Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kremžská hořčice

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tučného tvarohu, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 cibule, 100 g Eidamu (Edam)

Cibuli, okurku a sýr nastrouháme najemno, smícháme s tvarohem. Přidáme kremžskou hořčici, promícháme a podáváme. Mažeme na chleba a zdobíme dle chuti.

Těstovinový salát s fazolemi

Těstovinový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 300 g fazolí (mražených nebo nakládaných), 2 mrkve, špetka soli, 100 g sterilovaných okurek, 1 malá cibule , 3 lžíce vinného octa, 1 lžička kremžské hořčice, 100 ml masového vývaru, špetka bílého pepře, 4 lžíce kukuřičného oleje (nebo pšeničného)

Nudle a fazole vaříme společně v dostatečném množství osolené vody podle údajů na balení. Dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omyjeme mrkev, oškrábeme a nastrouháme na jemné proužky. Okurky nakrájíme najemno. Vše smícháme...

Tofu salát s olivami

Tofu salát s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tofu (může být s různou příchutí), 100 g eidamu , 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička mleté papriky, 1/2 červené papriky, 2-3 stroužky česneku, 1 balíček zelených oliv (asi 80 g), 1 lžička majoránky, 1 lžíce nakrájených čerstvých lístků oregana, 2 lžíce nakrájených čerstvých lístků bazalky, 2 lžíce kremžské hořčice, špetka soli

Tofu i eidam nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zakapeme olejem. Vmícháme mletou papriku a nadrobounko nasekaný česnek. Přidáme papriku nakrájenou na tenké proužky, olivy nakrájené na kolečka, rozemnutou majoránku, oregano a bazalku. Lehce ...

Pálivá pasta na maso

Pálivá pasta na maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička chilli koření, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička kremžské hořčice, 20 ml rostlinného oleje, 10 lžic pikantního kečupu, 1 lžíce vinného octa, 3 stroužky česneku

Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme prolisovaný česnek, několikrát promíchneme a ihned přidáváme zbylé suroviny (dobré je mít je někde už připravené, protože když zůstane česnek na ...

Kremžská vajíčka

Kremžská vajíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 uvařených vajec, 100 g másla, 4 lžíce kremžské hořčice, špetka soli

Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a podélne překrojíme. Žloutky vybereme a rozetřeme s hořčicí a máslem. Osolíme a směsí plníme uvařené bílky - můžeme plnit pomocí stříkacího sáčku. Plněná vajíčka podáváme vychlazená s pečivem.

Sýrová žemlovka se šunkou

Sýrová žemlovka se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g veky, 200 g Eidamu (Edamu), 150 g šunky, 5 lžic kremžské hořčice, 4 vejce, 5 lžic másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka soli, špetka pepře

Veku nakrájíme na plátky. Plátky veky opečeme z jedné strany na másle. Rozložíme do máslem vymazaného pekáčku opečenou stranou nahoru, potřeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky šunky, plátky sýra, opepříme, osolíme, posypeme mletou sladkou papri...

Vepřová rychlovka s hořčicí

Vepřová rychlovka s hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce kremžské hořčice, olej na osmažení

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Hned je osmažíme na oleji. Je to výborný recept bez nakládání. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Bramborová polévka s cibulkou

Bramborová polévka s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek nakrájené natě z cibulek, 2 menší brambory, 1/4 červené papriky, 1 zeleninový bujón, 1 špetka kmínu, sůl, 1200 ml vody, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Čtvrtinu červené papriky zbavíme semen, omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Cibulkovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Do 1 litru vařící vody přidáme brambory, kmín, bujón, ...

Císařský řízek

Císařský řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice (můžou být i kuřecí prsa), 3 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 8 stroužků česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje na osmažení

Rozšleháme vejce a vmícháme postupně další suroviny - obě omáčky, obě hořčice, sůl, pepř, prolisovaný česnek a na závěr Solamyl. Necháme tuto směs asi 10 minut odležet. Mezitím si naklepeme plátky masa a poté je po obou stranách obalujeme ve směsi...

Cibule na hořčici

Cibule na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších cibulí, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka bílého vína, 125 g másla, 1-2 lžíce kremžské hořčice, 1 sklenka hovězího vývaru, 1 lžička soli

Vývar si smícháme s kremžskou hořčicí. Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmahneme na másle. Poté ji podlijeme bílým vínem a vydusíme. Zaprášíme ji hladkou moukou a podlijeme vývarem s hořčicí, promícháme, osolíme a dusíme, až je směs hustá. Je to výbo...

Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky

Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 svazek naťové cibule, 200 g malých žampionů, 1 žlutá paprika, 1 bílá paprika, 2 červené kapie, 3 - 4 cibule, 3 malé mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 velká rajčata, 2 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm...

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 2 menší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce kremžské hořčice, 100 ml vody

Cibuli i maso nakrájíme na menší kousky a očištěný česnek nasekáme. Vše vložíme do hrnce a zalijeme směsí z vody, soli, pepře a hořčice. Vše dobře promícháme a necháme naložené do druhého dne. Následující den dáme směs na pánev a na středním pla...

Kuřecí na smetaně s pórkem

Kuřecí na smetaně s pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 3 plátky anglické slaniny, 2 kuřecí prsa, 1 pórek, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Olivový olej rozehřejeme na větší pánvi a na něm osmahneme na tenké proužky nakrájenou slaninu. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, přidáme ke slanině a společně smažíme. Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka a jakmile se maso zatáhne, vsypeme pórek....

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Pikantní uzeninová jehla

Pikantní uzeninová jehla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs uzenin (párky, točený, slanina,...), 1 cibule, 2 papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 50 ml kečupu, 50 ml sojové omáčky, hořčice

Uzeniny a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a papriky na plátky. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. Potřeme omáčkou z oleje, kečupu, sojové omáčky a hořčice. Grilujeme a potíráme omáčkou.

Cuketová polévka se smetanou

Cuketová polévka se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 hrnky mladé nastrouhané cukety, 3 lžíce nastrouhané mrkve, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 l vody, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 250 ml smetany na vaření, 1 lžička cukru krupice

Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Usmažíme jí dorůžova a přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, nahrubo nastrouhanou mrkev a česnek nakrájený na plátky. Zvolna opékáme za občasného míchání asi 10 minut. Cuketa je dost vodnatá, takže se nebude ...

Jehněčí na mátě

Jehněčí na mátě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 citróny, trochu soli, trochu pepře, 1/2 svazku máty peprné

Maso očistíme, umyjeme a uděláme do něj nožem 2 cm zářezy. Prolisovaný česnek smícháme s hořčicí, olejem, šťávou z 1 citrónu a půlkou nasekané máty. Přes noc necháme maso marinovat. Na druhý den zbylý citrón nakrájíme na kolečka a vložíme je do z...

Vepřové řízečky v hořčici

Vepřové řízečky v hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, špetka mletého pepře, 1/2 balení kremžské hořčice, 1 lžička rostlinného oleje, 2 cibule, 1 palička česneku

Plátky naklepeme. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s olejem a poklademe vyšší vrstvou na kolečka nakrájené cibule a nasekaným česnekem. Naložené maso dáme přes noc do ledničky. Druhý den plátky zprudka opečeme na pánv...

Ledvinky s broskví a česnekem

Ledvinky s broskví a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ledvinky, 3 stroužky česneku, 3 půlky broskví z kompotu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 zeleninové bujóny nebo sůl, 2 lžíce hladké mouky, 5 cm kousek mrkve

Ledvinky omyjeme a rozřízneme. Ostrým nožem vykrájíme nežádoucí vnitřek a poté je nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a začneme je pod pokličkou dusit...

Vepřové plátky v tlakáči

Vepřové plátky v tlakáči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky libové vepřové plece, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření Maďarský guláš, 1 lžíce kremžské hořčice, špetka soli, 3 lžičky polohrubé mouky

V tlakovém hrnci na oleji usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli. Na ní krátce orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka, tedy asi 30 minut. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v trošce stud...

Ostravská domácí sekaná

Ostravská domácí sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 1 balení vepřového mletého masa, 3 vejce, 3 lžíce majoránky, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 4 rohlíky, 3 cibule, 7 stroužků česneku, 150 ml mléka, 30 ml kremžské hořčice, 6 sterilovaných okurek, 3 dietní párky

Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, rohlíky nakrájené nadrobno a namočené v mléku, majoránku, hořčici, sůl, pepř, utřený česnek. Promícháme a dáme asi na půl hodiny do chladničky. Ze směsi vytvarujeme dvě šišky, dopro...

Masové kuličky s fazolkami

Masové kuličky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolových lusků, 150 g goudy s pepřem, 70 dkg mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce kukuřičného škrobu do masa, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění, 5 lžiček cukru krystal, 100 ml smetany ke šlehání

Fazolky očistíme a překrájíme na menší kousky a sýr nastrouháme. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, petrželkou a 2 lžícemi škrobu. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody s bujóny asi na 30 minut. Přidáme faz...

Kuře ve třech hořčicíh

Kuře ve třech hořčicíh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 lžíce marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 sklenka sterilované zeleniny, 100 g slaniny, 1 lžíce másla, troška pepře, troška kari koření, troška mleté sladké papriky , špetka soli

Marmeládu smícháme se všemi druhy hořčice, přidáme trochu soli, pepře, mletou papriku a kari koření. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej potřeme připravenou směsí na povrchu i zevnitř. Nahoru položíme plátky slaniny a 1 lžíci másla, přidáme sterilov...

Vepřové plátky s kapií

Vepřové plátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2-4 stroužky česneku, 4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce zelené části z cukety, 2 lžíce sterilované kapie, instantní tmavou jíšku dle potřeby, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička sojové omáčky, sůl dle potřeby, pepř dle chuti, 1 lžička kremžské hořčice

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve kt...

Zapečené zelí s uzeným masem

Zapečené zelí s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední cibule, 1 lžíce sádla, 1 velké jablko, 2 svazky jarní cibulky, 2 velké brambory, 50 dkg kyselého zelí, 35 dkg vařeného uzeného masa, 1 hlávka česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžičky cukru krystal

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. ...

stránka: