Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Krátkozrnná rýže

Bleskové rizoto s kari

Bleskové rizoto s kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari , 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 250 g mražené zeleninové směsi

Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bujonovou kostku a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme odkapat. V rendlíku rozpálíme olej, nasypeme na něj kari, zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku. Krátce vše podusíme, přisypeme rýži...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Fenyklové rizoto s krevetami

Fenyklové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 l zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 ks fenyklu, 300 g krátkozrnné rýže, 300 g krevet, 1/2 citrónu, 200 g polníčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové š...

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 250 ml bílého vína, 300 g hříbků (nebo lišek či směs lesních hub), hrst špenátových listů, 1 velká cibule, sůl, pepř bílý, pepř bílý, špetka kmínu, olivový olej, vývar

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme...

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězího zadního, 100 g šunky, 1 cibule, 1 zelená paprika (kapie), 1-2 sáčky předvařené rýže, 0,1-0,2 l smetany na zahuštění, 2 lžíce sádla nebo jiného tuku, maggi, Worcesterská omáčka, mletá paprika , oregano, mletý pepř, sůl, 3 rajčata (mohou být i sterilovaná), mražená nebo sterilovaná kukuřice, salátová okurka na dozdobení, kmín

Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou papriku a chvíli smažíme. Zaprášíme mletou paprikou, která nám tak trošku vše obarví do červena až hněda. Přidáme na tenké nudličky nakrájené hovězí, promícháme, vše jemně oso...

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g chřestu, 300 g krátkozrné rýže, 800 ml zeleninového bujónu, 40 g strouhaného Parmezánu, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu

Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na oleji.
 Po chvíli přidáme neumytou rýži s rozmarýnem a chvíli opékáme.
 Po částech zaléváme vývarem tak, aby byla rýže vždy jen ponořená, často mícháme.
 Zhruba po deseti minutách varu přidáme se zbytkem vývar...

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Jednoduché zeleninové rizoto

Jednoduché zeleninové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, troška másla nebo olivového oleje, hrneček hrášku, hrneček kukuřice, 2 mrkve, 1 bílá paprika, 1 lžička soli, 1 lžička mleté sladké papriky

Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme osolenou vodou tak, aby přesahovala cca 1-2 cm. Připravíme si hrášek, kukuřici, mrkev a papriku nakrájené na drobné kostičky. Použijeme-li takovouto čerstvou zeleninu, vložíme ji ihned spolu s rýží do...

Kokosový rýžový nákyp

Kokosový rýžový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krátkozrná rýže, 1 l mléka, 2 lžíce cukru moučky, 100 g másla, 100 g strouhaného kokosu

Mléko s rýží uvedeme do varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud rýže nezměkne. Přidáme máslo, cukr, kokos a necháme projít varem. Rýžovou směs vlijeme do formy, nebo do více malých forem, které jsme před tím vypláchli studenou vodou a dáme...

Krabí rizoto s ovocem

Krabí rizoto s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krabích tyčinek, 250 g krátkozrnné rýže, 2 velká manga, 1 lžíce rostlinného oleje, 150 g kokosového ořechu, 1 sklenka ovocného ananasového kompotu

Rýži uvaříme ve vodě se šťávou z kompotu. Na oleji osmahneme nakrájené tyčinky, promícháme s rýží, nakrájeným mangem a ananasem a dáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným kokosem a necháme cca 15 minut zapéct.

Kuřecí polévka s rýží

Kuřecí polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, hrnek rýže natural, troška Maggi nebo jiného tekutého polévkového koření, 1 cibule, špetka soli, 3 stroužky česneku, 1 balení mražené zeleninové směsi

Do hrnce nalijeme 2 l studené vody, vložíme celá kuřecí prsa, celou oloupanou cibuli a necháme 10-15 min. vařit. Mezitím se propláchneme rýži a dáme ji vařit do jiného hrnce(o něco méně než jsme zvyklí, budeme ji ještě chvíli vařit i v polévce). P...

Meruňkové rizoto

Meruňkové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 500 g meruněk, trochu moučkového cukru, 250 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka soli, 5 lžic olivového oleje

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Olej rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji dozlatova. Poté přidáme maso, osmahneme, podlijeme troškou vody, přidáme omyté, rozpůlené meruňky a dusíme doměkka. Když jsou meruňky měkké,...

Mrkvová polévka pro nejmenší

Mrkvová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá nebo středně velká mrkev, 2,5 dcl kojenecké vody, 2-3 lžičky rýže - podle toho, jakou chceme hustotu polévky, 3-5 kapek olivového oleje

Mrkev si nastrouháme a povaříme ve vodě. Mezitím si vedle uvaříme rýži, kterou pak (až je mrkev měkká) zamícháme do vývaru. Někdy se mi podaří kašička (stačí přidat více vody a rýže a nechat vodu trošičku více vyvařit). Nakonec zamícháme olivový o...

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krevet, 200 g sépie, 300 g lososa, 2 hrnečky krátkozrné rýže, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kg rajčat, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 větších mrkví, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 l drůbežího bujónu, troška šafránu, kousek čili papričky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 citrón

Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na olej...

Pangasius na zelenině a rýži

Pangasius na zelenině a rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 5 ks rajčat, 1 kostka zeleninového bujónu, kulatozrnná rýže, máslo na vymazání formy, koření na ryby, 2 hrsti míchané zeleniny (kukuřice, hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, mrkev)

Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu na kostky. Okořeníme filety a vložíme na směs zeleniny. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut. Poté přidáme k zelenině rýži a p...

Paprikové salámové placičky

Paprikové salámové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku krátkozrnné rýže, 300 g měkkého salámu, 3 vejce, 1,5 lžičky mleté papriky, hrst petržele, špetka soli

K rýži přidáme 3 hrnky horké vody, osolíme a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. K vychladlé rýží přidáme nadrobno nakrájený salám, petrželku, posypeme paprikou a osolíme. Vše dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, na který lžící klademe pl...

Plněná rajčata po maďarsku

Plněná rajčata po maďarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks rajčat, 100 g oliv, 2 sáčky rýže, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce bazalky, 2 lžíce strouhanky, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli

Rajčata si z vrchu seřízneme, vydlabeme obsah. Olivy nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, olivový olej, tymián, bazalku, strouhanku, najemno nastrouhaný česnek, opepříme, osolíme a promícháme. Touto směsí poté plníme rajčat...

Řepové rizoto

Řepové rizoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 200 g krátkozrnné rýže, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks červené cibule, 100 ml červeného vína, 20 g parmezánu, 1 špetka soli, 2 lžíce olivového oleje

Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Do kastrůlku dejte olej a cibuli a chviličku opékejte, až zesklovatí. Poté přidejte nakrájenou řepu a chvíli opékejte. Nakonec přidejte rýži a také chvíli restujte. Zalij...

Rizoto s chřestem

Rizoto s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 350 g krátkozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, 100 ml suchého bílého vína, 750 ml drůbežího vývaru, 200 g hrášku, 200 g chřestu, 100 g strouhaného parmazánu, sůl

Rozpustíme si máslo a orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidáme suchou rýži a důkladně smícháme. Přilijeme víno, přisypeme kurkumu a vaříme asi 1 minutu. Přidáme vývar a přiklopíme pokličkou a za občasnéh...

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, 150 g kuřecích prsou, 1 hrst sušených hub, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1,5 l drůbežího bujónu

Cibuli nasekáme najemno (pro děti ji moc nedoporučujeme), zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, nedovařenou rýži, osolíme, opepříme. Orestujeme, přidáme předem namočené houby a zalijeme bujónem (1-2 naběračk...

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky rýže, 2 pórky, 1 mrkev, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 konzervy mungo výhonků, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky kurkumy, 3 hřebíčky, 1 cibule najemno

Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám začíná pórek hnědnout,vhodíme nadrobno nakrájenou mrkev a ještě chvíli smažíme. Poté přisypeme rýži a smažíme, dokud nám nezačne rýže trosku pr...

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 90 ml olivového oleje (z čehož 40 ml do omáčky), 240 g rýže Arborio, 300 ml bílého vína (z čehož 100 ml do omáčky), 350 ml silného kuřecího vývaru, sůl, pepř bílý, 1 snítka tymiánu nebo špetka sušeného, 50 g másla na zjemnění, zbytek ingrediencí na omáčku: 10 stroužků česneku, 200 g mušlí - slávka jedlá, 200 g mušlí - vongole, 100 g sépie, 100 g vyloupaných krevet, 400 g drcených loupaných rajčat, nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 40 g hoblin parmezánu

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, a...

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 200 g hlívy ústřičné, 200 g loupaných pohankových krup, 150 g kulatozrnné rýže (arborio), 2 špetky tymiánu, 150 ml suchého bílého vína, 1 kostka zeleninového bujonu, špetka šafránu, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 m...

Rýže s kuřecím masem a jahodami

Rýže s kuřecím masem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 2 ks kuřecích prsou, 1 konzerva jahodového kompotu, 50 g másla, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Kuřecí prsa si opečeme na olivovém oleji, poté je sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme rýži. Když je rýže měkká, přidáme do ní máslo. Vychladlé kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, promícháme s rýží a přidáme na půlky nakrájen...

Rýže s rajským protlakem

Rýže s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krátkozrnné rýže, 1 sklenka rajčatového protlaku, 1 hrst cibulové natě

Rýži vsypeme do hrnce a zalijeme 700 ml vody smíchanými s rajským protlakem. Rýže se obarví. Po uvaření promícháme s cibulovou natí.

stránka: