Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ledové kaštany (marrons gracés)

Kaštanové kostky

Kaštanové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

440 g polohrubé mouky, 220 g cukru krupice, 110 ml rostlinného oleje, 220 ml vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 vejce, 2 smetany ke šlehání, 2 čokolády ledových kaštanů, 1 čokoláda Margot na ozdobení

Náplň: Na plotně svaříme šlehačku s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne. Těsto: Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu. Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme v...

Kaštanové košíčky

Kaštanové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 balení ledových kaštanů, 120 g ztuženého 100% tuku, 60 g ztuženého 100% tuku, NÁPLŇ: 100 g vlašských ořechů, 70 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 50 ml rumu, 1 lžíce mléka, hrst mandlových lupínků na ozdobu

Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, moučkový cukr, tuk, rum, vanilkový cukr a mléko také povaříme ve vodní lázni, až se vše spojí. Pak náplň odst...

Bábovka s ledovými kaštany

Bábovka s ledovými kaštany

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vejce, 250 ml cukru krupice, 450 ml polohrubé mouky, 200 g smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli, 200 g zakysané smetany, 2 balení ledové kaštany

Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku prosátou s kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh...

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení Salka, 3 balení ledových kaštanů (marrons gracés), 4 kostky hořké čokolády, 500 ml rumu

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme rozpustit. Za stálého míchání povaříme a následně necháme vychladnout. Na závěr vmícháme Salko, rum a plníme do lahví.