Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Křehké těsto

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křehké těsto, 2 hrsti borůvek, 1 hrst malin, 3 hrsti jahod, 4 lžíce cukru krupice na přípravu želatiny, 2 sáčky želatiny, 1 balení pudinkového prášku dle chuti

Do vymazané mísy na dort položíme těsto a dobře jej zapracujeme. Dno vysypeme fazolkami, aby se nám nezvedlo a konce, které převyšují formu, seřízneme. Pečeme na 180°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout. Vyjmeme fazolky. Připravíme puding, který...

Křehký koláč s čokoládou

Křehký koláč s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 200 g hořké čokolády, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 50 g másla, 150 g lesního ovoce

Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 mi...

Křehký závin s bylinkovým tvarohem

Křehký závin s bylinkovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 100 g zakysané smetany, 1 hrst petrželové natě, 5 lžíc pažitky, 5 lžíc tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1 balení křehkého těsta

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Na vyválené křehké těsto naneseme tuto směs. Okraje těsta nařízneme tak, aby nahoře až směs těstem připojíme, jsme mohli těsto ozdobně z...

Parmezánový quiche s rajčaty

Parmezánový quiche s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2 ks vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu, 300 g rajčat, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bazalky, 3 lžíce ořechového pesta

Křehké těsto rozprostřeme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 200 °C. Mezitím smícháme smetanu, vejce, strouhaný parmezán a podle chuti sůl a pepř. Tuto směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 25 minut. S...

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 plechovka hruškového kompotu, 100 g hořké čokolády, 100 g mletých mandlí, 2 vejce

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy. Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná. ...

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2-3 hrušky, 200 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mletých mandlí, 3 vejce, 1 lžíce rumu

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout. Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme ok...

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 250 g rebarbory, 300 g jablek, 2 lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho pomeranče, Krém: 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový lusk, nebo 1 lžička mleté vanilky, 3 vejce, 80 g cukru krupice, kůra z jednoho pomeranče

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těs...

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa, 1 sáček sterilovaného zelí, 1 kg kynutého těsta

Nejdříve si uděláme kynuté těsto, než nám těsto vykyne, uvaříme uzené maso, poté ho necháme vychladit a nakrájíme na kostičky. Vykynuté těsto rozdělíme na menší díly, naplníme uzeným a zabalíme do tvaru knedlíků. Knedlíky vaříme na páře 20 m...