Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Králičí maso

Králičí pomazánka

Králičí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí kýty, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 150 g sádla, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého pepře, 1-2 lžičky soli, 1 lžíce sušené majoránky

Maso omyjeme a vložíme do hrnce spolu s očištěnými stroužky česneku a načištěnou cibulí. Okořeníme pepřem, solí a novým kořením a zalijeme vodou. Vaříme cca hodinu, než maso změkne. Poté v maso, cibuli a česnek vložíme do zapékací mísy. Přidáme sá...

Pečená králičí stehna na česneku a slanině

Pečená králičí stehna na česneku a slanině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí kýty, 5 dkg anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 0,5 lžičky tymiánu, 0,5 lžičky mletého nového koření, sůl, pepř, 0,5 bobkového listu, 2 lžíce plnotučné hořčice, voda

Stehna omyjeme a odblaníme. Prošpikujeme je slaninou, osolíme, nakmínujeme, opepříme a namažeme hořčicí. Na zbytku slaniny si orestujeme načištěný a nakrájený česnek. Poté tuto směs vložíme spolu s ostatním kořením do zapékací mísy a zalijeme vodo...

Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg králičí kýty nebo prsou, 2 menší cibule, 2 větší stroužky česneku, 2 lžíce plnotučná hořčice, 1 lžíce sušené petrželky, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 200 ml drůbežího bujónu, kousek másla na smažení, sůl, pepř

Načistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme nebo nasekáme na drobné kousíčky. Mouku smícháme rovnoměrně s pepřem. Králičí kýtu nebo prsa omyjeme, vysušíme a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce s pepřem....

Velikonoční masová nádivka

Velikonoční masová nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzené krkovice nebo bůčku, 150 g králičí kýty nebo drůbežího masa, 150 g vepřového plecka, 100 ml mléka, 1 cibule, 5 vajec, 5 rohlíků nebo housek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového květu, hrst mladých kopřiv, mletý pepř, sůl, strouhanka na vysypání pekáčku, sádlo na vymazání pekáčku

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí)m...

Králík na rajčatech

Králík na rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g králičího masa bez kosti, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 5 rajčat, špetka sušené bazalky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme, naporcujeme a osolíme. Rozpálíme olej a osmahneme najemno pokrájenou cibulku dozlatova. Po obou stranách osmahneme maso, přidáme k němu prolisovaný česnek, podlijeme trochou vody a necháme dusit asi 20 minut. Mezitím spaříme rajčata,...

Králičí maso z pánve

Králičí maso z pánve

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g králičího masa, 1 cibule, 1 malá konzerva žampionů v sladkokyselém nálevu, 0,5 dcl olivového oleje, 1 dcl kečupu, 1 kostka masoxu, 1 lžíce chilli omáčky, troška soli, troška pepře mletého

Králičí maso nakrájíme na nudičky, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme na půl měsíčky, žampiony na kousky. Do pánve(používám elektrickou) dáme olej a maso prudce osmažíme, přidáme cibulku, promícháme a chvilku smažíme. Pak přidáme žampiony, keču...

Králík na česneku

Králík na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g králičí kýty, 20 g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 1 lžička hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce tuku, sůl

Králičí maso odblaníme, protkneme slaninou, potřeme česnekem rozetřeným se solí a necháme chvilku proležet. Cibuli a zbytek česneku drobně nakrájíme, usmažíme na tuku, shrneme stranou, na tuku rychle opečeme králíka a podlijeme jej vodou. Dusíme p...

Králičí nudličky se žlutou rýží

Králičí nudličky se žlutou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g králičího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička bylinkové soli, 150 g parboiled rýže, 1/2 lžičky kurkumy, pár kapek sojové omáčky, 2 cherry rajčátka (na ozdobu)

Na másle krátce osmahneme na nudličky nakrájené králičí maso. Ochutíme ho bylinkovou solí, nasypeme k němu suchou rýži a přidáme kurkumu a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme, zalijeme 500 ml vody a pod pokličkou na nejmenším plameni uvaříme vše ...

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 4 králičí stehna, olej, 300 ml drůbežího vývaru, 2 bobkové listy, 8 semínek nového koření, 1 lžička pepře celého, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka sterilovaného červeného zelí, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru, 1 lžička octa, sůl dle potřeby

Na přípravu králíka potřebujeme: slaninu, olej, vývar, bobkové listy, nové koření, pepř celý, lžíci hladké mouky a sůl. Slaninovými proužky protkneme stehna, která pak nasolíme a potřeme olejem. Osmahneme na oleji a podlijeme vývarem s přidaným ko...

Králík z Provence

Králík z Provence

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg králičího masa (zadní díl), 100 g slaniny, 100 g cibule, 1 lžička soli, 50 g másla, 2-3 stroužky česneku, troška petrželové natě, 300 g rajčat, 100 g žampionů, 150 ml bílého vína

Odblaněného králíka protkneme slaninou a osolíme. Na zbytku drobně pokrájené slaniny zpěníme pokrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. Přidáme na plátky pokrájené houby (v zimě sušené, předem namočené), posekaný česnek, víno, oloupa...

Paella „mixta“

Paella „mixta“

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti celých krevet (velikost cca 30-40), 100 g kalamára (sépie) na kroužky, 100 g mořských plodů, 100 g kuřecího masa, 100 g králičího masa, 6 slávek v poloviční schránce, 150 g čerstvé červené papriky, 20 g zeleného hrášku, 1 lžíce jemně krájené cibule, 1 lžička česneku, 0,02 g šafránu, ½ lžíce rybího vývaru, 150 g rýže (arabika)

Na olivovém oleji osmahneme slávky a krevety cca 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek. Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamára (sépie) a nakrájené proužky z červené papriky. Osmahneme c...

Králík s jablky

Králík s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

maso z jednoho vykostěného králíka, 3 jablka, 1 silnější plátek celeru, 3-4 stroužky česneku, 2-3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce soli, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžičky kari koření, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule

Maso z králíka nakrájíme na kousky. Oloupaná jablka a celer nahrubo nastrouháme do misky, přidáme lisovaný česnek a ostatní přísady (kromě cibule!), vložíme maso a pořádně promícháme. Necháme uležet v lednici do druhého dne. Následující den na ...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžička pepře, 8 stroužků česneku, 1 l slunečnicového oleje, 220 g mořské soli, 900 g králičího masa, 100 g sádla, 1 ks bobkového listu, 1 svazek ředkviček, 1 ks okurky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce brandy

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjeme a osušíme. Dáme je do pekáčku spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Zalijeme olejem a pečeme 4 hodiny na 130 °C. Ředkvičky nakrájíme na p...

Králík na rajčatech a olivách

Králík na rajčatech a olivách

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g králičího masa, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 80 g oliv, 200 ml bílého vína, 500 g rajčat, 1 svazek rozmarýnu

Nejprve si oloupeme rajčata - spaříme je horkou vodou a sloupneme z nich kůži. Nakrájíme na kostičky. Všechen olivový olej nalijeme do hrnce, králičí maso osolíme a opepříme a osmažíme ho ze všech stran. Poté ho vyjmeme. Cibuli, mrkev, česnek a...