Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kostkový cukr

Mrkvový křen

Mrkvový křen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 1 křen, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 šálku vody, 2 kostky cukru, špetka soli, 1 lžička octu

Mrkev a křen jemně nastrouháme, přidáme ve vodě rozpuštěnou sůl, cukr a ocet, nakonec olej.

Žloutková horká čokoláda se šlehačkou

Žloutková horká čokoláda se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g horké čokolády, 1 l polotučného mléka, 6 ks kostkového cukru, 3 žloutky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do rendlíku. Zalijeme mlékem, přidáme cukr a za stálého míchání ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté odstavíme a postupně všleháme žloutky. Smetanu vyšleháme a ozdobíme jí čokoládu.

Tymiánový chléb

Tymiánový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g droždí , 1 kostka cukru , 3 lžíce mléka na kvásek , 1 kg hladké mouky, 3 lžičky soli , 2 lžíce tymiánu , 2 lžičky kmínu , 500 ml vody , 1 lžíce octa, 2 snítky tymiánu na ozdobu, voda a lžíce octa na potření

Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, kt...

Křenová omáčka studená

Křenová omáčka studená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křen, 2 jablka, 2 kostky cukru, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Očištěný křen jemně nastrouháme i s jablkem, zalijeme vývarem a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme. Omáčka má chutnat sladkokysele.

Vaječný punč rychlý

Vaječný punč rychlý

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kostky cukru, 2 citróny, 4 vejce, 4 sklenky Brandy, na nůž 1 špetka skořice, 100 g cukru moučka, 50 g čokolády na vaření

Kostkami cukru otřeme kůru citronů, smícháme je se žloutky, brendy a skořicí. Ve vodní lázni povaříme na krém, do kterého přidáme pevný sníh z bílků a cukru. Navrch zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Chléb Bertík

Chléb Bertík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 70 g droždí (kvasnic), 1 kostka cukru, 2 lžíce vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1/2 l 10% piva

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na ...

Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

namražený led, 50 g hroznového vína, 1 jablko, 1 pomeranč, 50 g nakládaných kompotovaných třešní, 2 mandarinky, 1 citrón, 2 sáčky ovocného čaje (třešeň), 4 kostky cukru, 4 hřebíčky, trocha badyánu, 1 malá skořice (vcelku)

Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry. Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky. V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sá...

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g Hery (rostlinného tuku), 2 lžičky soli, 1 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnic), 1 kostka cukru, 100 g uzeného sýra, 1 vejce

Z mouky, tuku, soli, poloviny strouhaného sýra a droždí vypracujeme těsto, které zformujeme do válečku, rozřežeme ho na 6 dílů a každý díl vyválíme na tenkou placku. Každou placku potom rozřežeme rádýlkem na 16 stejných dílů jako dort a jednotlivé...

Old fashioned

Old fashioned

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Bourbonu, 4 kostky cukru, 4 cl sodovky, 1 lžička citrónové šťávy, 1/2 plátku citrónu, 4 ks višně, 2 lžíce ledu

Do sklenice vložíme kostku cukru, přidáme sodovku a mícháme, až se rozpustí cukr. Vložíme led, přilijeme whisky, promícháme a zakápneme citrónovou šťávou. Zdobíme plátkem citrónu a koktejlovou višní.

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,01 l olivového oleje, 0,09 kg kachny, 0,001 kg soli, 1 g pepře, 5 g zázvoru, 2 g želatiny, 0,025 l jablkového džusu, 0,025 g kostkového cukru, 0,005 g listového salátu, 0,015 g kachních jater

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí ú...

Omáčka hečepeč

Omáčka hečepeč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce šípkových povidel, 250 ml červeného vína, 1 ks perníku na vaření, 1 lžíce rozinek, 50 g mandlí, 1 kostka cukru, 1 ks citrónu, špetka mleté skořice, špetka tlučeného hřebíčku, špetka soli

Perník na vaření nastrouháme, přisypeme do vína, přidáme trochu vody a povaříme. Dále přidáme kostku cukru, špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, citrónovou šťávu a přilijeme trochu vody a vaříme dohusta. Když je omáčka hustá, vmícháme šípkov...

Lák na červenou řepu

Lák na červenou řepu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 sacharinu, 3,5 l vody, 1,5 l octu, 30 dkg cukru, 15 dkg soli, 1 špetka fenyklu

Všechny suroviny povaříme, přecedíme a poté můžeme plnit do vyvařených sklenic s červenou řepou.

Řezy z BeBe sušenek

Řezy z BeBe sušenek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 balení BEBE sušenek, 320 g másla, 150 g cukru moučka, 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek, 1 balení vanilkového cukru, 7 kostek kostkového cukru, 30 g kakaa, 2 lžíce vody, 2 dcl rumu

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, necháme vychladnout. 250 g másla utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáváme po lžičkách vychladlý pudink a pomalu ušleháme hladký krém. Sušenky potřeme krémem, namočíme do rumu a sklád...