Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kyselé zelí

Kyselé zelí se slaninkou

Kyselé zelí se slaninkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček kyselého zelí, 1 cibule, 2 brambory, 2 bobkové listy, 3-5 semínek pepře, sůl, 150-200 g anglické slaniny, 3 lžíce hladké mouky

Zelí propereme pod vodou (chceme-li ho mít kyselejší, stačí ho proprat jen jednou a pokud ho chceme méně kyselé, opláchneme ho důkladněji). Zelí vložíme do hrnce spolu s kořením a zalijeme troškou vody. Vše vaříme na mírném plameni cca 1h. Mezitím...

Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 kyselé sleďě, 1cibule, 200 g uvařené červené řepy, 2,5 dcl vody, 2 lžíce oleje, ocet, troška cukru, 200 g kyselého zelí, špetka soli, troška mletého pepře

Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Přidáme nakrájené sledě, odkapané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme. Řepu nakrájíme na kostky a promícháme s olejem. Zálivku vyšleháme z octa, vody, cukru a soli. Nalijeme na salát a necháme odst...

Těstoviny s kysaným zelím

Těstoviny s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 500 g kyselého zelí, 100 g klobásového kabanosu, příp. klobásy, 150 g anglické slaniny

Na kostičky nakrájíme kabanos a anglickou slaninu, pak mírně osmahneme na malém množství oleje a přidáme kysané zelí. Toto vše řádně promícháme a dusíme pod pokličkou, až je zelím měkké. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny uvařené ve ...

Vepřové zelňáčky na jehle

Vepřové zelňáčky na jehle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového boku bez kosti, 200 g kysaného zelí, trocha sladké mleté papriky, pepř, sůl

Kysané zelí vymačkáme v utěrce, rozložíme na prkénko, naklepeme paličkou, opepříme a lehce posypeme sladkou paprikou. Očištěný bůček nakrájíme na tenké plátky, které naplníme kouskem připraveného zelí a zavineme. Rolky osolíme, opepříme, napíchnem...

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného vařeného masa, 200 g kyselého zelí, 2 ks jablek, 1 ks cibule, 2 lžíce rozinek, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Uvařené studené maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme propláchnuté kysané zelí pokrájené na menší kousky, oloupaná, nastrouhaná jablka, nakrájenou cibuli a přebrané spařené rozinky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

Zelný závin se sýrem

Zelný závin se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, hladká mouka na vál, 350 g kyselého zelí, 200 g balkánského sýra, bazalka, tymián, oregano, rozmarýn, 1 vejce, 1 hrst sezamových semínek

Těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme. Kysané zelí vymačkáme a smícháme s balkánským sýrem, přidáme koření dle výběru a chuti a vše promícháme. Dáme na vyválené těsto, které pečlivě zavineme. Přendáme na plech a oba záviny potřeme rozšlehaný...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Levné zapečené brambory

Levné zapečené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 400 g kyselého zelí, 100 g anglické slaniny, 250 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobné, brambory na větší kostičky. Zapékací mísu vypláchneme vlažnou vodou a nasypeme brambory a slaninu, poklademe kyselým zelím a zalijeme důkladně kysanou smetanou. Pečeme ...

Česká lepenice

Česká lepenice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 250 g kyselého zelí, špetka cukru krystal, 1 cibule, špetka soli

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Zelí krátce povaříme v osolené vodě, propláchneme a přisypeme ke slitým bramborám. Zpracujeme šťouchadlem a na závěr do lepenice zamícháme osmahnutou cibulku.

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce strouhaného ovčího sýru, 1 jablko, olivový olej

Zelí nakrájíme na malé kousky, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, ovčí sýr, nahrubo nastrouhané jablko a olej. Vše dobře promícháme a necháme aspoň 1 hodinu uležet.

Halušky se zelím a uzeným

Halušky se zelím a uzeným

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks brambor, 350 g hladké mouky, 1 sáček kyselého zelí, 1 špetka soli, 2 ks vajec, 1 kousek uzeného masa, 6 hrstí strouhaného sýru, 3 hrsti cukru krystal

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle (stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytvářím...

Kuře na způsob vepřového

Kuře na způsob vepřového

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600 g kyselého zelí, 2 lžíce oleje, 2 brambory

Stehna umyjeme ve studené vodě, osolíme, okmínujeme. Vložíme je do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a asi 1,5 hodiny pečeme při 180°C. Zelí dáme do hrnce na zpěněnou cibuli, přidáme nastrouhané brambory, podlijeme vodou a vaříme doměkka....

Kapustníky

Kapustníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kyselého zelí, 100 g uzené slaniny, 1 větší cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce sádla, cca 50 ml mléka, 8 lžíc hladké mouky, trochu strouhanky na zahuštění, 2 vejce, 250 ml zakysané smetany, 1 svazek jarní cibulky na ozdobu, špetka mletého pepře a drceného kmínu, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení

Kapustu, ak je príliš kyslá opláchneme, necháme stiecť a trochu vytlačime. Nadrobno ju pokrájame. Na masti orestujeme slaninku, pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, vložíme kapustu a 10 minut podusíme. Z vajec, mlieka, múky a soli vymiešame hladké ...

Salát z kysaného zelí s mrkví

Salát z kysaného zelí s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kysaného zelí, 200 g mrkve, 400 g jablek, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje

Kysané zelí podle potřeby propláchneme studenou vodou - aby nebylo příliš moc kyselé. Nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájenou cibuli a jablka. Můžeme osolit, opepřit a zakapat lehce ol...

Zelí s anglickou a cibulí

Zelí s anglickou a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky moučkového cukru, dušené kysané zelí

Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Na teflonóvé pánvi opečeme slaninu a poté ji vyndáme. Do stejné pánve nalijeme olej, na který přidáme nakrájenou a rozdělenou cibuli na proužky...

Závitky z kapra ve smetanovém zelí

Závitky z kapra ve smetanovém zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapra, špetka soli, troška pepře, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500 g kyselého zelí, 500 ml černého piva, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička sladké mleté papriky

Kapra zbavíme kostí a kůže. Porce kapra už bez kostí a kůže rozkrojíme na hřbetě a rozložíme na prkýnko. Osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny, srolujeme a spíchneme párátkem. Závitky poté obalíme v hladké mouce. V pekáči osmahneme na oleji...

Mrkvový salát se zelím

Mrkvový salát se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kyselého zelí, 250 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky pepře

Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme oškrábanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibulku. Vmícháme pepř a olej. Nakonec necháme salát na chvíli v chladu uležet.

Céčkový salát

Céčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1/2 sáčku kyselého zelí, 1 řepa

Jablko a řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. V misce smícháme obě suroviny se zelím a podáváme.

Zelňačka i pro vegetariány

Zelňačka i pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 200 g kyselého zelí, 3 větší brambory, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce sladké papriky, sůl, 1 lžička kmínu

V osolené a okmínované vodě uvaříme oloupané na kostičky nakrájené brambory. Až jsou uvařené do poloměkka, přidáme k nim pokrájené zelí a vaříme až do úplného změknutí. Polévku zahustíme smetanou, ve které jsme předtím ještě rozmíchali mouku. Vedl...

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kyselého zelí, 250 g ostravské klobásy, bobkový list, kmín, pepř, sůl, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 cibule, mletá sladká paprika

Zelí a klobásu nakrájíme, vložíme do hrnce a přidáme bobkový list, kmín a pepř a vše necháme vařit. Mezitím si necháme rozehřát sádlo, cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme ji. Přidáme mouku a míchám vytvoříme světlou jíšku. Do jíšky přidáme mletou ...

Bramborová polévka s kysaným zelím

Bramborová polévka s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1,5 l vody, sůl, pepř, kmín, 1 cibule, 40 g sádla, 30 g hladké mouky, 400 g brambor, 1 domácí klobása

Zelí rozsekáme na drobnější kousky, zalijeme osolenou vodou s kořením a necháme přejít varem. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, zaprášíme moukou a připravíme zlatavou jíšku. Rozšleháme ji s vodou a zelím, přidáme oloupané, na kostičky nakrájen...

Segedinský guláš pro vegetariány

Segedinský guláš pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 60 g cibule, 1 stroužek česneku, 400 g kysaného zelí, 100 ml polotučného mléka, 20 g polohrubé mouky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml vody, 30 g sojových nudliček

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme zelí, sojové nudličky, kmín, kostku bujónu, zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut. V mléce důkladně rozmícháme mouku a za stálého míchán...

Instantní halušky se zelím

Instantní halušky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 halušky v prášku, kousek slaniny, 1 sáček kyselého zelí, troška oleje

Halušky uvaříme podle návodu na sáčku. Bokem povaříme sterilované zelí, ze kterého slijeme vodu a vyškvaříme na větší kousky nakrájenou slaninu . Uvařené halušky scedíme, propláchneme vodou a mírně polijeme olejem. Potom přimícháme zelí. Do toho m...

Bramborák se zelím a uzeninou

Bramborák se zelím a uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 1 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička majoránky, 100 ml světlého piva, 4 lžíce hladké mouky, slunečnicový olej na smažení, 40 dkg měkkého (točeného) salámu, 1 balení kyselého zelí, 3 cibule

Brambory nastrouháme a necháme odkapat v cedníku. Poté přidáme rozetřený česnek, vejce, mouku, majoránku, sůl a vše důkladně promícháme. Na oleji smažíme bramboráky. Mezitím si nakrájíme cibuli, salám a osmažíme na oleji do zlatova. Přidáme pod vo...

Kotlety na zelí

Kotlety na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2 ostravské klobásy, 400 g kyselého zelí, 300 g dlouhozrné rýže, 1 hrneček zakysané smetany, sůl, 1 lžíci ztuženého pokrmového tuku

Rýži dáme na pánev, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vodu slijeme. Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opečeme na lžíci tuku. Zelí dáme do kastrolu, na ně položíme kotlety a ještě tence nakrájenou ...

stránka: