Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Lipový med

Kokosovo-rozinková pomazánka

Kokosovo-rozinková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek nakrájeného banánu, 1 hrnek nastrouhaného tofu, 1/2 hrnečku rozinek, 2 lžíce medu, 4 lžíce kokosové moučky, 2 lžíce másla, trochu nastrouhaných mandlí

Všechny suroviny kromě mandlí vložíme do mixéru a rozmixujeme. Potřeme sladké pečivo a můžeme posypat strouhanými mandlemi.

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 hlávka kapusty, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička medu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka soli

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Olej promícháme se zázvorem a rozpuštěným medem, kachnu potřeme a pečeme dalších 30 minut. Pak kach...

Játra na medu

Játra na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g drůbežích játer, 3 cibule, 1/2 lžičky mletá papriky , 2 lžíce medu, špetka soli, 3 lžíce másla

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra a posypeme je paprikou. Rychle je orestujeme, vmícháme k nim med a osolíme. Zvolna smažíme až získají zlatou kůrčičku. Podáváme s br...

Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička majoránky, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1/2 cibule, 1 lžíce lipového květu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce včelího medu, 250 ml vody

Do hrnku dáme cca lžičku majoránky a tymiánu, kousek pokrájené cibule a lžíci lipového květu. Vše spaříme 2,5 dl vřelé vody, necháme přejít krátce varem, odstavíme na 10 minut a pak procedíme. Na závěr ochutíme medem a citrónovou šťávou.

Bílé víno trochu jinak

Bílé víno trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml bílého vína, 30 ml kiwi limonády, 1 lžička lipového medu, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 g kandované třešně na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Víno, limonádu, med a citrónovou šťávu dobře promícháme. Vlijeme do sklenice a vhodíme třešně na ozdobu.

Perník na plech

Perník na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce skořice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce medu, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 450 ml mléka, 160 g čokolády na vaření, 160 ml sladké smetany, 2 hrsti ořechů

Vše smícháme a pečeme. Smetanu svaříme s čokoládou, polijeme jí perník a sypeme ořechy.

Marlenka

Marlenka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 3 vejce, 3 lžíce medu, 70 g másla, 1 lžíce Sody bikarbóny, 500 g hladké mouky, 250 g másla na 1. náplň, 1 konzerva kondenzovaného mléka na 1. náplň, 125 ml mléka na 2. náplň, 125 g cukru krupice na 2. náplň, 180 g másla na 2. náplň, 1 vanilka na 2. náplň, 25 g maizeny na 2. náplň

Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni, do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bikarbony a hladkou mouku speciál (smícháme rovnou v míse). Přeložíme na vál, rozdělíme na 6 částí a každou vyválíme na tenko, dokud je ...

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 2 lžíce tekutého medu, šťáva z 1 citrónu, špetka soli, špetka pepře, 2 větvičky rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme je medem smíchaným s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut. Pak stehna začneme podlévat výpekem, přidáme rozmarýn a pečeme dalších 10 minut, dokud není maso...

Marináda na pečený bůček

Marináda na pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg vepřového boku s kostí, 1 cibule (nasekaná najemno nebo umletá), 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka chilli, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, citronová šťáva dle chuti, pepř, sůl

Všechny ingredience smícháme dohromady (včetně česneku utřeného se solí) a potřeme tím vepřový bok. Necháme den uležet v lednici a pak pečeme v troubě na 180°C cca 2 h.