Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kravské mléko

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg rybího filé, plátky, 2 středně velké cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku , 1/4 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 citrón, 1 lžička soli, 4 lžíce šípkového džemu či omáčky dle potřeby, 20 dkg másla na osmažení

Filé pokapeme citronem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 10 minut. V jiném kastrole zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, při...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Univerzální těsto na ovoce

Univerzální těsto na ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dkg Hery, 2 dcl kravského mléka, 15 dkg cukru krupice, 2 vejce, 30 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 50 dkg ovoce

Tuk rozpustíme ve vlažném mléce a promícháme s ostatními přísadami. Vyválíme a dáme na vymazaný plech. Na těsto dáme ovoce dle libosti (nebo dle sezóny). Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut.

Nevážená buchta I.

Nevážená buchta I.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 32 g másla, 1 sklenka mléka, 50 dkg ovoce

Suroviny na těsto smícháme, vyválíme a dáme na plech. Těsto posypeme ovocem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C do zrůžovění (cca 40 min.).

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 100 ml řepkového oleje, 100 ml kravského mléka

Vejce uvaříme natvrdo. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme nakrájené vařené vejce a mixujeme dohladka. Když je směs rozmixovaná, mixujeme dále a pozvolna přiléváme olej, dokud není směs hustá.

Jessy koláč

Jessy koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 1 Hera, 40 dkg cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 3 dkg kakaa, 1 lžička mléka (do těsta), 1 sklenka mléka (do náplně), 2 tvarohy, 2 vejce, 1 pudinkový prášek

Heru smícháme s 20 dkg cukru krupice (zbytek půjde do náplně), přidáme mouku, kypřící prášek, lžíci mléka, žloutek a kakao (stačí 2 kávove lžičky) a vše dobře promícháme. Pro lepší zpracování těsta doporučuji si pomoct rukama :-) Po zpracování vlo...

Knedlíky v hrnku

Knedlíky v hrnku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rohlíků, 1 hrneček kravského mléka, sůl, 1 hrneček hrubé mouky, 2 vejce, kousek ztuženého pokrmového tuku

Rohlíky zalijeme mlékem, přidáme sůl, žloutky, mouku a přidáme sníh z bílků. Hrnky vymažeme tukem a do ¾ je naplníme těstem a vaříme 30 min. ve vodě pod pokličkou.

Cukroví na vodě

Cukroví na vodě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hrubé mouky, 30 dkg másla, 4 dkg droždí , 6 lžíc mléka

Ze surovin uděláme těsto, které necháme 2 až 6 hodin ve studené vodě. Po vyndání z vody těsto vyválíme a vykrajujeme z něho různé tvary, které dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 150°C

Hlívový špíz v těstíčku

Hlívový špíz v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstvé hlívy ústřičné, 1 slepičí vejce, 2 lžíce hladké mouky, 50 ml kravského mléka, 100 g tvrdého sýra, 100 g měkkého salámu, špetka soli

Klouboučky hlívy očistíme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Pak je nakrájíme na menší kousky. Sýr i salám také nakrájíme. Z vejce, mouky a mléka vymícháme těstíčko. Na grilovací jehlu nebo špejli navlékáme střídavě houby, sýr a salám. C...

 Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 slepičích vajec, 150 g uzeného sýra, 700 ml kravského mléka, 100 ml olivového oleje, troška pepře bílého, lžička soli, 350 g nakladaných hub, kůra z jednoho citrónu

Do mlieka pridáme 8 rozhabarkovaných vajec a varíme. Po zrazení vajec pridáme huby, pokrajané na drobno, postrúhaný syr, soľ, korenie a citrónovú kôru. Masu dobre premiešame, zabalíme do obrúska, zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa. Z boc...

Horalské těstoviny

Horalské těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 4 vejce, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 15 dcl mléka, máslo, sůl, pepř, muškátový květ

Na slanině osmahneme houby, promícháme s uvařenými těstovinami, ochutíme, vložíme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Rybí filé v rajské šťávě

Rybí filé v rajské šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, 40 g másla, 2 cibule, 20 g hladké mouky, špetka mleté papriky, 250 ml kravského mléka, 250 ml rajčatové šťávy, troška citronové šťávy, špetka soli

Mírně rozmražené filé podusíme doměkka ve vlastní šťávě. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a mletou sladkou papriku. Připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem a asi 5 minut povaříme. Přilijeme rajčatovou š...

Plněné závitky s lososem

Plněné závitky s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků - plátků uzeného lososa, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 hlávkový salát, 2 dkg křenu, 10 dkg zakysané smetany, 1 hrst kopru či jakékoliv bylinky, 1 citron

Vajíčka ušleháme s mlékem, přidáme mouku, prášek do pečiva, osolíme či i opepříme dle chuti, a necháme uležet asi 1/2 hodiny. Mezitím smetanu smícháme s nastrouhaným křenem a osolíme. Na rozehřátém tuku usmažíme 4 palačinky a necháme vychladnou...

Mléčná kopřivová polévka

Mléčná kopřivová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mladých kopřiv, 500 ml drůbežího vývaru, 300 ml kravského mléka, 2 kousky taveného sýra, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 vejce

Kopřivy omyjeme, nasekáme najemno, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem a mlékem. Přivedeme k varu. Tavený sýr pokrájíme, přidáme do polévky a mícháme, dokud se nerozpustí. Polévku osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme rozšleha...

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 40 g cukru krupice, 2 lžíce cukru krupice, 25 g droždí (kvasnice), 100 ml kravského mléka, 1 slepičí vejce, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g másla, špetka soli, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce pudinkového prášku, troška citronové kůry, 1 lžíce rumu, 1 lžička rumu, vejce na potření, 1 hrst mandlí na posypání, 400 g švestek

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout. Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Dukátové buchtičky z brambor

Dukátové buchtičky z brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg polohrubé mouky, špetka soli, 3 dkg cukru moučka, 5 lžíc citronové kůry, 1 žloutek, 1 vařený brambor, 3,5 dcl kravského mléka, 5 lžíc másla, 2 dkg droždí (kvasnic)

Uděláme kvásek z 1 dl mléka, lžíce cukru a droždí. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím a uděláme těsto na buchty. Z těsta děláme malé buchtičky, které dáváme na plech nebo do remosky (v té peču dukátové buchtičky nejraději). Při pečení v troubě...

Rýžové bábovičky

Rýžové bábovičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 100 g čokolády, 150 g rýže, 1 pudingový prášek čokoládový, 150 ml mléka na puding, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Rýži uvaříme do měkka. Mléko svaříme, přidáme polámanou čokoládu, oba druhy cukru a promícháme. Dále přidáme puding rozmíchaný ve 150 ml mléka, povaříme do zhoustnutí a vmícháme rýži. Směs nalijeme do báboviček nebo misek vypláchnutých studenou vo...

Rýžové bábovičky

Rýžové bábovičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 100 g čokolády, 150 g rýže, 1 pudingový prášek čokoládový, 150 ml mléka na puding, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Rýži uvaříme do měkka. Mléko svaříme, přidáme polámanou čokoládu, oba druhy cukru a promícháme. Dále přidáme puding rozmíchaný ve 150 ml mléka, povaříme do zhoustnutí a vmícháme rýži. Směs nalijeme do báboviček nebo misek vypláchnutých studenou vo...

Knedlíky z odpalovaného těsta

Knedlíky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl mléka, 4 dkg másla, špetka soli, 40 dkg hrubé mouky, 1 vejce

Svaříme mléko s máslem, přidáme sůl a 20 dkg mouky. Chvíli mícháme a pak odstavíme (dokud se těsto nepřestane lepit na stěny). Když hmota vychladne, tak vmícháme 1 vejce a zbylou mouku. Promícháme. Z těsta děláme klasické knedlíky a plníme ovocem.

Syrečková všehochuť

Syrečková všehochuť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 100 g olomouckých syrečků, sůl, 1 červená paprika, bílý pepř, 1 cibule, pažitka

Z másla, mouky a mléka připravíme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme kostečky syrečků, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud se syrečky nerozpustí. Podle chuti dosolíme. Směs mažeme na chléb a sypeme jemně nakrájenou cib...

Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml kravského mléka, 2 lžíce černého piva, špetka drceného kmínu a troška celého kmínu na ozdobu, 1 balení tvarůžků, 1 lžíce odtučněného tvarohu, 1 lžička másla

Smícháme mléko, drcený kmín, pivo a máslo a začneme vařit. Tvarůžky najrájíme na kousky a přidáme do teplého mléka. Mícháme do úplného rozpuštění. Tvaroh ušleháme do hladka a rozdělíme do dovu misek. Polijeme rozpuštěnými tvarůžky a ozdobíme celý...

Banánovo - oříškový šejk

Banánovo - oříškový šejk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g lískových oříšků, 3 banány, 500 ml kravského mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 100 ml vaječného likéru

Oříšky nasypeme na plech a na sucho je opražíme (asi 10 minut při 180°C). Necháme je vychladnout a odstraníme z nich slupky. Poté oříšky najemno umeleme. Banány oloupeme a rozmixujeme s vychlazeným mlékem. Do nápoje vmícháme umleté oříšky a dochut...

Mléčný koktejl z jahod

Mléčný koktejl z jahod

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 1-2 lžičky včelího medu, 200 ml kravského mléka, 2-5 kapek citronové šťávy

Jahody, med, citrónovou šťávu a mléko rozmixujeme v mixéru. Podáváme ve vysokých skleničkách s brčkem.

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

stránka: