Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Lesní ovoce

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 2 vejce, 125 g másla, 25 g včelího medu, 150 g třtinového cukru, 150 g hladké mouky, 70 g bílého jogurtu, 100 g lesního ovoce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce cukru moučky

Jeden pomeranč vaříme 40 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a poslední pomeranč nakrájíme na plátky. Dvě lžíce medu rozetřeme na spodku koláčové formy a na to poskládáme pome...

Smetanové lívance s lesními plody

Smetanové lívance s lesními plody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g zakysané smetany, 200 g hrubé mouky, 400 g lesního ovoce, 1 špetka soli, 2 ks vejce, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce cukru moučka

Ve smetaně rozmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a sůl. Smažíme na oleji dozlatova. Polovinu ovoce svaříme s cukrem a rozmačkáme. Poté přidáme zbytek ovoce a už nemačkáme. Lívance podáváme s ovocnou směsí.

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 4 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks chilli papričky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 200 g lesního ovoce

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek. Přidáme lesní ovoce, med i zázvor. Nakonec přidáme i rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku a bylinky...

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 300 ml plnotučného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička vanilkové esence, 4 ks žloutků

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout. Mezitím si...

Křehký koláč s čokoládou

Křehký koláč s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 200 g hořké čokolády, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 50 g másla, 150 g lesního ovoce

Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 mi...

Kulatý koláč na plechu

Kulatý koláč na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 50 g mandlí, 250 ml plnotučného mléka, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krystalu, 60 g hrubé mouky, 25 g Hery, 1 balení vanilkového cukru, 3 ks vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Změklé máslo utřeme s cukrem krupice do pěny. Přidáme i vanilkový cukr a poté postupně zašleháváme vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do vymazané koláčové formy. Na těsto nasype...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 100 g řeckého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 0,1 l jahodového sirupu, 300 g lesního ovoce, 4 lžíce vinného octu

Mléko smícháme s jogurtem a zahřejeme na 85 °C. Až se začne srážet odstavíme a udržujeme v teple (ve vodní lázni, v mírně vyhřáté troubě, zabalené do deky). Po 45 minutách přecedíme přes jemné síto a získáme tak čerstvý sýr. Smetanu ušleháme v...