy, 3-4 brambory, 1 velká cibule, 3 mrkve, 3 kořenové petržele, 2 stroužky česneku, 2 velké rajčata, 100 g kyselého zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 kostka bylinkového bujónu, 100 g másla, sůl, vegetu, majoranku, bílé koření, podle chuti, 2 lžičky vinného octu, 100 g červeného zelí

Časť cvikle nakrájame na kocky, zvyšok postrúhame. Mrkvu, paradajky, petržlen ,zemiaky, kapustu a cibuľu nakrájame na kocky. Osmahneme na masle na panvici, aby sa zelenina nerozvarala. Do vriacej vody dáme zeleninový bujon, cviklu a varime 15-20 m...

Sváteční polévka z bažanta

Sváteční polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 1 cibule, 1 menší kořen bulvového celeru, 1 kořenová petržel, 1 středně velká kapusta, 6 kuličkek pepře, sůl podle chuti, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička čerstvě posekané petrželové natě, 70 g slaniny

Očisteného a vypitvaného bažanta zvnútra dôkladne umyjeme a zvrchu posolíme. Opláchnutý kel rozkrájame asi na 8 dielikov a sparíme vodou. Do kastróla dáme tenké plátky slaniny, prisypeme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, pridáme č...

Sojový salát se zeleninou

Sojový salát se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml suchých sojových bobů, 1/2 bulvy celeru, 1 malý kořen petržele, 1 střední kořen mrkve, 1/2 lžičky soli, 5 lžic tatarské omáčky, 5 větších sterilovaných okurek, 1 střední cibule

Sóju opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme stát do druhého dne. Poté jí uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím, než se nám uvaří sója, tak si uvaříme očištěnou kořenovou zeleninu v osolené vodě. Prochladlou jí nakrájíme na...

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna (cca po 250-300 gr), 80 g slaniny, 1 větší cibule, 1 kořen mrkve, 1 kořenová petržel, 100 g bulvového celeru, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, 250 ml sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, cca 250 ml drůbežího vývaru na podléváni, troška octa nebo citrónové šťávy

Morčacie stehná prešpikujeme slaninou, až potom ich posolíme. Zvyšok slaniny pokrájame nadrobno, vyškvaríme a opražíme na nej ošúpanú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Ihneď pridáme aj postrúhanú zeleninu a krátko popražíme. Vložíme mäso, podlejem...

Bramborový salát s hráškem

Bramborový salát s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 2 vejce, 750 g brambor, 100 g moravského uzeného nebo jiné uzeniny, 1 menší cibule, 250 ml nakrájených sterilovaných okurek, 200 ml majonézy, 200 g sterilovaného hrášku, 1 necelá lžička soli

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mrkev, petržel a celer očistíme a dáme vařit do osolené vody na 10 - 15 minut. Váha kořenové zeleniny je uvedená již očištěné. Cibuli, brambory a uvařená vejce oloupeme. Cibuli, zeleninu, uzené a okurky nakráj...

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bažantích stehýnek, 1 dcl olivového oleje, 1 větší cibule, 6-8 stroužků česneku, 6 bobkových listů, 10 kuliček pepře celého, 8 kuliček nového koření, 5 jalovcových kuliček , 1 lžíce soli - dle chuti a potřeby, 8 dkg anglické slaniny, 2 mrkve, 2 plátky bulvového celeru, 1 kořen kořenové petržele

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek...

Polévka z kachních drobů

Polévka z kachních drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

drůbka z 1 kachny, kousek celeru, kousek petržele, kousek mrkve, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžička soli, zelená petrželka

Srdíčko, žaludek a krk opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Droby vložíme do tlakového hrnce. Pokud nebudeme dělat játrovou závářku, tak játra také. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, kuličky pepře, ...

Kuřecí polévka se zavářkou

Kuřecí polévka se zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 malá mrkev, 1 malý kořen petržele, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 2 l vody, zelené snítky celeru, petržele, libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, Na zavářku - 1 vejce, 2 lžíce studené vody, 1/2 lžičky soli, 125 ml polohrubé mouky, 1 lžička sušené petrželky

Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar pře...

Hovězí polévka s těstovinami

Hovězí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího žebra, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1/4 bulvy celeru, 1 lžička soli, 4 kuličky celého pepře, 1 kulička nového koření, 1 snítka libečku, hovězí bujón nebo sůl na dochucení, zelená nebo sušená petrželka (pažitka), těstoviny uvařené podle návodu, nebo instantní nudle

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou opláchnuté hovězí žebro, očištěnou zeleninu vcelku, sůl, kuličky pepře, nové koření, snítku libečku a zalijeme 2 litry studené vody. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 60 minut. Po uvaření z vývaru vyjmeme maso a ze...

Zeleninová zimní zdravá polévka

Zeleninová zimní zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kořeny mrkve, 2 kořeny petržele, 1/4 bulvy celeru, 1-2 pórky, 1 brokolice, 2 brambory, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžička soli - dle potřeby, troška pepře

Veškerou zeleninu a brambory dáme vařit do hrnce, asi s 1,5 litrem vody. Jakmile je zelenina uvařená, mrkev vyndáme a nastrouháme na nudličky. Zbylou zeleninu i s brambory rozmixujeme na krém, dochutíme kořením, osolíme, přidáme mrkev, opepříme...

Námořnické maso

Námořnické maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího masa z kýty , 5 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla na opečení, 1 větší mrkev, 1 střední kořenová petržel, 1/2 kořene menšího celeru, 1 cibule, 6 listů bobkového listu, 1/2 lžičky tymiánu, 1 dcl zakysané smetany, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby

Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme o...

stránka: