Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Králičí hřbet

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Dušený králik na francouzský způsob

Dušený králik na francouzský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králičí hřbet a stehna, 100 g uzené slaniny, 50 g másla, 3 středně velké cibule, 3-5 žampionů nebo hřibků naložených v soli, 250 ml bílého vína, 100 ml masového vývaru, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 1-2 lžíce hladké mouky

Očistený zajačí zadok a stehna rozkrájame na niekoľko kúskov (asi 7-8 kúskov), prešpikujeme ich slaninou, posolíme a posypeme čiernym korenim a potrieme horčicou. Na pekáč dáme zvyšnú slaninu, maslo a pokrájanú cibuľu a necháme zružovieť. Vložíme ...

Králičí medailonky na houbách

Králičí medailonky na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí hřbety, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst sušených hub, 1 lžička sladké papriky, sůl, rostlinný olej, trocha mouky na zaprášení, 1 lžička Vegety

Hřbety vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Orestujeme ho na cibulce, přidáme houby, prolisovaný česnek, papriku a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Dle potřeby zaprášíme moukou a dochutíme kořením.

Mleté kuličky z králíka

Mleté kuličky z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

400 g vykoštěného králičího masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 1 vejce, 1 lžíce petržky, 1/2 lžička mleté papriky, 40 g slaniny, 20 dkg hladké mouky, 1 celer, 50 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru

Vykostěné maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, překrojíme a umeleme spolu s masem na mlýnku. Přidáme oloupaný utřený česnek, sůl, mletý pepř, vejce, nasekanou petrželku, mletou papriku a na malé kostičky nakrájenou slaninu:to vše dobře...