Krůta

Drůbež, která se řadí mezi hrabavé. Je běžně k dostání chlazená nebo mražená. Má bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Maso má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Má vyšší hodnoty v obsahu tuku než třeba kuřecí maso. Vyznačuje se svou křehkostí, jemnou chutí, ale zároveň také šťavnatostí. Toto maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. Krůtu můžeme dusit, vařit i péct. U přípravy pečeného pokrmu si ale musíme dát pozor na krůtu v celku. Snadno se nám totiž může stát, že maso bude přesušené nebo syrové. Opravdovou lahůdkou jsou krůtí stehna a prsa, ale i ostatní části chutnají výtečně (vynikající je krůtí krk).
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář