Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Krekry

Krekry plněné špenátem

Krekry plněné špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvého špenátu, 1 balení slaných krekrů, 40 g fety, příp. balkánského, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 ks jarní cibulky (asi 10 cm)

Špenát operte, zalijte horkou vodou a nechte asi minutu odstát. Pak sceďte a vymačkejte. Vychladlý špenát, rozdrobený sýr, jogurt a cibulkovou nať rozmixujte. Směsí slepujte vždy dva krekery k sobě.

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, citrónová šťáva z 1/2 citronu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robotu i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, h...