Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kořenová zelenina

Dobračka

Dobračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tácek kořenové zeleniny, 1 lžíce másla, 1 l vody, 3 lžíce instantní světlé jíšky, 1 lžíce Vegety

Všechnu zeleninu očistíme a nahrubo postrouháme. Zelené bylinky dáme stranou. Rozehřejeme máslo a zeleninu na něm osmažíme do voňava. Zasypeme Vegetou nebo podobnou směsí, ještě necháme znovu restovat. Zalijeme vodou, uvedeme do varu. Jíšku sype...

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 1 cibule, 750 g pórku, 125 g dlouhozrnné rýže, 100 g nasekaných arašídů, 250 ml smetany, 250 ml drůbežího vývaru, 1 chili paprička, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kari koření, 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu, špetka koření na kuře, 1 lžička sušené kořenové zeleniny, sůl a pepř podle chuti

Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme. V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhri...

Hovězí na mochovance

Hovězí na mochovance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa , 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 100 g mražené polévkové směsi mochovanka, 100 ml smetany ke šlehání , trocha hladké mouky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na porce. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso, osmahneme ze všech stran a osolíme. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme pod pokličkou do měkka. Poté přidáme mra...

Kuře na jalovci

Kuře na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 10 kuliček jalovce, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 1 lžička provensálského koření, 1/2 lžička soli, 6 lžic kečupu, 200 ml červeného vína, 6 stroužků česneku

Do vymazané zapékací mísy vložíme naporcované osolené a opepřené kuře, posypeme hustě nakrájenou cibulí a zeleninou, přidáme nasekaný česnek, koření a zalijeme směsí vína a kečupu. Pečeme do změknutí, dle potřeby podléváme vodou. Podáváme se zel...

Bujon z Vodňan

Bujon z Vodňan

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybích hlav a odřezků, 150 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 10 semínek koriandru, 3 žloutky, sůl

Nahrubo nastrouhanou zeleninu prudce osmahneme bez tuku. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme hlavy a odřezky z ryb, cibuli, česnek a vaříme cca 20 minut. Pak vývar přecedíme, osolíme dle chuti a do vývaru rozšleháme syrové žloutky. Hned podáváme.

Kuřecí hrnec

Kuřecí hrnec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 větší brambory, 1 větší cibule, 250 g mražené zeleniny, 1 paprika (kapie), 1 hrst hub, špetka soli, 1 lžička kari koření, 200 g čočky, 250 ml rostlinného oleje

Kuře omyjeme a rozčtvrtíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, poté vložíme porce kuřete, osolíme a přisypeme kari. Maso osmahneme a potom k němu přidáme na kostičky nakrájené brambory a zeleninu. Podlijeme vodou a dáme vařit. Asi po 5 m...

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehýnek, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru krystal, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, sůl podle chuti, 3-4 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 200 ml červeného vína, 3 lžíce švestkových povidel, 1 citrón ( šťava a kúra), 8 sušených švestek, 20 sultánek (rozinky), 20 mandli, 8 nasekaných vlašských ořechů

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme...

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička Vegety, 3 stroužky česneku, 2 lžičky sušené majoránky, 2 kostky bujónu, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 hrst nasekané petrželové natě, 3 lžíce mražené zeleniny Mochovanka

Do vejce přidáme vegetu, majoránku, mouku a oloupaný na jemno nastrouhaný česnek. Promícháme a směs necháme odstát dokud nám zavaří voda na polévku. Do vroucí vody protlačíme přes síto na halušky zavářku, přidáme bujóny a mraženou zeleninu. Vše po...

Polévka z telecích plic

Polévka z telecích plic

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecích plic, 150 g kořenové zeleniny, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 bobkový list, sůl podle potřeby, troška citronové kůry, 1 lžička octa

Umyté teľacie pľucka dáme variť do studenej vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, mleté čierne korenie, bobkový list, citrónovú kôru a soľ. Uvarené pľucka a zeleninu vyberieme a pokrájame na rezance alebo zomelieme. Z múky a mlieka pripravíme ...

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Zaprávané kuře

Zaprávané kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca1200g, 50 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Očistené a vypitvané kurča pokrájame na porcie a dáme variť do mierne osolenej vody. Neskôr pridáme očistenú, na kocky pokrájanú a na masle podusenú koreňovú zeleninu a všetko varíme do mäkka. Keď je všetko mäkke, v smotane rozhabarkujeme múku, pr...

Zelná polévka

Zelná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g bílého zelí, 1 bobkový list, 20 g mletého hovězího masa, troška nového koření, 10 g jíšky, 20 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, troška pepře, 15 ml rajčatového protlaku, špetka soli, 2-3 dcl vývaru, 0,15 dcl zakysané smetany

Na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a mleté či jemně pokrájené maso vaříme v osoleném a okořeněném bujónu. Před koncem vaření zahustíme jíškou a přidáme rajský protlak. Podáváme se zelenou natí a lžící nerozmíchané kysané smetany.

Candát po maďarsku

Candát po maďarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g candáta, 2 ks žloutku, 300 ml zakysané smetany, 1 ks citrónu, 750 ml rybího vývaru (z hlavy, ploutví a ocasu), 150 g kořenové zeleniny, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička soli

Naporcovanou rybu osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do hluboké pánve, podlijeme procezeným vývarem z ryby, zeleniny a koření a dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Podušené porce urovnáme na mísu, do šťávy z...

Tuňákové kostičky na zelenině

Tuňákové kostičky na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 dkg syrového tuňáka, 1 balíček mražené čínské zeleniny , 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 1 špetka koření na ryby

Syrového, očištěného tuňáka nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a tuňáka na něm prudce osmahneme dozlatova. Přidáme mírně rozmraženou zeleninu, osolíme a okořeníme a podlijeme bílým vínem. Tuňáka na zelenině pod pokličkou dusíme d...

Játrová polévka

Játrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecich jater, 100 g kořenové zeleniny, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 cibule, 1500 ml masového vývaru, troška mletého pepře, špetka majoránky, 1 žloutek, 1 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mleté papriky

Na masti zapeníme posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú koreňovú zeleninu a jemne opražíme. K tomu pridáme očistenú pečeň pokrájanú na rezance, podusíme, pridáme červenú papriku, zaprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme. Okoreníme čierným ko...

Hrachová polévka s uzeným kolínkem

Hrachová polévka s uzeným kolínkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové uzené koleno, 150 g suchého hrachu, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 4 stroužky roztřeného česneku, sůl podle potřeby, troška pepře, cca 1500 ml vody

Čisté údené kolienko dáme do studenej vody variť. Uvarené vyberieme, pridáme čistý vopred namočený hrach, Pokrájanú zeleninu, cibuľu, cesnak , korenie a necháme hrach rozvariť. Pred podávaním pridáme vykostené a na menšie kúsky pokrájané kolienko ...

Fazolová houbová polévka

Fazolová houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 250 g hovězích kostí, 2 cibule, 100 g bílých fazolí, 100 ml smetany, 50 g kořenové zeleniny, špetka soli

Kosti povaříme v 1 l horké vody, asi po hodině přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu. Předem namočené bílé fazole uvaříme, prolisujeme a přidáme do vývaru. Přidáme na plátky pokrájené houby a dobře povaříme. Podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

Drobková polévka s rýží

Drobková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů, 20 ml olivového oleje, 150 g kořenové zeleniny, 50 g dlouhozrnné rýže, cca 1500 ml vody, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 1 lžíce petrželové ňati

Čisté drobky vložíme do studenej vody a varíme. Očistenú zeleninu pokrájame na malé kúsky, opražíme na oleji, pridáme k drobkom, osolíme a pridáme čierne korenie. Uvarené drobky oberieme, mäso posekame, do polievky zavaríme ryžu a nakoniec posekan...

Roštěná a la mode

Roštěná a la mode

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí roštěnky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g slaniny, 250 g másla, 3-4 lžíce olivového oleje, tymián dle chuti, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 citrón, 200 ml koňaku nebo slivovice, 1 lžíce octa balsamico, 1 sklenice šípkové zavařeniny, 1 l červeného vína, 500 ml hovězího vývaru, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Na másle s olivovým olejem prudce ze všech stran opečeme maso vcelku a vyjmeme jej na připravený talíř. Ve výpeku osmahneme koření a poté vhodíme nakrájenou kořenovou zeleninu se slaninou a přidáme i ostatní ingredience - nakrájený citron, trochu ...

Polévka z hovězího ocásku

Polévka z hovězího ocásku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí oháňky, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 1 ks květáku, 100 g sterilovaného hrášku, 4 lžíce nadrobno nasekané petrželky, 50 g másla, 5 lžic hladké mouky, špetka pepře, špetka soli, 150 g kořenové zeleniny

Hovězí ocásky omyjeme, nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme vařit zhruba hodinu. Kořenovou zeleninu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, dále přidáme oloupanou cibuli, opepříme, osolím...

Krůtí polévka s knedlíčky

Krůtí polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtího masa, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 100 g hrášku, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 100 ml smetany, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl a pepř dle chuti, Knedlíčky: 3 housky, 1 vejce, 100 ml mléka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, strouhanka dle potřeby, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu

Maso vložíme do studené a osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme k masu a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Poté hotový vývar ...

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílých fazolí, 250 g uzeného masa, 100 g domácí pikantní klobásy, 400 g kořenové zeleniny, 200 g brambor, 1 kostka masoxu, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, několik lžic rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Fazole přes noc namočíme do studené vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, klobásu na kolečka, maso a brambory na malé kostičky. Fazole dáme vařit spolu s masoxem. Mouku, olej, sůl, nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česn...

Kačka na červeném víně

Kačka na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna cca 1000 g, 200 g kořenové zeleniny, 200 ml červeného vína, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 100 ml drůbežího vývaru, 30 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove natě

Kačku rozporcujeme a osolíme. V rozpálenom oleji speníme cibuľu posekanú na drobno , pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a všetko zalejeme červeným vínom. Do tohto základu vložíme rozporcovanú kačku a klinčeky. Prikryjeme a udusíme d...

Telecí srdce na víně

Telecí srdce na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího srdce, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 pomletá cibule, 100 ml bílého vína, 1 lžička cukru, 1 bobkový list, troška mletého pepře, 30 g hladké mouky, sůl dle potřeby

Na rozpalenom oleji popražíme očistenú a na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme cukor, ktorý necháme upražiť na karamel, zalejeme vodou, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a bobkovým listom. Na to položíme pokrájané srdc...

Polévka z mozečku

Polévka z mozečku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mozečku, 50 g tuku, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 1,5 l vody, špetka pepře, 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Mozeček omyjeme, vložíme na chvilku do horké vody a poté ho odblaníme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, tuk rozpustíme v hrnci, dáme na něj orestovat cibuli. Když je cibule orestovaná, přidáme mozeček a necháme dusit. Poté přidáme omytou, na m...

stránka: