Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kravské mléko

Americký koláč s lesní směsí

Americký koláč s lesní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hladké mouky, 5 dkg polohrubé mouky, 5 dkg cukru krupice, 2 ml kravského mléka, 125 g másla, 2 vejce, 5 špetek cukru moučka, 15 dkg jahod, 15 dkg malin, 15 dkg ostružin

Na tento koláč jsou třeba dvě těsta. První těsto uděláme z hladké mouky, másla, mléka a moučkového cukru. Toto těsto se musí nechat v chladu odležet. Druhé těsto připravíme tak, že utřeme žloutky s krupicovým cukrem. Do pěny pak přidáme mouku a sn...

Andělské řezy

Andělské řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 40 dkg cukru moučka, 4 vejce, 10 lžic rostlinného oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 750 ml mléka, 3 vanilkové pudingové prášky, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 sáčku dětských piškotů, káva, rum, džem, 1 šlehačka na dozdobení

TĚSTO: Žloutky utřeme s polovinou moučkového cukru, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. KRÉM:...

Babiččiny preclíky

Babiččiny preclíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 lžic vlažného mléka, 2 dkg kvasnic, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 bílek, sůl (mák, kmín) na posypání

Z vlažného mléka a kvasnic necháme nejprve vzejít kvásek. Pak jej společně se žloutky a špetkou soli přidáme do smíchané mouky a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na 20 minut v teple kynout. Po vykynutí utvoříme válečky, z nich provázky a tv...

Bábovka Margot

Bábovka Margot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Margot - čokoláda - větší balení, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrneček cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 350 ml mléka, 4 lžíce kakaa

Z bílků ušleháme sníh, čokoládu Margot (kokosová, obyčejná) nastrouháme. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a dáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem, přilijeme mléko a dobře promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a vylij...

Banánová káva

Banánová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml uvařené překapávané nebo instantní kávy, 200 ml kravského mléka (popř. smetany do kávy), 1 lžíce cukru krupice, 1 banán

Kávu, mléko (smetanu), cukr a na kousky nakrájený banán dáme do mixéru a asi 20 vteřin mixujeme. Rozdělíme do dvou sklenic na kávu a podáváme. Můžeme ji pít vychlazenou s ledem pro osvěžení nebo naopak horkou pro zahřátí.

Banánovo - oříškový šejk

Banánovo - oříškový šejk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g lískových oříšků, 3 banány, 500 ml kravského mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 100 ml vaječného likéru

Oříšky nasypeme na plech a na sucho je opražíme (asi 10 minut při 180°C). Necháme je vychladnout a odstraníme z nich slupky. Poté oříšky najemno umeleme. Banány oloupeme a rozmixujeme s vychlazeným mlékem. Do nápoje vmícháme umleté oříšky a dochut...

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vlažného kravského mléka, 2 lžičky soli, 36 g droždí (kvasnic), 126 g cukru krystal, 116 g rozpuštěného másla, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z jednoho citronu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mou...

Bílé citrónové řezy

Bílé citrónové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg hrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce cukru moučky, 10 dkg másla, 1-2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3-4 lžíce mléka

Všechny suché přísady smícháme v míse. Přidáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo, vejce, těsto zpracujeme a vyválíme 3 stejné pláty. Upečeme každý zvlášť v troubě dorůžova asi při 180°C. V horkovzdušné troubě je výhodou, že je lze upéci najedn...

Božský Perník

Božský Perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky kravského mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 2 a půl hrnku cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 balení pudinkového prášku (čokoládový), 1 balíček skořicového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní a dobře promícháme. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem, cca 30 min při 180-190 stupních. Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou. Těsta je hodně, takže je třeba použít velk...

Bramborové smaženky z mixéru

Bramborové smaženky z mixéru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených brambor, 1 slepičí vejce, 1 lžíce mléka, špetka soli, 1 cibule, 50 g strouhaného sýra, hrst hrubé mouky

Do mixéru dáme vejce, přidáme mléko a přidáváme uvařené vychladlé brambory. Když jsou kašovité přidáme strouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a sůl. Nakonec ručně vmícháme tolik hrubé mouky, aby se z těsta daly dělat placičky. Ty pak smažíme na...

Brokolicová polévka s mrkví

Brokolicová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brokolice, 2 mrkve, 2 brambory, 100 ml kravského mléka, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky

V hrnci rozpustíme máslo, a vložíme na malé kostičky nakrájenou mrkev a brambory. Chvíli opékáme, pak zalijeme vodou. 5 minut vaříme, poté přidáme na růžičky rozebranou brokolici a zalijeme vodou tak, aby byla brokolice sotva ponořená (pokud dáme ...

Bryndzová polévka s brambory

Bryndzová polévka s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 1 lžička čerstvého kopru, 60 g másla, 150 ml kravského mléka, 250 g Brynzy, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření

Cibuľu pokrájanú na drobno speníme na masle. Pridáme gulašové korenie a zalejeme asi 1 litrom vody, osolíme, pridáme očistené zemiaky, pokrájané na kocky a uvaríme do mäkka. Pred dovarením pridáme bryndzu rozhabarkovanú v mlieku a hladkú múku a sp...

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Buchta s čokoládou s polevou z Tangu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 1 kostka másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 balení čokolády na vaření, 1 sáček pudinku - vanilkový či ovocný - dle obliby, 1 šálek mléka

Vejce, cukr a máslo vyšleháme a přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, dle potřeby přidáme mléko a 2/3 těsta vylijeme na plech. Rozpustíme čokoládu s kouskem másla, přimícháme do zbylého těsta a lžící pohážeme na světlé těsto, různě upravíme...

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g celozrnné mouky (můžete smíchat více druhů), 40g olivového oleje, 1 vejce, špetka soli, 250 ml mléka, 1 hrst rozinek, 1 lžička skořice, 250 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce včelího medu

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, skořicí a medem (možná Vás trochu potrápí, ale odměna ve formě hřebenů bez bílého cukru za to stojí). Smícháme mouku s mlékem, olejem a solí ve vláčné těsto. Pomoučenýma rukama jej předáme na pomoučený vál a...

Česnekové buchtičky (záviny)

Česnekové buchtičky (záviny)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 2 hrsti polohrubé mouky, 1 lžíce soli a 1 malá lžička do náplně, 1 lžíce cukru krystal, 1 dcl oleje, 0,5 l mléka, mléko do kvásku, 2 kostky droždí (kvasnice), 2 vejce (jedno na potření), 250 g másla do náplně, 13 stroužků česneku do náplně, kmín na posypání

Z přísad na těsto vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní (kterou připravíme tak, že máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí). Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúheln...

Citronová bábovka s hruškami

Citronová bábovka s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krystal, 1 lžička citronové kůry, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 0,5 hrnečeku rostlinného oleje, 2 hrnečeky kravského mléka, 5 lžic citronové šťávy, 5 hrušek

V míse smícháme mouku, cukr, citronovou kůru a prášek do pečiva, vše důkladně promícháme. Do moučné směsi přidáme olej, citronovou šťávu a mléko a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta, poklademe oloupa...

Cukroví na vodě

Cukroví na vodě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hrubé mouky, 30 dkg másla, 4 dkg droždí , 6 lžíc mléka

Ze surovin uděláme těsto, které necháme 2 až 6 hodin ve studené vodě. Po vyndání z vody těsto vyválíme a vykrajujeme z něho různé tvary, které dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 150°C

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 100 ml řepkového oleje, 100 ml kravského mléka

Vejce uvaříme natvrdo. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme nakrájené vařené vejce a mixujeme dohladka. Když je směs rozmixovaná, mixujeme dále a pozvolna přiléváme olej, dokud není směs hustá.

Domácí pletýnky

Domácí pletýnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 6 lžíc rozpuštěného sádla, 6 dcl kravského mléka, 6 dkg droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice

Z mléka, droždí a cukru zaděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, zbytek mléka a kvásek a zaděláme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Z vykynutého těsta pleteme pletýnky, které klademe na plech s pečícím papírem, potře...

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Dort perníkový s višněmi

Dort perníkový s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 3 lžíce kravského mléka, 4 lžíce kávy, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička perníkové koření, 100 g višňové marmelády, 200 g višňového kompotu (okapaný), 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce cukru krupice, 150 g hořké čokolády

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Dortovou formu (průměr 22cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Povrch těsta uhlad...

Dort s jablkovým pyré

Dort s jablkovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

190 g hladké mouky, 190 g cukru krystal, 2 lžíce cukru krupice, 3 vejce, 75 ml teplé vody, 75 ml oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, tuk a hrubá mouka na vysypání formy, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení lentilek, 3-4 jablka, 100 ml vody, 1 vanilkový pudinkový prášek, 300 ml mléka

Těsto: Smícháme žloutky s krystalovým cukrem, přidáme teplou vodu, olej a rum. V jiné míse důkladně promícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Poté přidáme ke žloutkové směsi, promícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dorto...

Drožďová pomazánka s cibulkou

Drožďová pomazánka s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg droždí (kvasnic), 5 dkg másla, 5 dkg šunky, 3 vejce, 1 cibule, 5 dkg strouhanky, 3 lžíce mléka, špetka soli dle potřeby, špetka mletého pepře dle potřeby, troška pažitky

Cibuli nakrájíme na malé kousky a podusíme na másle. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme dorůžova, stále mícháme! Přidáme mléko, strouhanku a jemně pokrájenou šunku, vejce, osolíme, opepříme a mícháme do žádané hustoty. Pomazánku vylepšíme pažitk...

Dukátové buchtičky z brambor

Dukátové buchtičky z brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg polohrubé mouky, špetka soli, 3 dkg cukru moučka, 5 lžíc citronové kůry, 1 žloutek, 1 vařený brambor, 3,5 dcl kravského mléka, 5 lžíc másla, 2 dkg droždí (kvasnic)

Uděláme kvásek z 1 dl mléka, lžíce cukru a droždí. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím a uděláme těsto na buchty. Z těsta děláme malé buchtičky, které dáváme na plech nebo do remosky (v té peču dukátové buchtičky nejraději). Při pečení v troubě...

Hallowenské kuře s nádivkou

Hallowenské kuře s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 150 g dýně, 1 houska, 50 ml mléka, 1 vejce, kousek másla, česnek, muškátový ořech, sůl, petrželová nať

Nejdříve si připravíme nádivku. Housku nakrájíme na malé kostičky, které zvlhčíme mlékem. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, prolisovaný česnek, vejce, máslo, petrželku, sůl a vše dobře promícháme. Kuře si očistíme, dobře prosolíme a naplníme ná...

stránka: