Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Krátkozrnná rýže

Řepové rizoto

Řepové rizoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 200 g krátkozrnné rýže, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks červené cibule, 100 ml červeného vína, 20 g parmezánu, 1 špetka soli, 2 lžíce olivového oleje

Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Do kastrůlku dejte olej a cibuli a chviličku opékejte, až zesklovatí. Poté přidejte nakrájenou řepu a chvíli opékejte. Nakonec přidejte rýži a také chvíli restujte. Zalij...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Fenyklové rizoto s krevetami

Fenyklové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 l zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 ks fenyklu, 300 g krátkozrnné rýže, 300 g krevet, 1/2 citrónu, 200 g polníčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové š...

Meruňkové rizoto

Meruňkové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 500 g meruněk, trochu moučkového cukru, 250 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka soli, 5 lžic olivového oleje

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Olej rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji dozlatova. Poté přidáme maso, osmahneme, podlijeme troškou vody, přidáme omyté, rozpůlené meruňky a dusíme doměkka. Když jsou meruňky měkké,...

Mrkvová polévka pro nejmenší

Mrkvová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá nebo středně velká mrkev, 2,5 dcl kojenecké vody, 2-3 lžičky rýže - podle toho, jakou chceme hustotu polévky, 3-5 kapek olivového oleje

Mrkev si nastrouháme a povaříme ve vodě. Mezitím si vedle uvaříme rýži, kterou pak (až je mrkev měkká) zamícháme do vývaru. Někdy se mi podaří kašička (stačí přidat více vody a rýže a nechat vodu trošičku více vyvařit). Nakonec zamícháme olivový o...

Rýže s kuřecím masem a jahodami

Rýže s kuřecím masem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 2 ks kuřecích prsou, 1 konzerva jahodového kompotu, 50 g másla, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Kuřecí prsa si opečeme na olivovém oleji, poté je sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme rýži. Když je rýže měkká, přidáme do ní máslo. Vychladlé kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, promícháme s rýží a přidáme na půlky nakrájen...

Rýžové bábovičky

Rýžové bábovičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 100 g čokolády, 150 g rýže, 1 pudingový prášek čokoládový, 150 ml mléka na puding, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Rýži uvaříme do měkka. Mléko svaříme, přidáme polámanou čokoládu, oba druhy cukru a promícháme. Dále přidáme puding rozmíchaný ve 150 ml mléka, povaříme do zhoustnutí a vmícháme rýži. Směs nalijeme do báboviček nebo misek vypláchnutých studenou vo...

Špenátová rýže

Špenátová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 250 g rýže, 2 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 sklenky vody, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Cibuli nakrájíme nadrobno, olej rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Když je cibule zlatavá, přidáme špenát, podlijeme troškou vody a dusíme. Když je špenát měkký, přidáme uvařenou rýži, opepříme, osolíme a ne...

Rýže se zeleninou a vepřovým masem

Rýže se zeleninou a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dušené rýže, 500 g vepřového masa z konzervy, 5 lžic sádla, 2 cibule, 10 rajčat, 6 paprik, 250 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Pekáček vymažeme sádlem, dáme vrstvu osolené dušené rýže, poklademe ji na kolečka nakrájenou cibulí, na kolečka nakrájenými rajčaty, na proužky nakrájenými paprikami, masem z konzervy, poté dáme opět rýži, kolečka cibule, kolečka rajčat, proužky p...

Paprikové salámové placičky

Paprikové salámové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku krátkozrnné rýže, 300 g měkkého salámu, 3 vejce, 1,5 lžičky mleté papriky, hrst petržele, špetka soli

K rýži přidáme 3 hrnky horké vody, osolíme a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. K vychladlé rýží přidáme nadrobno nakrájený salám, petrželku, posypeme paprikou a osolíme. Vše dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, na který lžící klademe pl...

Vepřová polévka s estragonem

Vepřová polévka s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele, 1 bulvový celer, 1 cibule, 75 g rýže, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 svazek čerstvého estragonu, 1 citrón, 1 svazek petrželové natě, sůl

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Kousky vepřového vaříme zvolna ve vodě se solí a průběžně odebíráme z hladiny vývaru pěnu. Mezitím oloupeme cibuli a očistíme kořen petržele, celeru, mrkve a vše nakrájíme na malé kousky. Když...

Studentská čína

Studentská čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček rýže, 1 kuřecí prso, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce kečupu, 1 cibule, lžíce sojové omáčky

Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí prso. Přisypeme cibuli nakrájenou nahrubo a necháme zlehka osmahnout. Na připravenou směs nasypeme uvařenou rýži. Dochutíme hořčicí a kečupem. Nakonec pokapeme sojovou omáčkou.

Krabí rizoto s ovocem

Krabí rizoto s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krabích tyčinek, 250 g krátkozrnné rýže, 2 velká manga, 1 lžíce rostlinného oleje, 150 g kokosového ořechu, 1 sklenka ovocného ananasového kompotu

Rýži uvaříme ve vodě se šťávou z kompotu. Na oleji osmahneme nakrájené tyčinky, promícháme s rýží, nakrájeným mangem a ananasem a dáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným kokosem a necháme cca 15 minut zapéct.

Rýžový salát

Rýžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uvařené krátkozrnné rýže, 1 okurku, 1 papriku, 10 dkg arašídů, 1 svazek kopru, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Okurku a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme rýži, arašídy, jemně nasekaný kopr, zakápneme olejem, osolíme a promícháme.

Váčky plněné sladkou rýží

Váčky plněné sladkou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 50 ml vody, 70 g krátkozrné rýže, 30 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1/2-1 konzerva ananasu, 1-2 lžíce rostlinného oleje

Mléko s rýží a cukrem uvedeme do varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud rýže nezměkne a nevstřebá do sebe mléko Přidáme kousky ananasového kompotu a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme těsto. Mouku dáme do mísy, přidáme vejce, olej...

Plněná rajčata po maďarsku

Plněná rajčata po maďarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks rajčat, 100 g oliv, 2 sáčky rýže, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce bazalky, 2 lžíce strouhanky, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli

Rajčata si z vrchu seřízneme, vydlabeme obsah. Olivy nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, olivový olej, tymián, bazalku, strouhanku, najemno nastrouhaný česnek, opepříme, osolíme a promícháme. Touto směsí poté plníme rajčat...

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g chřestu, 300 g krátkozrné rýže, 800 ml zeleninového bujónu, 40 g strouhaného Parmezánu, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu

Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na oleji.
 Po chvíli přidáme neumytou rýži s rozmarýnem a chvíli opékáme.
 Po částech zaléváme vývarem tak, aby byla rýže vždy jen ponořená, často mícháme.
 Zhruba po deseti minutách varu přidáme se zbytkem vývar...

Rizoto s chřestem

Rizoto s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 350 g krátkozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, 100 ml suchého bílého vína, 750 ml drůbežího vývaru, 200 g hrášku, 200 g chřestu, 100 g strouhaného parmazánu, sůl

Rozpustíme si máslo a orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidáme suchou rýži a důkladně smícháme. Přilijeme víno, přisypeme kurkumu a vaříme asi 1 minutu. Přidáme vývar a přiklopíme pokličkou a za občasnéh...

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Sladká rýže s malinami

Sladká rýže s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 300 g krátkozrnné rýže, 200 g malin, 1 balení skořicového cukru

Několik malin oddělíme stranou na ozdobení. V mléku uvaříme rýži doměkka, pak vhodíme zmražené nebo čerstvé maliny, dobře promíchejte a osladíme skořicovým cukrem.

Kokosový rýžový nákyp

Kokosový rýžový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krátkozrná rýže, 1 l mléka, 2 lžíce cukru moučky, 100 g másla, 100 g strouhaného kokosu

Mléko s rýží uvedeme do varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud rýže nezměkne. Přidáme máslo, cukr, kokos a necháme projít varem. Rýžovou směs vlijeme do formy, nebo do více malých forem, které jsme před tím vypláchli studenou vodou a dáme...

Rýže s rajským protlakem

Rýže s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krátkozrnné rýže, 1 sklenka rajčatového protlaku, 1 hrst cibulové natě

Rýži vsypeme do hrnce a zalijeme 700 ml vody smíchanými s rajským protlakem. Rýže se obarví. Po uvaření promícháme s cibulovou natí.

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky rýže, 2 pórky, 1 mrkev, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 konzervy mungo výhonků, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky kurkumy, 3 hřebíčky, 1 cibule najemno

Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám začíná pórek hnědnout,vhodíme nadrobno nakrájenou mrkev a ještě chvíli smažíme. Poté přisypeme rýži a smažíme, dokud nám nezačne rýže trosku pr...

Pangasius na zelenině a rýži

Pangasius na zelenině a rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 5 ks rajčat, 1 kostka zeleninového bujónu, kulatozrnná rýže, máslo na vymazání formy, koření na ryby, 2 hrsti míchané zeleniny (kukuřice, hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, mrkev)

Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu na kostky. Okořeníme filety a vložíme na směs zeleniny. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut. Poté přidáme k zelenině rýži a p...

Uzlíčkové sushi

Uzlíčkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 hrnečky rýže na sushi, 100 g sterilovaných bambusových výhonků, 2 lžíce sojové omáčky, 100 g krabích tyčinek Surimi, 1 lžíce čeného sezamu, 8 vajec, 4 hub shiitake, 1 lžíce sezamového oleje, 8 listů špenátu

Sterilované bambusové výhonky nakrájíme na nudličky. Hlavičky hub shiitake krátce povaříme ve vodě ochucené sójovou omáčkou, scedíme a nakrájíme také na nudličky. Nadrobno nakrájené krabí tyčinky smísíme s připravenou rýží, bambusovými výhonky a h...

stránka: