Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kuřecí droby

Kuřecí droby s nudlemi

Kuřecí droby s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 1 ks celeru, 50 g másla, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 0,5 l vývaru z drobů, hrst petrželky, balíček nudlí, 2 lžičky másla na promaštění nudlí, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 1 lžíce citrónové šťávy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, špetka muškátového květu, špetka soli, 500 g kuřecích drobů

Droby uvaříme v osolené, vroucí vodě, přidáme 5 kuliček nového koření a 5 kuliček černého pepře. Mezitím si očistíme cibuli, celer, mrkve, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a celer na kostičky a po půl hodině vaření drobů vložíme zelenin...

Kuřecí polévka s vejcem

Kuřecí polévka s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l drůbežího vývaru, 1 balení kuřecích drobů, 6 ks šalotky, 2 lžíce jemně nasekané nati koriandru, 4 lžíce sojové omáčky (můžeme nahradit vegetou), 4 ks vajec, sůl, pepř

Ve vývaru bychom měli mít kuřecí drůbky(nebo maso), mírně osolíme, opepříme a vmícháme jemně pokrájenou šalotku smíchámou s koriandrem a sójovou omáčkou, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Do polévky pomalu vléváme rozšlehaná vejce a mícháme je ...

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích srdíček, 250 g nahrubo nastrouhané mrkve, 250 g mražené kukuřice, 200 ml 12% smetany, 40 g hladké mouky, 6 lžic másla, 4 kuličky nového koření, 1 lžička pepře barevného, sůl, 1 lžička citronové šťávy, bylinky na ozdobu

Srdíčka očistíme, větší rozpůlíme a s pepřem a novým kořením ve vodě uvaříme doměkka, ke konci vaření přidáme sůl. Měkká srdíčka vyjmeme a vývar přecedíme. Na 2 lžících másla orestujeme mrkev a propláchnutou kukuřici. Z mouky a zbylého másla přip...

Drobková polévka s rýží

Drobková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů, 20 ml olivového oleje, 150 g kořenové zeleniny, 50 g dlouhozrnné rýže, cca 1500 ml vody, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 1 lžíce petrželové ňati

Čisté drobky vložíme do studenej vody a varíme. Očistenú zeleninu pokrájame na malé kúsky, opražíme na oleji, pridáme k drobkom, osolíme a pridáme čierne korenie. Uvarené drobky oberieme, mäso posekame, do polievky zavaríme ryžu a nakoniec posekan...

Rizoto z husích drobů

Rizoto z husích drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g husích drobů (mohou být i kuřecí), 200 g dlouhozrnné rýže, 1 větší cibule, 150 g kořenové zeleniny, 50 g sádla, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové ňati

Očistené pokrájané husacie droby dáme na opraženú cibuľu. Trochu ich popražíme, podlejeme vodou a udusíme nie celkom do mäkka. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu, pokrájanú na kocky. Podusíme s drobami asi 15 minút, posolíme, pridáme prebratú a um...

Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích srdíček , 1 celer, 10 ml citronové šťávy, 2 mrkve, 5 kuliček pepře, 1 petržel a 3 snítky petrželové natě, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 listy bobkového listu, 4 kuličky nového koření, špetka šafránu, špetka muškátového květu, 2,5 l vody

Kuřecí srdíčka opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme ostatní ingredience, přičemž cibuli a česnek oloupeme (na cibuli ponecháme poslední vrstvu slupky) a kořenovou zeleninu očistíme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 40 minut. Na posl...

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg kuřecích žaludků, 15 dkg uzeného masa, 3 lžíce sterilovaných okurek, 1 lžička soli, 1 drůbeží bujón, 50 ml hladké mouky, 300 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru krystal

Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku. U...

Kuřecí játra na topince

Kuřecí játra na topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 3 topinky

Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry....

Polévka z kachních drobů

Polévka z kachních drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

drůbka z 1 kachny, kousek celeru, kousek petržele, kousek mrkve, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžička soli, zelená petrželka

Srdíčko, žaludek a krk opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Droby vložíme do tlakového hrnce. Pokud nebudeme dělat játrovou závářku, tak játra také. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, kuličky pepře, ...

Kuřecí polévka se zavářkou

Kuřecí polévka se zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 malá mrkev, 1 malý kořen petržele, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 2 l vody, zelené snítky celeru, petržele, libečku, 1 kostka drůbežího bujónu, Na zavářku - 1 vejce, 2 lžíce studené vody, 1/2 lžičky soli, 125 ml polohrubé mouky, 1 lžička sušené petrželky

Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar pře...

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů (skelet), 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 1 list libečku, 1500 ml vody, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek mrkve

Uvařený skelet vyjmeme z vývaru a maso obereme. Do vývaru dáme na nudličky nakrájený celer a nakrájenou mrkev a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr do polévky dáme obrané maso a dochutíme solí, nebo bujónem. Do talíře dáme zvlášť uvařené t...

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, hrst špenátu, 1 vejce, špetka mletého černého pepře, špetka soli, 3-5 stroužků česneku, 2 lžíce mléka, polohrubá mouka dle potřeby, 150 g mražené zeleninové směsi, 1 hrst petrželové natě

Kuřecí skelet vložíme do tlakového hrnce, osolíme, opepříme a spolu s libečkem vaříme přibližně 30 minut. Mezitím rozmixujeme špenátové listy s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Do takto připravené směsi pomalu přimícháváme mouku než ná...

Gulášovka - co dům dal

Gulášovka - co dům dal

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích žaludků, 4 brambory, 3 malé papriky , 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny, 200 g uzeného masa, 5 lžic slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžičky koření Maďarský guláš, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička čerstvé majoránky, 2 kostky hovězího bujónu

Omyté žaludky uvaříme do měkka. Mezitím oškrábané brambory a cibuli nakrájíme na kostičky a papriky, slaninu a uzené maso na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme slaninu a orestujeme. Poté zaprášíme hlad...

Česneková kuřecí polévka s anglickou

Česneková kuřecí polévka s anglickou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet bez kůže, 4 kuličky pepře, 1 snítka libečku, 1 lžička soli, 1500 ml vody, 1 vejce, špetka sušené petrželové natě, špetka mletého pepře, špetka soli, 50 g plátkové anglické slaniny, 6 stroužků česneku, troška česnekové pažitky

V tlakovém hrnci povaříme skelet se solí, pepřem a libečkem asi 20 minut. Poté ze skeletu obereme maso. Anglickou slaninu nakrájenou na nudličky na sucho orestujeme na pánvi, vmícháme na jemno nastrouhaný česnek a odstavíme. Z rozšlehaného vejce s...