Kuře

Kur domácí, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazené nebo mražené. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Vyznačuje se svou křehkostí, jemnou chutí, ale zároveň také šťavnatostí. Kuřecí maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. Vynikajícím receptem je kuře pečené společně s cibulí, česnekem a kouskem másla, tím dodáme masu výbornou chuť, ale připravované pouze na soli a vodě je také skvělé. Dá se marinovat, nakládat, smažit, dusit. Připravíme z něj báječné polévky, vhodné je i na fondue nebo na gril. Podáváme s rýží, těstovinami nebo jako přísadu do těstovinového salátu. Kuřecí maso je opravdovou pochoutkou, která se dá připravit na mnoho způsobů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář