Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ledový salát

Ančovičkový salát s kapary

Ančovičkový salát s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks citrónu, 6 lžíc olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky chleba, 1 hlávka ledového salátu, 2 hrsti bazalky, 2 lžíce kaparů, 300 g sardelek (ančoviček), 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná)

Připravíme si zálivku: z citrónu nastrouháme kůru a smícháme ji s olivovým olejem a dvěma lžícemi citrónové šťávy. Osolíme a opepříme. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova. Ledový salát natrháme a rozdělíme do talířů spolu s bazalko...

Baby salát s medovou zálivkou

Baby salát s medovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 baby salát, 250 g cherry rajčátek, 1 balení Mozzarelly, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, sůl na dochucení

Salát očistíme a nakrájíme na malé kousky, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, přidáme mozzarellu, kterou jsme také nakrájeli nadrobno. Na zálivku smícháme dohromady olej, citronovou šťávu a med. V dobře uzavíratelné misce dobře protřepeme a nal...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Burger z lososa

Burger z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososa, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 20 g hladké mouky, 4 ks housky, 1 hlávka ledového salátu, 2 ks rajčat

Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Housku rozpůlíme, na spodek dáme ledový salát, poté lososa, rajče nakrájené na plátky a přiklopíme.

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžička Dijonské hořčice, 4 lžičky vinného octu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky

Brambory uvaříme doměkka. Nakrájíme je na plátky. Ve velké míse smícháme hořčici, vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a nasekané bylinky. Vmícháme brambory. Podáváme ozdobené salátovými listy.

Cuketové zelí se salátem

Cuketové zelí se salátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg mladé cukety, 1 středně velká cibule, 2 lžičky cukru krystal, 1/2 hlávky ledového salátu, 1 lžička soli, 2 lžíce vody, 1 lžička instantní světlé jíšky, 1 lžička octa

Salát nakrájíme na drobno a mladou neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme 2 lžícemi vody. Dusíme asi 10 minut, potom zahustíme lžičkou světlé instantní jíšky. Podle potřeby dosolíme, ochutíme 2 lžička...

Dietní salát s bílkem

Dietní salát s bílkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 salátová okurka, 2 papriky, hlávka ledového salátu, 2 vejce, použijeme pouze bílek, kousek šunky pro nevegetariány

Rajčata nakrájíme na malé kousky, papriku a okurku na kostičky, salát natrháme. Z uvařených vajec oddělíme žloutek od bílku, bílek nasekáme a přidáme k salátu. Můžeme zamíchat i šunku nakrájenou na kostičky.

Fazolový salát s ořechy

Fazolový salát s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí, 1 cibule, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 250 g zelených fazolových lusků, 1 ledový salát, 8 půlek vlašských ořechů, špetka cukru, sůl, pepř

Slijeme bílé a červené fazole, propláchneme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na dresink smícháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Fazole necháme ve směsi marinovat 30 min. Nakrájíme zelené fazolky, vaříme 8 minut, zchladíme ...

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

Grilovaný fitness hermelín

Grilovaný fitness hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 fitness hermelín, 1/2 lžičky celého barevného pepře, špetka provensálského koření, 2 lžičky olivového oleje, 1/2 hlávky ledového salátu

Ledový salát si natrháme (nekrájíme) na kousky, opláchneme a pořádně okapeme přebytečnou vodu. Vložíme na talíř. V malé mističce smícháme koření s olejem a hermelín v něm obalíme. Poté vložíme do alobalu a pečeme asi 5-7 minut na 180°C (dle typu t...

Gurmánský sýrový salát

Gurmánský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fety nebo jiného ovčího sýra, 1 hlávkový salát, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 4 rajčata, 100 g hroznového vína, 2 cibule, olivy, 150 ml olivovového oleje, 150 ml malinonového nebo jiného ovocného octu, 1 svazek zelené petrželové natě, 1 lžička soli, mletý pepř

Hlávkový salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a rozčtvrtíme. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky rozpůlíme a vybereme jádra. Ovčí s...

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 4 stroužky česneku, 2 ks chilli papričky, 4 ks frankfurtských párků, 4 ks bagety, 1 hlávka ledového salátu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 150 g bílého jogurtu, 100 g rajčat

Lilky podélně rozpůlíme, dužinu propícháme vidličkou, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme 15 minut na 200 °C. Měkkou dužinu lilku vydlabeme lžící, rozmixujeme ji, smícháme s jogurtem, utřeným česnekem, nasekanými chilli papričk...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Ice salát se zálivkou

Ice salát se zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml olivového oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce octa, 2 hlávky ledového salátu, špetka pepře, špetka soli

Olej dáme do mixéru, přidáme hořčici, ocet, osolíme, opepříme, osolíme a rozmixujeme. Hlávky salátu si rozdělíme na jednotlivé listy a ty pak pokapeme rozmixovanou zálivkou.

Jarní kuřecí salát

Jarní kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsních řízků, 1 balení namixovaného salátu, 4 vejce, 4 jarní cibulky, 5 ředkviček, 1 bílý jogurt, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 rajčata

Na olivovém oleji opečeme nakrájená kuřecí prsa. Osolíme, opepříme. Do misky si připravíme salát, nakrájená rajčata, ředkvičky a jarní cibulku. Natvrdo uvařená vejce pokrájíme a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme maso. Salát zakapeme olivovým ole...

Jarní vaječná miska

Jarní vaječná miska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 stroužek česneku, 100 g Lučiny, 1 balení zakysané smetany, sůl, pepř, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky citronové šťávy, hrst řeřichy, lžíce pažitky, 8 ředkviček, 4 listy ledového nebo hlávkového salátu

Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme lučinu se smetanou, olejem, citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, cukr, dobře promícháme a nakonec vmícháme řeřichu a nasekanou pažitku. Stroužek česneku přepůlíme a vymažeme s ním čtyři misky. Misky vylož...

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g oloupaných krevet, 300 ml majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžíce zakysané smetany

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Krevetový salát

Krevetový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 okurka, 2 rajčata, 1 balení krevet, 3 lžíce olivového oleje, 5 kapek chilli omáčky

Krevetky orestujeme na olivovém oleji a ochutíme troškou chilli omáčky. Připravíme si zeleninový talíř z ledového salátu, okurky, rajčat, může být i paprika. Jednoduše jakákoliv zelenina, která vám nejvíce chutná. Na salát poklademe uvařené krevet...

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navlhčíme si ruce a z...

Kuřecí / hovězí   Fajitas

Kuřecí / hovězí Fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou (nebo nízký roštěnec), 1 limeta, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžičky oregana, 2 lžičky sušeného čili , 1 lžička skořice, 2-3 cibule, 2 papriky červené, 2 papriky oranžové (žluté), 2 papriky zelené, 3-4 lžíce rostlinného oleje, dle potřeby sůl, dle potřeby pepř, na zdobení listky zelené petržele, na zdobení ledový salát

Marináda: z jedné limetky nastrouháme kůru do misky, pak vymačkáme šťávu z obou limetek, přidáme skořici, oregano, cukr, čili, sůl a pepř. Dobře rozmícháme. Kuřecí prsa (roštěnec) nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do misky s m...

Kuřecí prsa s listovými saláty

Kuřecí prsa s listovými saláty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, Marináda: 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 ml limetové šťávy, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička chilli, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 kousky řapíkatého celeru, Salát: 1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky salátu biondo, 1/2 svazku jarní cibulky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Kuře očistíme a opláchneme, česnek oloupeme a utřeme, šalotku očistíme a nasekáme- vše promícháme s limetovou šťávou, přidáme zázvor, nasekané chilli, sojovku, olivový olej. Prsa podélně překrojíme napůl a položíme do marinády cca na 2 hodiny. Sa...

Labužníkův salát s pomerančem

Labužníkův salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1 velký pomeranč, 2 lžičky nastrouhaného křenu, 2-3 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Do mísy nakrájíme omytý salát. Pomeranč oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na kousky. Přidáme ho k salátu. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s křenem, solí a pepřem a promícháme se salátem.

Lehký salát se „smažákem“

Lehký salát se „smažákem“

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks eidamu, 50 g slunečnicového oleje, 60 g hladké mouky, 60 g kukuřičných lupínků, 100 g polníčku, 400 g cherry rajčátek, 40 g sojových klíčků, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 vejce, 1 hlávka ledového salátu, 1 dkg hořčice z celých semen

Eidam obalíme v mouce, ve vejci, poté zase v mouce, zase ve vejci a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Smažíme na oleji dozlatova. Připravíme si dresink – smícháme olivový olej, hořčici, sůl a pepř. Zeleninu nakrájíme na kousky a roz...

Letní rychlý salátek

Letní rychlý salátek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 konzerva ananasu

Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky, obsah plechovky včetně šťávy vyklopíme do misky se salátem a promícháme.

stránka: