Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kozí sýr

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Univerzální tvarohový dip

Univerzální tvarohový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kozího sýru, 120 g jemného tvarohu, 2 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce citrónové šťávy, 1-2 lžíce olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, špetka mletého pepře, hrst čerstvě nasekané bazalky nebo pažitky nebo kopru, apod.

Sýr rozdrobíme a utřeme dohladka s tvarohem. Zjemníme smetanou, vetřeme citrónovou šťávu, olivový olej a utřený česnek se solí. Dochutíme pepřem a najemno nasekanou bazalkou, příp. koprem, pažitkou, mátou – záleží na chuti každého.

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu, 50 g biobrusinek (může být i 75g, což je jeden sáček), 100-150 g nakrájeného kozího sýra, 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho opražených v troubě nebo na pánvi, Zálivka: 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu kůry), 5 lžíc olivového oleje (může být i citronový, avokádový, nebo ořechový), špetka čerstvě mletého pepře, cca 50 g mladého špenátu nebo rukoly ochucené, 1 lžící oleje, 1/2 lžíce umeocta nebo citrónové šťávy s troškou soli

Uvaříme celozrnný kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody a necháme ho vychladnout. (Celozrnný kuskus raději necháme přejít varem, bílý stačí zalít jen o něco menším množstvím vody.) Připravíme si zálivku, omyjeme špenát či rukolu a vysu...

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,6 kg přírodního kozího sýra, 4 barevné papriky, balíček listového těsta, 2 fenykly, 100 g másla, 1 vejce, 100 g jedlých kaštanů, 1 brambor, sůl, pepř, cukr, hrst sezamu, ořechový olej, čerstvé bylinky

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící pa...

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Pikantní předkrm z kozího sýra a jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kozího sýra (váleček), 2 jablka, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), hrst lískových oříšků - sekaných, 2 lžíce medu, 10 dkg anglické slaniny

Jablíčka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na pečící papír. Váleček kozího sýra rozkrájíme na plátky podle počtu plátků jablek. Položíme na jablíčka, opepříme, přidáme tymián a lískové oříšky, zakápneme medem. Navrch položím...

Teplý houbový salát s čočkou

Teplý houbový salát s čočkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octu, 250 g žampionu, 400 g čočky, 100 g kozího sýru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 ks červené cibule, 1/2 ks papriky (kapie), 1 ks římského salátu

Žampiony nakrájíme na plátky. Čočku použijeme konzervovanou, nebo si ji namočíme den předem a uvaříme ji. Na dvou lžících oleje osmahneme žampiony. Když začnou měknout odstavíme je z ohně, přidáme zbylý olej a vmícháme i ocet a hořčici. Dobře ...

Dezert z kozího sýru

Dezert z kozího sýru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kozího sýru, 150 g polohrubé mouky, pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 1 vejce, 150 g strouhanky, 3 stroužky česneku

Kozí sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky, které potřeme rozetřeným česnekem, posypeme pepřem a mletou paprikou. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji na mírném plameni 2 minuty, až je kůrčička zlatá a křupavá.

Křupavý toskánský nákyp

Křupavý toskánský nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 housky, 4 rajčata, 250 g kozího sýra, 6 lžic olivového oleje, 30 g vlašských ořechů, 1/2 svazku čerstvé bazalky, sůl a pepř dle chuti

Housky nakrájíme na plátky, stejně tak nakrájíme i omytá rajčata a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měly být přibližně stejně silné. Troubu rozehřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje. Krajíčky housky v něm ...

Olivý dip s kozím sýrem

Olivý dip s kozím sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g černých oliv, 250 g kozího sýru, 100 g sýru Frischkäse, 2 lžička včelího medu, 2 špetky soli, troška pepře

Olivy nakrájíme na tenké plátky. Čerstvý kozí sýr a Frischkäse vymícháme s medem, osolíme a opepříme podle chuti. Nasekané olivy jemně vmícháme. Olivový dip podáváme vychlazený k salátům nebo ke grilovanému masu.

Salát s avokádem

Salát s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks avokáda, 1 ks citrónu, 1 ks broskve, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky bagety, 150 g kozího sýru, 50 g polníčku, 50 g rukoly, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zakápneme citrónovou šťávou. Broskev nakrájíme na měsíčky a opečeme nasucho v pánvi. Kozí sýr nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujeme nasucho v pánvi. Bagetky opečeme nasucho v pánvi. Z ci...

Snídaňová miska

Snídaňová miska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky veky, nebo toastového chleba , 50 g kozího sýru, 50 g Nivy, 50 g anglické slaniny, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžička tymiánu, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce brusinkové marmelády, troška másla na vymazání

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vložíme plátek veky, nebo toastového chleba. Smetanu smícháme s tymiánem, solí a pepřem a dvěma lžícemi zalijeme veku. Na plátek veky naskládáme polovinu anglické slaniny a polovinu obou sýrů nakrájené na pl...

Slaný koláč s cuketou a kozím sýrem

Slaný koláč s cuketou a kozím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 200 g kozího sýru (ne zrajícího), 200 g zakysané smetany, 1 menší cuketa, 1 lžička adžiky nebo jiné oblíbené směsi koření, 1-2 lžičky olivového oleje

Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím menší plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. V menší mističce vidličkou rozmělníme kozí sýr se zakysanou smetanou a rovnoměrně touto směsí potřeme celou plochu listového těsta. Cuketu omy...

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mraženého listového těsta, 150 g měkkého kozího sýra, 30 g sezamových semínek, 1 vejce, máslo, několik snítek tymiánu, několik snítek saturejky

Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme odležet, aby získal vůni koření. Těsto mírně rozmrazíme, vyválíme a rozkrájíme na čtverce o okraji asi 12 cm. Na každý čtverec klade...

Polévka z polníčku

Polévka z polníčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pórky, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 střední celer, 1,5 l zeleninového vývaru, 200 g polníčku, 100 g měkkého kozího sýru

Pórky nakrájíme na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme pórek a pět minut opékáme. Přidáme nudličky celeru, minutu opékáme, poté zalijeme vývarem, přivedeme k varu a necháme zeleninu změknout. Vsypeme polníček a rozmixujeme tyč...

Bramboroví ježci

Bramboroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 100 g anglické slaniny, 100 g Nivy, 100 g kozího sýra, 100 g eidamu , sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného nebo olivového oleje

Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle v...

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2-3 ks česneku, 8 ks cannelonni, 100 g špenátu, 100 g kozího sýru, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g vepřového mletého masa, 150 g goudy, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce oregana, 1 balení sterilovaných rajčat

Postup je velmi jednoduchý: Cibuli a česnek nakrájíme najemno, sýr na kostičky. Česnek a cibuli opečeme na oleji dozlatova, přidáme špenát a necháme zavadnout. Smícháme se sýrem a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem...