Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kyselé zelí

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného vařeného masa, 200 g kyselého zelí, 2 ks jablek, 1 ks cibule, 2 lžíce rozinek, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Uvařené studené maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme propláchnuté kysané zelí pokrájené na menší kousky, oloupaná, nastrouhaná jablka, nakrájenou cibuli a přebrané spařené rozinky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce strouhaného ovčího sýru, 1 jablko, olivový olej

Zelí nakrájíme na malé kousky, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, ovčí sýr, nahrubo nastrouhané jablko a olej. Vše dobře promícháme a necháme aspoň 1 hodinu uležet.

Utopencův zelný salát

Utopencův zelný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 velké sklenice kyselého zelí, 1 cibule, 500 g silných libových párků nebo točeného salámu, 3 větší sterilované okurky, sůl, pepř, špetka mleté papriky , špetka cukru krupice

Scezené zelí překrájíme na menší kousky, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno, vše dáme do mísy, přimícháme kolečka párků nebo točeného salámu, salát osolíme, opepříme, přidáme papriku a dochutíme špetkou cukru. V chladu ho necháme asi dva dny odle...

Zelný salát s vínem

Zelný salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krupice, 5 lžic kečupu, špetka kmínu, špetka oregana, 1 dcl červeného vína, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na jemno, přidáme olej, kečup, drcený kmín, sůl a podle chuti pepř. Nakonec vmícháme svařené červené víno se špetkou oregana. Salát podáváme jako přílohu.

Mrkvový salát se zelím

Mrkvový salát se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kyselého zelí, 250 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky pepře

Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme oškrábanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibulku. Vmícháme pepř a olej. Nakonec necháme salát na chvíli v chladu uležet.

Céčkový salát

Céčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1/2 sáčku kyselého zelí, 1 řepa

Jablko a řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. V misce smícháme obě suroviny se zelím a podáváme.

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, sůl, 330 g hrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky, 1 vejce, kyselé zelí a uzené maso k podávání

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této době vymačkáme tekutinu, kterou cuketa pustila, přisypeme mouku a krupičku a vklepneme vejce. Umícháme těsto. Pomocí dvou lžic tvoříme střed...

Škvarkové zelňáčky

Škvarkové zelňáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 500 g hladké mouky, 250 g škvarků, 1 vejce, pepř, sůl

Kysané zelí překrájíme, přidáme mouku, umleté škvarky, vejce, opepříme, osolíme a vypracujeme těsto, které rozválíme na plát. Přeneseme ho na vymazaný plech, rádýlkem nakrájíme na malé čtverečky a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 10 minut.

Vařené pirožky s kyselým zelím

Vařené pirožky s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml teplého mléka, 250 ml teplé vody, 2 lžíce rozpuštěného máslo, sůl podle potřeby, 1 cibule, Naplň: 6 lžic kyselého zelí, 3 uvařené a pomleté brambory, 2 lžíce opečené a pokrájené slaniny, troška mletého pepře, špetka soli

Z hladkej múky, mlieka, vody, soli a masla vypracujeme cesto a necháme ho asi 1/2 hodiny stáť. Rozvaľkáme, vykrojíme z neho štvorce, dáme na ne plnku, spojíme dva protiľahlé rohy štvorca tak, aby vznikol trojuholník, a okraje dobre zatlačíme. Varí...

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor , 50 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, sůl dle potřeby, 30 dkg brynzy, 30 dkg anglické slaniny, 1 balení kysaného zelí

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambo...

Řízky v zelném těstě

Řízky v zelném těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 100 g kyselého zelí, 1 vejce, 70 g polohrubé mouky, hladká mouka, 0,5 dcl světlého piva, pepř, sůl, olej

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Uděláme si těstíčko z překrájeného zelí, piva, polohrubé mouky, vajec a soli. Předpřipravené řízky obalíme v těstíčku a ihned dáváme na rozpálený olej. Pečeme po obou stranách do...

Vepřové zelňáčky na jehle

Vepřové zelňáčky na jehle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového boku bez kosti, 200 g kysaného zelí, trocha sladké mleté papriky, pepř, sůl

Kysané zelí vymačkáme v utěrce, rozložíme na prkénko, naklepeme paličkou, opepříme a lehce posypeme sladkou paprikou. Očištěný bůček nakrájíme na tenké plátky, které naplníme kouskem připraveného zelí a zavineme. Rolky osolíme, opepříme, napíchnem...

Zelný závin se sýrem

Zelný závin se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, hladká mouka na vál, 350 g kyselého zelí, 200 g balkánského sýra, bazalka, tymián, oregano, rozmarýn, 1 vejce, 1 hrst sezamových semínek

Těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme. Kysané zelí vymačkáme a smícháme s balkánským sýrem, přidáme koření dle výběru a chuti a vše promícháme. Dáme na vyválené těsto, které pečlivě zavineme. Přendáme na plech a oba záviny potřeme rozšlehaný...

Salát z kysaného zelí s mrkví

Salát z kysaného zelí s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kysaného zelí, 200 g mrkve, 400 g jablek, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje

Kysané zelí podle potřeby propláchneme studenou vodou - aby nebylo příliš moc kyselé. Nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájenou cibuli a jablka. Můžeme osolit, opepřit a zakapat lehce ol...

Zelí s anglickou a cibulí

Zelí s anglickou a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky moučkového cukru, dušené kysané zelí

Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Na teflonóvé pánvi opečeme slaninu a poté ji vyndáme. Do stejné pánve nalijeme olej, na který přidáme nakrájenou a rozdělenou cibuli na proužky...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Uzené maso v kysaném zelí

Uzené maso v kysaném zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzeného masa, 500 g brambor, 500 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g sádla, 1 cibule, 200 ml sladké smetany, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Předem si uvaříme brambory. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme na plátky nakrájené vychladlé brambory, pokmínujeme, opepříme a osolíme. Na brambory klademe plátky uzeného masa a pokryjeme je zelím, podušeným na slanině a cibulce. Nakonec zalijeme sm...

Levné zapečené brambory

Levné zapečené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 400 g kyselého zelí, 100 g anglické slaniny, 250 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobné, brambory na větší kostičky. Zapékací mísu vypláchneme vlažnou vodou a nasypeme brambory a slaninu, poklademe kyselým zelím a zalijeme důkladně kysanou smetanou. Pečeme ...

Kyšková polévka

Kyšková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, špetka soli, 500 ml kyšky, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1,5 sáčku kysaného zelí

Oloupané brambory nakrájíme na drobnější kousky a zalijeme 1 l vody. Přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a drobně překrájené kysané zelí. Vaříme doměkka. Pak z vývaru vyjmeme koření a vmícháme kyšku, v níž jsme předem rozkvedlali vejce a jednu...

Závitky se zelím

Závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce vody, špetka soli, 500 g kysaného zelí, 50 g slaniny

Vypracujeme si těsto z mouky, směsi oleje s vodou a soli. Necháme ho odpočinout. Slaninu si mezitím pokrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji. Přidáme zelí, podusíme ho a necháme vychladnout. Z těsta vyválíme placku a na ní rozprostř...

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 350 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks cibule, 2 ks vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, 500 g kysaného zelí, 1/2 lžičky kmínu, 150 g uzené krkovice

Brambory nastrouháme najemno, smícháme je s moukou, vejci, solí a pepřem. Toto těsto protlačíme přes struhadlo do vroucí vody - povaříme 3 minuty. Cibuli a uzené maso osmažíme na oleji, přidáme strapačky a kmín a orestujeme. Osolíme a opepříme...

Pohankové placky s kysaným zelím

Pohankové placky s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pohanky, 1 ks vejce, 4 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1/2 svazku pažitky, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky kmínu, 50 ml slunečnicového oleje, 500 g kyselého zelí

Pohankovou lámanku uvaříme podle návodu. Po vychlazení ji smícháme s vejcem, utřeným česnekem, najemno nasekanou cibulí, nasekanou pažitkou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme. Necháme 10 minut odstát. Poté lžící tvoříme placičky v r...

Zelný koláč s česnekovou polevou

Zelný koláč s česnekovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice kyselého zelí, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 vejce, 1/2 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky soli, 2 lžíce sádla, 4 stroužky česneku, 200 g anglické slaniny

Zelí vyndáme ze sklenice, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Dáme ho do mísy, přidáme vejce, mléko, olej, mouku s práškem do pečiva, osolíme a nakonec vmícháme anglickou slaninu, nakrájenou na malé kostičky. Vše dobře zamícháme. Těsto nandáme ...

Nákyp s kyselým zelím

Nákyp s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 300 g vařených brambor, 3 cibule, 3 jablka, 750 g tresky, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vejce, 4 cl vodky, svazek pažitky, špetka pepře, špetka muškátového ořechu

Oloupané vařené brambory a cibuli nakrájíme na jemné plátky. Cibuli lehce osmažíme na pánvi. Jablka nakrájíme na jemné proužky a smícháme je s kyselým zelím, které jsme trochu pokrájeli. Rybu nakrájíme na širší proužky. Formu vymažeme, po vrstvác...

Zelňačka i pro vegetariány

Zelňačka i pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 200 g kyselého zelí, 3 větší brambory, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce sladké papriky, sůl, 1 lžička kmínu

V osolené a okmínované vodě uvaříme oloupané na kostičky nakrájené brambory. Až jsou uvařené do poloměkka, přidáme k nim pokrájené zelí a vaříme až do úplného změknutí. Polévku zahustíme smetanou, ve které jsme předtím ještě rozmíchali mouku. Vedl...

stránka: