Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kreveta

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g oloupaných krevet, 300 ml majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžíce zakysané smetany

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.

Thajské krevety s mangem

Thajské krevety s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých, oloupaných a vařených krevet, 1 lžička mletého zázvoru, 1 stroužek nasekaného česneku, 1 nasekaná chilli paprička, 1 lžička cukru, 1 lžička rybí omáčky, limetová šťáva, 1 mango, koriandr

Smíchejte 20 velkých oloupaných a uvařených krevet s lžičkou strouhaného zázvoru, stroužkem drceného česneku, nakrájenou červenou chilli, lžičkou cukru, lžičkou rybí omáčky a se šťávou z jedné limetky. Nechejte v lednici po dobu 30 minut marinova...

Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks krevet, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 1/2 ks papáje, 1/2 ks manga, 1 ks mrkve, 1/2 ks grapefruitu, 1 ks červené cibule, 1/2 ks chilli papričky, 2 lžičky koriandru, 7 g soli, 7 g pepře, 4 lžičky olivového oleje, 1/2 hrsti řeřichy, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 troška zázvoru

Papáju a mango nakrájíme na kostičky, mrkev a cibuli na tenká kolečka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme šťávu z poloviny limetky a dvě lžičky oleje. Přidáme 50 ml vody a trochu cukru. Nastrouháme zázvor a přidáme ho do zálivky...

Thajské závitky s papájou a krevetami

Thajské závitky s papájou a krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g rýžových nudlí, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička limetové šťávy, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce bazalky, 1 špetka mletého zázvoru, 1 ks mrkve, 1/4 ks papáji, 4 ks rýžového papíru, 20 g arašídů (burské ořechy, buráky), 4 ks krevet, 1 lžíce slunečnicového oleje

Nejprve si připravíme omáčku k podávání: smícháme chilli omáčku, rybí a sójovou omáčku, limetkovou šťávu a mletý zázvor. Pořádně promícháme. Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a po změknutí je slijeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a papáju...

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krevety, 1 dcl rybího vývaru, 15 g čínského zelí, 25 g mrkve, 25 g cibule, 1 g koriandru, 5 g citronové trávy, 1 g chilli, 2 g žampionů, 2 g zázvoru, 2 g česneku, troška kokosového mléka, 4 limetkové listy, 4 listy pok choi

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté zázvor, česnek a nakonec cibuli. Po minutě restovaní přidáme krevetový vývar, kokosové mléko, citrónovou trávu, limetové listy a koriandr. ...

Česnekové krevety s sherry

Česnekové krevety s sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 400 g krevet, 2 lžíce Sherry, 4 lžíce petrželové natě

Olej rozpálíme v pánvi a přidáme česnek. Necháme pár sekund rozvonět. Poté přidáme krevety, které opečeme dorůžova. Přidáme sherry a pár minut povaříme. Podáváme posypané petrželkou.

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 lžíce ořechového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce koriandru, 3 lžičky chilli omáčky, 2 lžičky aceta balsamica, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky sezamového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 troška zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 450 g krevet

Rozpálíme wok a dáme do něj ořechový olej. Až je velmi horký, přidáme zázvor, utřený česnek a nasekané jarní cibulky. Po 20 sekundách přidáme oloupané krevety. Za jednu minutu přidáme všechny ostatní ingredience a za 3 minuty už máme hotovo. P...

Restovaný chřest s krevetou

Restovaný chřest s krevetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 10 (cca 300g) mladých chřestů, 5 krevet (cca 150g), 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky ústřicové omáčky, 1 lžička rybí omáčky, ¼ lžičky cukru, ½ šálku thajského kuřecího vývaru, 1 lžička rozmíchaného kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, ¼ lžičky bílého pepře

Rozpalte wok na vysokou teplotu a přidejte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud nezačne vonět, zhruba 1 minutu. Přidejte chřest a krevety a restujte, dokud chřest nezkřehne a krevety nezrůžoví, zhruba 3 – 4 minuty. Přidejte ...

Obří krevety s pikantní omáčkou

Obří krevety s pikantní omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 5 jarních cibulek, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce vody, 3 čerstvé chilli papričky, 1 lžíce čersrvé natě koriandru, hrst drcené kukuřice, pažitka na ozdobu, 500 g obřích syrových krevet

Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, dokud nezměkne. Přidáme, najemno nasekané chilli papričky, nasekanou nať koriandru, drcenou kukuřici, rajčatový protlak a vodu. Necháme projít varem. Mezitím krevety oloupeme, z každé odstraní...

Krevety na másle s česnekem

Krevety na másle s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zmražených malých krevet, 1 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku, sůl dle chuti

Krevetky necháme volně rozmrazit. Na pánvi rozpálíme máslo a vhodíme krevety. Dusíme dokud se máslo s tekutinou zpět nevsákne do krevet. Poté přihodíme prolisovaný česnek (můžou být i plátky) a špetku soli. Necháme ještě minutku smažit a krevety v...

Krevetový salát

Krevetový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 okurka, 2 rajčata, 1 balení krevet, 3 lžíce olivového oleje, 5 kapek chilli omáčky

Krevetky orestujeme na olivovém oleji a ochutíme troškou chilli omáčky. Připravíme si zeleninový talíř z ledového salátu, okurky, rajčat, může být i paprika. Jednoduše jakákoliv zelenina, která vám nejvíce chutná. Na salát poklademe uvařené krevet...

Těstovinový salát s avokádem a krevetami

Těstovinový salát s avokádem a krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 400 g krevet, 250 g cherry rajčátek, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks citrónu, 1 stroužek česneku, 1 ks avokáda, 2 ks jarní cibulky, 1 balení polníčku, 1 hrst bazalky

Těstoviny uvaříme podle návodu. Těsně před koncem přidáme krevetky a prohřejeme je. Avokádo nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka přepůlíme. Jarní cibulku nakrájíme na proužky. Smícháme olej, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř a utřený česnek...

Krevetový salát s rýží

Krevetový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených krevet, 2 jarní cibulky nebo jedna menší cibule, 150 g dlouhozrné rýže, nasekaná čerstvá bazalka, sůl, pepř, 1 lžička citrónové šťávy, 150 ml olivového oleje, petrželka na ozdobení, špetka šafránu

Rýži uvaříme v osolené vodě. Až je rýže uvařená, vodu pořádně slijeme. Smícháme olej, bazalku, citrónovou šťávu, šafrán, sůl a pepř. Takto vytvořenou zálivku promícháme s rýží, dokud je rýže stále teplá a necháme vychladnout. Cibulku nakrájíme na ...

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Krevetový koláč

Krevetový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 těsto na pizzu, 1 balení krevet, 2 stroužky česneku, 1 malá cuketa, 20 dkg cherry rajčátek, 200 g Eidamu, olej, sůl, pepř

Těsto na pizzu potřeme česnekem a posypeme sýrem. Cuketu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky a vše dáme na těsto. Potom klademe krevety, osolíme, opepříme a polijeme trochu oleje a dáme péct na cca 15 minut.

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g krevet, 250 ml bešamelové omáčky, 100 g řapíkatého celeru, 2 lžíce másla, 75 ml oleje, sůl a pepř dle chuti, 4 cl dezertního červeného vína (tesavela), 250 ml drůbeží šťávy, 1 hrst bazalky nasekané najemno

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku s máslem zprudka opečeme, přidáme celer nakrájený na drobno, společně s krevetami a zalijeme připraveným bešamelem, drůbeží šťávou a vínem. ...

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

TOM YUM polévka

TOM YUM polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kokosového mléka, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce TOM YUM pasty, hrnek kuřecího vývaru, 4 lodyhy nakrájené citronové trávy, 250 g vyloupaných krevet, 4-6 nadrobno nakrájených chilli papriček, 6 cherry rajčátek, hrnek nakrájených čínských hub, 2 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 šálku bazalky, 1 lžička třtinového cukru

Ve woku rozpálíme olej a TOM YUM pastu. Asi minutku smažíme na mírném ohni. Přidáme vývar s kokosovým mlékem, promícháme než se spojí a asi 2 minuty vaříme. Dále přidáme houby, krevety a citronovou trávu a zmírníme plamen. Dusíme asi 2 minuty. Dál...

Singaporské nudle

Singaporské nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžíce zázvoru, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, 6 ks jarní cibulky, 1,5 lžíce kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce omáčky Teriyaki, 150 g krevet, 100 g šunky, 2 hrstě fazolových klíčků, 2 lžíce koriandru, 200 g nudlí

Polovinu chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbytek nadrobno. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozpálíme olej. Přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku, utřený česnek, nakrájené jarní cibulky a po minutě i kari koření. Poté sójovou ...

Citrónové těstoviny s krevetkami a brokolicí

Citrónové těstoviny s krevetkami a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 200 g krevet, 7 g pepře, 1 ks brokolice, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 ks citrónu, 1 lžička soli

Těstoviny uvaříme podle návodu. Část vývaru si dáme stranou. Brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na malé kousky a tři minuty povaříme v osolené vodě. Těstoviny i brokolici smícháme v hrnci se zakysanou smetanou a vařenými krevetkami, př...

Smažené sépiové kroužky

Smažené sépiové kroužky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks sépií, 200 g krevet, 1 lžička soli, 3 ks vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml slunečnicového oleje

Sépie nakrájíme na kroužky, krevety oloupeme. Osolíme. Připravíme si těstíčko – smícháme vejce a hladkou mouku. Mořské plody obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji – musí být ponořené, průběžně otáčíme, dáváme pozor, aby se k sobě nepř...

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 50 g choriza, 250 g rýže basmati, 400 g sterilovaných rajčat, 200 g krevet, 1 lžíce olivového oleje

Na oleji smažíme cibuli, papriku a česnek. Vše nakrájené na jemno. Přidáme chorizo nakrájené na plátky. Po 3 minutách vmícháme rýži a rajčata v konzervě. Zalijeme 500 ml vody a vaříme přikryté 12 minut. Poté přidáme krevety a je-li potřeba, přidám...

Pomerančový losos

Pomerančový losos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky (steaky) z lososa, 10 ml olivového oleje, 2 lžíce pomerančové marmelády, 250 ml pomerančové šťávy, 8 ks krevet

Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vložíme steaky z lososa a po obou stranách opečeme. Přidáme pomerančovou marmeládu, pomerančovou šťávu a vaříme. Asi po 3 minutách přidáme krevety a vaříme, dokud nejsou hotové.

Pizza s krevetami

Pizza s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml olivového oleje, 6 stroužků česneku, 4 lžíce koriandru, 1 ks citrónu, 400 g krevet, 200 ml bílého vína, 2 balení těsta na pizzu, 100 g parmezánu, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1-2 ks chilli papričky

Z těsta na pizzu si připravíme korpusy na čtyři menší pizzy. Na oleji osmažíme nasekaný česnek, listy koriandru, citrónovou kůru a po chvíli přidáme i krevety. Zalijeme vínem a zredukujeme, osolíme, opepříme. Poté směs přecedíme - šťávou potře...

stránka: