Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kravské mléko

Perníkové flamery

Perníkové flamery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 4 lžíce dětské krupice, 2 lžíce strouhaného perníku, 4 lžíce medu, čokoládové hobliny, špetka soli

Z mléka, krupice a soli uvaříme kaši. Do horké kaše vmícháme asi 2 lžíce strouhaného perníku. Dobře rozmícháme a vlijeme do formiček. Necháme vychladit, pak vyklopíme na talíř a dozdobíme medem a hoblinkami čokolády.

Horalské těstoviny

Horalské těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 4 vejce, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 15 dcl mléka, máslo, sůl, pepř, muškátový květ

Na slanině osmahneme houby, promícháme s uvařenými těstovinami, ochutíme, vložíme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Vlněné knedlíky - z mikrovlnky

Vlněné knedlíky - z mikrovlnky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček polohrubé či hrubé mouky, 2 rohlíky, 1 hrneček mléka, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 2 lžíce oleje

Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Přisypeme hrnek mouky, přidáme vejce, olej a sůl. Odlejeme asi 1/3 mléka a přidáme droždí (možno s trochou cukru). Necháme vykynout. Přidáme do mísy, přilijeme zbytek vlažného mléka. Vymíc...

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 1 kostka másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 balení čokolády na vaření, 1 sáček pudinku - vanilkový či ovocný - dle obliby, 1 šálek mléka

Vejce, cukr a máslo vyšleháme a přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby přidáme mléko a 2/3 těsta vylijeme na plech. Rozpustíme čokoládu s kouskem másla, přimícháme do zbylého těsta a lžící pohážeme na světlé těsto, různě upravíme...

Kokosová buchta-rychlík

Kokosová buchta-rychlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 2 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček mléka, 1 hrneček cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 hrneček kokosové moučky, 2 balení smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku s práškem do pečiva,přidáme vejce,mléko a půl hrnečku cukru+van.cukr.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech,posypeme kokosem promíseným se zbylým cukrem.Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40min na 180stupňů.Po upečení hned polijeme 2...

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 250 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 2 vejce, 50 g kakaa, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 200 ml mléka, 1 balení zakysané smetany, Náplň: 500 g tvarohu, 125 g másla, 200 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 vejce

Smícháme máslo,cukr,mouku,prášek do pečiva,2 vejce,kakao.Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy.Rozetřeme náplň z tvarohu,másla,pudink.prášku,cukru,citr.šťávy a 2 vajec.Do druhé poloviny těsta přidáme zakys.smetanu a zalijeme tvaroh....

Rychlé koblížky

Rychlé koblížky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 25 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 125 ml kravské mléka, 1 hrst rozinek, 0.5 l rostlinného oleje

Připravíme si olej na smažení do vyšší nádoby(nebo fritovací hrnec).Ze zbylých surovin umícháme těsto,ze kterého tvoříme lžící malé kousky.Po osmažení obalíme v moučkovém cukru.

Krkonošský vánoční kuba

Krkonošský vánoční kuba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 sáčku krup, 4 hrsti sušených hřibů ji jiných hub, 1/4 balení másla, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček mléka, 8 stroužků česneku

Sušené houby namočíme asi na půl dne do mléka, stačí i kratší doba. Kroupy řádné propláchneme a dáme vařit spolu se solí, kmínem a trochou másla do vody téměř do měkka. Používám největší velikost, ale lze použít včechny druhy. Drobné krupky pak d...

Maso s těstovinami na kari

Maso s těstovinami na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžíce kari koření, špetka soli, 250 g malých těstovin, 100 g Eidamu (Edam), 30 ml kravského mléka, 2 vejce

Těstoviny uvaříme a scedíme. Mleté maso smíchéme s kari, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ho smícháme s uvařenými těstovinami a naskládáme do zapékací misky. Posypeme sýrem a polijeme mlékem, rozšlehaným s vajíčky. Zapečeme.

Tavená pažitková pomazánka

Tavená pažitková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného sýra, 1 balení Pomazánkového másla, 10 ml kravského mléka, 2 lžíce pažitky

Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nakrájíme. V misce smícháme tavený sýr, pomazánkové máslo a mléko. Mícháním spojíme v homogenní hmotu. Lehce vmícháme pažitku a mažeme na čerstvé pečivo.

Horké ochucené mléko

Horké ochucené mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 ml horkého kravského mléka, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce borůvek, 10 g višní, 1 lžíce rumu

Višně odpeckujeme a rozmačkáme spolu s borůvkami. Vložíme do mixéru a přidáme ostatní suroviny. Důkladně rozmixujeme.

Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sáčky dlouhozrnné rýže, 400 ml kravského mléka, 100 g cukru krupice, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilky, 1 lžička hladká mouka, 1 sklenka ovoce, 2 vejce, 2 balení jemného tvarohu

Uvaříme do poloměkka rýži ve vodě, sáčky otevřeme a rýži vsypeme do mléka po vrch rýže a povaříme s cukrem. Stále mícháme. Do vymazaného a vysypaného pekáčku dáme 1/2 rýže, pak tvaroh smíchaný se žloutky, cukrem a vanilkou, ovoce a zbytek rýže, vr...

Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml kravského mléka, 2 lžíce černého piva, špetka drceného kmínu a troška celého kmínu na ozdobu, 1 balení tvarůžků, 1 lžíce odtučněného tvarohu, 1 lžička másla

Smícháme mléko, drcený kmín, pivo a máslo a začneme vařit. Tvarůžky najrájíme na kousky a přidáme do teplého mléka. Mícháme do úplného rozpuštění. Tvaroh ušleháme do hladka a rozdělíme do dovu misek. Polijeme rozpuštěnými tvarůžky a ozdobíme celý...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Výborný jablkáč

Výborný jablkáč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 1 kostka Hery, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce citronové šťávy, 8 lžíc mléka, 1 kg jablek, 2 sáčky pudinkového prášku, 9 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Mouku, heru, 8 lžic cukru, vejce, prášek do pečiva, citr.šťávu a mléko smícháme a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme jej na 2 díly, z kterých vyválíme pláty o velikosti plechu.První přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Jablka okrájíme, nakrájíme...

Banánová káva

Banánová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml uvařené překapávané nebo instantní kávy, 200 ml kravského mléka (popř. smetany do kávy), 1 lžíce cukru krupice, 1 banán

Kávu, mléko (smetanu), cukr a na kousky nakrájený banán dáme do mixéru a asi 20 vteřin mixujeme. Rozdělíme do dvou sklenic na kávu a podáváme. Můžeme ji pít vychlazenou s ledem pro osvěžení nebo naopak horkou pro zahřátí.

Banánovo - oříškový šejk

Banánovo - oříškový šejk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g lískových oříšků, 3 banány, 500 ml kravského mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 100 ml vaječného likéru

Oříšky nasypeme na plech a na sucho je opražíme (asi 10 minut při 180°C). Necháme je vychladnout a odstraníme z nich slupky. Poté oříšky najemno umeleme. Banány oloupeme a rozmixujeme s vychlazeným mlékem. Do nápoje vmícháme umleté oříšky a dochut...

Zimní čaj

Zimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky ovocného čaje, 50 ml kravského mléka, 1/2 lžičky skořice, 2 badyány

Uvaříme si dva hrnky ovocného čaje. Mléko přivedeme k varu, vhodíme koření asi asi tři minuty povaříme. Přecedíme a přilijeme k čaji. Ihned podáváme.

Drožďová pomazánka s cibulkou

Drožďová pomazánka s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg droždí (kvasnic), 5 dkg másla, 5 dkg šunky, 3 vejce, 1 cibule, 5 dkg strouhanky, 3 lžíce mléka, špetka soli dle potřeby, špetka mletého pepře dle potřeby, troška pažitky

Cibuli nakrájíme na malé kousky a podusíme na másle. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme dorůžova, stále mícháme! Přidáme mléko, strouhanku a jemně pokrájenou šunku, vejce, osolíme, opepříme a mícháme do žádané hustoty. Pomazánku vylepšíme pažitk...

Bramborové smaženky z mixéru

Bramborové smaženky z mixéru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených brambor, 1 slepičí vejce, 1 lžíce mléka, špetka soli, 1 cibule, 50 g strouhaného sýra, hrst hrubé mouky

Do mixéru dáme vejce, přidáme mléko a přidáváme uvařené vychladlé brambory. Když jsou kašovité přidáme strouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a sůl. Nakonec ručně vmícháme tolik hrubé mouky, aby se z těsta daly dělat placičky. Ty pak smažíme na...

Jogurt s vločkami

Jogurt s vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce mléka, 1 balení bílého jogurtu, 2 hrsti ovesných vloček

Kvalitní včelí med rozmícháme se dvěma lžícemi čerstvého mléka. Jogurt dáme do misky a za stálého míchání přidáváme medové mléko. Pak přimícháme ovesné vločky - mohou být lehce opražené a dáme asi na hodinu do lednice. Vločky krásně nabobtnají.

Knedlíky z odpalovaného těsta

Knedlíky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl mléka, 4 dkg másla, špetka soli, 40 dkg hrubé mouky, 1 vejce

Svaříme mléko s máslem, přidáme sůl a 20 dkg mouky. Chvíli mícháme a pak odstavíme (dokud se těsto nepřestane lepit na stěny). Když hmota vychladne, tak vmícháme 1 vejce a zbylou mouku. Promícháme. Z těsta děláme klasické knedlíky a plníme ovocem.

Nevážená buchta I.

Nevážená buchta I.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 32 g másla, 1 sklenka mléka, 50 dkg ovoce

Suroviny na těsto smícháme, vyválíme a dáme na plech. Těsto posypeme ovocem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C do zrůžovění (cca 40 min.).

Dukátové buchtičky z brambor

Dukátové buchtičky z brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg polohrubé mouky, špetka soli, 3 dkg cukru moučka, 5 lžíc citronové kůry, 1 žloutek, 1 vařený brambor, 3,5 dcl kravského mléka, 5 lžíc másla, 2 dkg droždí (kvasnic)

Uděláme kvásek z 1 dl mléka, lžíce cukru a droždí. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím a uděláme těsto na buchty. Z těsta děláme malé buchtičky, které dáváme na plech nebo do remosky (v té peču dukátové buchtičky nejraději). Při pečení v troubě...

Americký koláč s lesní směsí

Americký koláč s lesní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hladké mouky, 5 dkg polohrubé mouky, 5 dkg cukru krupice, 2 ml kravského mléka, 125 g másla, 2 vejce, 5 špetek cukru moučka, 15 dkg jahod, 15 dkg malin, 15 dkg ostružin

Na tento koláč jsou třeba dvě těsta. První těsto uděláme z hladké mouky, másla, mléka a moučkového cukru. Toto těsto se musí nechat v chladu odležet. Druhé těsto připravíme tak, že utřeme žloutky s krupicovým cukrem. Do pěny pak přidáme mouku a sn...

stránka: