Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Květák

Bramboračka

Bramboračka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 ks brambor, 2 mrkve, 1-2 kořeny petržele, 1/3 celeru, 1 větší cibuli, kousek květáku, česnek podle chuti, houby, lžíci majoránky, pepř, celý kmín, petrželová nať, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vody

Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zaprášíme hladkou moukou. Mícháme, až mouka chytí zlatavou barvu, a zalijeme asi litrem a půl vroucí vody. Osolíme, okmínujeme a lehce opepříme...

Bramborová frittata se zeleninou

Bramborová frittata se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrášku, 2 ks papriky (kapie), 1 ks cibule, 6 ks vejce, 1/2 ks květáku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce libečku

Brambory si předvaříme 15 minut den předem (ve slupce). Druhý den je potom nakrájíme na plátky. Pečící formu vymažeme olejem a naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme a opepříme je. Na to dáme na kolečka nakrájenou papriku a cibuli, hrášek, květ...

Brokolicovokvětákový nákyp

Brokolicovokvětákový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brokolice, 250 g květáku, 4 cuketky, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 800 ml mléka, 100 g goudy, 2 žloutky, 4 lžíce smetany, 200 ml rajčatového pyré, sůl a pepř dle chuti

Zeleninu omyjeme a osušíme. Brokolici i květák rozdělíme na malé růžičky. Cukety nakrájíme na kolečka. Květák s brokolicí blanšírujeme asi 7 minut v osolené vodě, cukety jen 4 minuty. Poté slijeme a zeleninu necháme okapat. Připravíme si omáčku....

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g candáta, 1 měnší květák, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli, 30 g strouhaného sýra, Bešamel: 500 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g másla, špetka soli

Candáta osolíme a na másle, na pánvi opečeme. Květák uvaříme. Na zapékací pánev vymazanou máslem dáme květák rozdělený na růžičky. Na květák položíme rybu a polijeme šťávou zbylou z pečení a potom hustším bešamelem, posypeme strouhnaným sýrem, pok...

Dort z květáku a brokolice

Dort z květáku a brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 170 g přepuštěného másla, 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře, 300 g květáku, 200 g brokolice, špetka muškátového ořechu, 2 vejce, 50 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 100 ml sladké smetany

Z hladké mouky, 1 vajíčka, zakysané smetany a 120 g přepuštěného másla vypracujeme křehké těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout, aby ztuhlo. Poté těsto rozválíme a vyložíme s ním koláčovou formu. V 50 g přepuštěného másla osmahneme st...

Dušený květák alá Čína

Dušený květák alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 5 g česneku, 100 g květáku, 0,5 dcl vína, 5 g škrobu, 3 - 5 kapek sójové omáčky, troška pepře, 10 g tuku, 3 - 5 kapek worcesterové omáčky, troška zázvoru

Nadrobno rozebraný květák osmahneme na tuku s cibulí a česnekem, okořeníme, dáme sójovou omáčku, worcester, glutasol, cukr, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme škrob rozmíchaný v trošce vody.

Fantastická zeleninová polévka

Fantastická zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 menší květák, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka pepře, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g taveného sýra, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 300 g žampionů, 250 ml sladké smetany, 250 ml mléka, 2 lžíce nasekané petrželky, 3-4 mrkve, hrst čerstvého hrášku, asi 1 l vody

Cibulky nakrájíme nadrobno. Květák rozebereme na malé růžičky a opláchneme, kukuřici scedíme, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo plátky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme žampiony a květák a po...

Holandské masové koule s květákem

Holandské masové koule s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 400g strouhané goudy (Eidamu), 100 ml mléka, sůl dle potřeby, špetka pepře bílého, tuk na vymazání pekáčku, 2 velké cibule nakrájené na plátky, 1 menší blanšírovaný květák , 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor, 3 lžíce zakysané smetany, špetka drceného kmínu, 4 vejce, 2 lžíce kečupu, dle chuti cayenského pepře

Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli. Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli. Z mletého masa, goudy, soli, pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule velikosti pin...

Kapr zapečený se zeleninou

Kapr zapečený se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 1 lžíce jablečného octa, troška sladké mleté papriky, špetka soli, 30 g másla, 50 g rajčat, 50 g květáku, 50 g mrkve, 50 g hrášku, 4 lžíce mléka, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce petrželové naťi, 100 g strouhaného sýra

Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a pokapeme octem. Poté vložíme do vymazaného pekáčku. Spaříme a oloupeme rajčata. Do pekáčku přidáme nakrájenou mrkev, květák, rajčata a hrášek. Nepatrně podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut v tr...

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, špetka soli, troška pepře, troška tymiánu, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1/8 l zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 květák, 1 hrneček vody

Mleté maso osolíme a promícháme s kořením, vejci a strouhankou. Z hmoty tvoříme karbanátky,které upečeme na oleji. Uchováme je v teple. Výpek zalijeme vodou, přidáme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Dochutíme a do omáčk...

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks citrónu, 2 lžíce kari koření, 300 g květáku, 100 g kuřecích prs, 100 g jarní cibulky, 200 g bílého zelí, 25 g chilli papričky, 100 g nudlí, 50 g krevet, 5 g koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky třtinového cukru

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme. Citrónovou šťávu smícháme s ½ lžící kari koření a do směsi namočíme květák. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut...

Krémová s květákem

Krémová s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 brambory, 1 mrkev, kousek petržele, sůl, pepř, špetku muškátového ořechu, 5 kuliček nového koření, 1 lžíci petrželové natě, kousek másla

Květák rozebereme na větší růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na osminky, petržel na kousky. Vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou mrkev, pár snítek zelené petržele, koření a přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut (do změknutí zeleniny)...

Krokety z květáku

Krokety z květáku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 1 ks cibule, 4 ks vajec, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka muškátového květu, trochu zelené petrželky, špetka pepře, špetka soli

Květák omyjeme, dáme do hrnce, vlijeme vodu, aby byl květák potopený a uvaříme doměkka. Když je květák měkký, scedíme ho a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vložíme na rozpálený olej a orestujeme. Když je cibule orestovaná,...

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí a květákový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks citrónu, 1 balení koriandru, 1 lžíce kari koření, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml drůbežího vývaru, 200 g rýže basmati, 200 g květáku, 200 g fazolků (zelené fazolové lusky)

Kuřecí prsa opečeme na olivovém oleji – nejprve kůží dolů. Poté kuře vyjmeme a do výpeku dáme kari koření a rýži a minutu mícháme. Poté zalijeme vývarem. Přidáme květák, fazolky, plátky citrónu a kuře. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu ...

Kuřecí polévka s těstovinami

Kuřecí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g drůbežího masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 250 g mrkve, 250 g květáku, 8,5 dcl drůbežího vývaru, 125 g těstovin, špetka soli, špetka pepře, 5 kousků parmazánu

Ostrým nožem nakrájíme kuřecí maso na kostičky a odstraníme veškerou kůži. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a rychle osmahneme kuře, cibuli, mrkev a rozdrobený květák do zlatova. Přidáme kuřecí vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a uvede...

Květák jako mozeček

Květák jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 4 lžíce másla, 4 vejce, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře

Květák očistíme a dáme do osolené studené vody asi na 20 minut. Pak jej uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozkrájíme jej na kousky. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na ní květák a prohřejeme. pak přidáme mletý pepř, sůl a ...

Květák na paprice

Květák na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 kostka masoxu, 1 květák, špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 220 ml smetany

Přípravíme vývar z 1 kostky masoxu. Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme papriku a jemně orestujeme. Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kusy. Osolíme a dusíme doměkka. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a...

Květák na polský způsob

Květák na polský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 60 g másla, 2 uvařená vejce, 100 g šunky, 40 g strouhanky, 1 lžíce petrželové ňati, špetka soli

Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode, rozoberieme ho na ružičky, dáme na misu, posypeme posekanými vajcami, nadrobno nakrájanou šunkou, nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a strúhankou opraženou na masle.

Květák na smetaně

Květák na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg květáku, 50 g másla, 50 g krupice, 1/4 l zakysané smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nasekané zelené petrželky

Květák dáme povařit do mírně osolené vroucí vody. Vaříme doměkka. Měkký květák scedíme, necháme vychladnout. Z másla a krupice uděláme jíšku. Přilijeme smetanu, přidáme měkký květák rozšťouchaný, citrónovou šťávu, povaříme a při podávání posypeme ...

Květák s olivami

Květák s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 140 ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce rajčatového protlaku, 90 g černých oliv, 2 lžíce nasekané petrželky, špetka pepře, špetka soli

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Olej rozpálíme a růžičky květáku na něm smažíme asi 2 minuty. Poté je vyndáme na talíř a na pánvi orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Když je cibule orestovaná, přilijeme trochu vody a citrónovou šťávu a p...

Květák s vejcem

Květák s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g květáku, troška zelené natě, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1 vejce

Na drobné růžice rozebraný květák osmahneme na tuku, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a mícháme, až vejce začne tuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Květák v majonézové omáčce

Květák v majonézové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, špetka soli, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 5 kapek worcesterové omáčky, 2 lžíce octa, 3 lžíce kopru

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s jogurtem, 3 stroužky utřeného česneku se solí, hořčicí a několika kapkami ocata dle chuti. Nakonec vmícháme jemně nakrájený k...

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký květák, 6 plátků anglické slaniny, 200 g červených naložených paprik v oleji, 200 ml zakysané smetany, 180 g strouhaného Čedaru (cheddaru), pepř, sůl

Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme. Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky,...

Květák zapečený se sýrem a smetanou

Květák zapečený se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 150 g Eidamu, 1 sklenka smetany, 2 ks vajec, 2 dl mléka, 5 lžic hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Květák rozebereme na menší kousky a dáme uvařit do mírně osolené vody a vaříme doměkka. Když je květák měkký, tak ho vyjmeme, dáme do tukem vymazané zapékací misky, opepříme a osolíme. Máslo si rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a uděláme jíšku, kt...

stránka: