Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Květák římský

Květák na smetaně a víně

Květák na smetaně a víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařeného římského květáku , 2 šalotky, 2 lžíce másly, 1,5 sklenky bílého vína, 1 šálek smetany ke šlehání (šlehačky), 1 šálek vody, troška šafránu, troška soli, troška pepře

Šalotku a šafrán nakrájíme nadrobno. Vložíme do pánve a restujeme na rozehřátém másle do měkka asi 3 minuty. Přilijeme víno, smetanu, vodu, přivedeme k varu a přidáme růžičky uvařeného květáku. Zakryjeme pánev a necháme 5 provařit. Dochutíme solí ...